[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۸۳۱
  • دوره جدید

مصرف نمک در شیراز ۷ برابر حد مجاز است ، روزنامه شیراز نوین

مدیرگروه قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه بر اساس مطالعات، مصرف نمک در شهر شیراز هفت برابر حد مجاز است، گفت: همین موضوع باعث شده افراد ندانسته به بیماری پرفشاری خون وبه دنبال  آن به بیماری‌های ‌قلبی وعروقی مبتلا شوند که عمده این دلیل مصرف نمک در نان و استفاده از غذاهای فرآوری شده است.
دکتر «محمد جواد کجوری »در گفت وگو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در استان فارس 30 درصد علل مرگ ومیر افراد، بیماری‌های‌قلبی وعروقی گزارش شده است، گفت: براساس مطالعات انجام شده، مصرف نمک در شیراز هفت برابر بیشتر از حد مجاز است که عمده آن در نان و غذاهای فرآوری شده استفاده‌ می‌شود. او با بیان اینکه شروع بیماری عروق کرونر از سن 10سالگی است، افزود: در گذشته سن شروع  بیماری قلبی و عروقی در بین افراد 40 تا 50  سالگی بوده است اما امروزه سن ابتلا به این بیماری کاهش یافته و به سن 35 سالگی رسیده است.
این پزشک متخصص قلب ژنتیک را عامل نخست و تعیین کننده در مبتلا شدن به بیماری قلبی و عروقی در بین افراد اعلام کرد و اظهار داشت: مصرف بی‌رویه فست‌فود، غذاهای چرب و کم تحرکی، عامل مهمی در شیوع این بیماری و  در حال حاضر، شایع‌ترین علت مرگ و میر، سکته قلبی است.
دکترکجوری بر لزوم آموزش موارد پیشگیرانه به خانواده‌ها و به ویژه کودکان تأکید کرد و افزود: آموزش و پیشگیری باید از سنین کودکی و نوجوانی آغاز شود، نباید با فرصت‌سوزی به شرایطی برسیم که بیماری قلبی ضربه مهلک خود را وارد کرده باشد و آنگاه به فکر پیشگیری باشیم.
فوق‌تخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز،  فرهنگ غلط و استفاده از تنقلات صنعتی، غذای شور و استفاده نکردن از غذاهای سالم در بین کودکان و نوجوانان را عامل مهم این بیماری دانست و گفت: خانواده‌ها چندان توجهی به این موضوع ندارند و همین امر سبب می‌شود نوجوانان و سایر افراد خانواده زودتر از حد معمول به بیماری‌های عروقی مبتلا شوند.
او با  تأکید بر اینکه  خطر ابتلا بیماری قلبی و عروقی، از زمان شکل‌گیری یک جنین در رحم مادر ایجاد می‌شود، افزود: برای پیشگیری از ابتلا وکنترل این بیماری، مصرف سبزیجات، میوه و هم‌چنین ورزش کردن و استفاده از سایر غذاهای سالم توصیه می‌شود تا از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه اغلب روغن‌هایی که برای تهیه چیپس به کار می‌رود، بارها داغ شده و می‌جوشد و در آن ترکیبات سمی ایجاد می‌شود، گفت: این امر می‌تواند تأثیر بسیار بدی بر سلامت جسمی و رشد کودکان داشته‌باشد و استفاده از این نوع روغن‌ها در واقع به هلاکت انداختن کودکان و تزریق سم به بدن آنان است.
مدیر گروه آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، چاقی را به عنوان یک سندرم متابولیک و عوامل خطرساز برای بروز بیماری‌های قلبی عروقی اعلام کرد و افزود: این موضوع مقدمه‌ای برای گرفتار شدن به بیماری‌های قلبی است و باید از همان ابتدا آن را جدی گرفت و با آن مقابله کرد.
دکتر کجوری بیان کرد: در جامعه شاهد چاقی شکمی در بین مردان و چاقی پایین تنه در بین زنان هستیم و افراد هیچ‌گاه این تغییرات را جدی نمی‌گیرند، همین موضوع سبب می‌شود آمار مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی و هم‌چنین بیماری‌های کلیوی افزایش یابد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی