[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۵۳۱
  • دوره جدید

طرز تهیه آش دندونی ، روزنامه شیراز نوین

آش دندونی یکی از آش‌های مناسبتی ایرانی است که برای جشن دندان‌درآوردن کودکان پخته می‌شود. این آش خوشمزه از آش‌های معروف استان‌های آذربایجان شرقی و غربی است و در زبان آذری با نام دیشلیق شناخته می‌شود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه آش دندونی در ادامه با ما همراه 
باشید.

 مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت گوسفندی: ۲۵۰ گرم
لوبیا چیتی: نصف لیوان
لوبیا قرمز: نصف لیوان
نخود: نصف لیوان
گندم: نصف لیوان
عدس: نصف لیوان
برنج: نصف لیوان
جو: نصف لیوان
پیاز: ۱ عدد بزرگ
پیازداغ: ۶ قاشق غذاخوری
نعناداغ: ۴ قاشق غذاخوری
کشک و دارچین: به مقدار کافی
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی

 طرز تهیه
 مرحله اول
برای تهیه آش دندونی خوشمزه، ابتدا حبوبات و جو و گندم را به‌طور جداگانه داخل کاسه‌هایی می‌ریزیم و تا سطح روی آن‌ها آب می‌ریزیم. حدوداً تا ۶ الی ۷ ساعت اجازه می‌دهیم خیس بخورند. می‌توانید از شب تا صبح به آن‌ها استراحت بدهید تا خیس 
بخورند.

 مرحله دوم
در این مدت، چندین مرتبه آب آن‌ها را تعویض می‌کنیم. در ادامه نخود را داخل آبکش می‌ریزیم و می‌شوییم و داخل قابلمه‌ای می‌ریزیم و روی حرارت قرار می‌دهیم و آب را تا ۲ بند انگشت بالاتر از سطح نخود‌ها می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.

 مرحله سوم
سپس حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را بسیار ملایم می‌کنیم تا به مرور زمان بپزد. در ادامه لوبیا چیتی و لوبیا قرمز را نیز داخل صافی می‌ریزیم و آبکش می‌کنیم و داخل قابلمه ای می‌ریزیم و روی شعله می‌گذاریم.

 مرحله چهارم
با فاصله ۲ الی ۳ بند انگشت بالاتر از سطح لوبیاها آب روی آن‌ها می‌ریزیم و حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می‌کنیم تا پخته شوند. در ادامه، پیاز را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و از وسط نصف می‌کنیم.

 مرحله پنجم
سپس داخل قابلمه‌ای قرار می‌دهیم و گوشت را نیز به آن اضافه می‌کنیم و روی شعله قرار می‌دهیم و کمی دارچین و ۶ لیوان آب معمولی روی آن می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم. ابتدا حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید.

 مرحله ششم
بعد حرارت را بسیار ملایم می‌کنیم تا گوشت به مرور زمان کاملاً مغزپخت شود. سپس جو و گندم را داخل صافی می‌ریزیم و آبکش می‌کنیم و داخل قابلمه‌ای که برای تهیه آش تدارک دیده‌ایم، می‌ریزیم. حالا تقریباً یک‌سوم قابلمه را آب 
می‌ریزیم.
 مرحله هفتم
سپس درب قابلمه را نیمه‌باز می‌گذاریم و حرارت را زیاد می‌کنیم تا آب به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می‌کنیم تا جو و گندم بپزند. گهگاه هم می‌زنیم تا ته نگیرد. بعد از گذشت حدوداً ۱ الی ۱:۳۰ ساعت از پخت گندم و جو، عدس را تمیز می‌شوییم.

 مرحله هشتم
حالا به قابلمه اضافه می‌کنیم و ۱۵ دقیقه بعد برنج را نیز چندین مرتبه می‌شوییم و به مواد می‌افزاییم. گوشت را بررسی می‌کنیم؛ اگر کاملاً پخته بود، از روی حرارت برمی‌داریم و صبر می‌کنیم تا خنک شود و ریش‌ریش می‌کنیم.

 مرحله نهم
سپس همراه با آب خود گوشت به مواد آش اضافه می‌کنیم. در ادامه نخود و لوبیاها را نیز تست می‌کنیم؛ آن‌ها نیز اگر پخته بودند، به مواد می‌افزاییم. اگر تمایل داشتید، در اینجا می‌توانید از عصاره قلم نیز استفاده و به آش اضافه کنید.

 مرحله دهم
در این مرحله نیمی از پیازداغ را به‌همراه کشک به آش اضافه می‌کنیم و خوب مواد را زیر و رو می‌کنیم تا کاملاً با طعم کشک آغشته شوند. سپس کمی نمک و فلفل سیاه به‌همراه ادویه‌های موردپسند خود روی آش می‌ریزیم.

 مرحله یازدهم
حالا مجدداً آش را به‌خوبی هم می‌زنیم تا ادویه‌ها ترکیب شوند؛ سپس درب قابلمه را می‌گذاریم و اجازه می‌دهیم تا آش جا بیفتد. آش پخته‌شده و منسجم را داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و با نعناداغ، پیازداغ و کمی کشک تزیین می‌کنیم. نوش جان.

 نکات کلیدی
 طرز تهیه آش دندونی با سیرابی
آش دندونی را مثل آش جو می‌توانید با سیرابی هم درست کنید. برای این منظور باید گوشت را از مواد لازم حذف کنیم و به مقدار دلخواه سیراب و شیردان را به‌خوبی تمیز کرده و در اندازه مربع‌های ۲ تا ۳ سانتی‌متری خرد کرده و جداگانه می‌پزیم؛ سپس مانند گوشت به قابلمه اضافه می‌کنیم.

 عصاره قلم
در صورتی که از عصاره قلم گوساله در این آش استفاده کنید، طعم بهتری خواهد داشت. برای این منظور می‌توانیم قلم گوساله را به صورت مستقیم به قابلمه آش اضافه کنیم یا اینکه عصاره قلم را بگیریم و پس از صاف کردن به آش اضافه کنیم. 

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی