[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۵۸۴
  • دوره جدید

آب‌های خاکستری، منجی باغ‌ها، روزنامه شیراز نوین

 سعیدرضا امیرآبادی- گروه گزارش
amirabadi_shznvn@yahoo.com
//// اشاره: 
نقش کویر بر آسمان شیراز آشکار است. میانگین بارش روند کاهشی طی می‌کند، چشمه‌سار‌ها ناپدید می‌شوند، درختان در آتش بی‌آبی می‌سوزند، عمق چاه‌‌ها افزایش می‌یابد، روستاها خالی می‌شوند، قیمت هر تانکر آب از پنج‌میلیون تومان عبور کرده است، آب‌‌های فسیلی به شریان شهرها آمده‌اند، رودخانه‌ها سنگلاخ می‌‌شوند، پوشش‌های گیاهی از میان می‌‌روند و زمین آخرین نفس‌های حیات را به‌‌سختی می‌کشد. در کشاکش این بحران باید از یکایک قطرات آب صیانت کرد.
اختصاص منابع آب قابل‌شرب به کشاورزی، صنعت و آبیاری فضای سبز، نشانی از خردمندی ندارد و باید از پساب‌ها و آب‌های خاکستری برای آن‌ها بهره برد. در همین راستا بود که مجموعه مدیریت شهری شیراز، گسترش تصفیه‌خانه‌ها را در اولویت پروژه‌های عمرانی قرار داد. گسترش تصفیه‌خانه‌ها در راستای اقدامات راهبردی و توسعه پایدار کلان‌شهر شیراز قرار می‌گیرد که شهر تا دهه‌های متمادین از عواید آن متنعم می‌گردد. گزارش شیرازنوین را در این زمینه می‌خوانید:
 باغ‌های قصردشت، شناسنامه هویتی شیراز هستند
رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر از احداث بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه محلی کشور در شیراز با هدف تأمین آب پایدار برای فضای سبز و باغ‌‌های قصردشت خبر داد. مسعود زارعی با اشاره به ظرفیت هشت‌هزار و ششصد مترمکعبی این تصفیه‌خانه در شبانه‌روز، گفت: این پروژه با هدف بهره‌برداری از پساب تصفیه‌‌شده برای آبیاری فضای سبز شهری و صیانت از باغ‌های قصردشت اجرا شده است. وی با بیان اینکه باغ‌های قصردشت شناسنامه هویتی شیراز است، اظهار کرد: اگر برای تأمین آب این باغ‌ها چاره‌اندیشی نکنیم، آیندگان ما را نخواهند بخشید. کاهش بارندگی و فشار مضاعف بر منابع آب شرب، لزوم بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و پساب تصفیه‌شده را دوچندان کرده است. زارعی تصریح کرد: با بهره‌برداری از این تصفیه‌خانه، آبدهی باغ‌ها در بلندمدت به شکل پایدار تأمین می‌شود و از خشکیدگی باغ‌هایی که در سال‌های اخیر به دلیل کم‌آبی در معرض آسیب قرار گرفته‌اند، جلوگیری خواهد شد. عضو شورای شهر شیراز بیان کرد: این پروژه بخشی از طرح جامع بازچرخانی آب شهرداری شیراز با هدف کاهش برداشت از منابع زیرزمینی و توسعه پایدار شهری است و می‌تواند الگویی برای سایر کلان‌شهرها در زمینه استفاده از پساب تصفیه‌شده باشد. به گفته زارعی، استفاده از پساب با کیفیت بالا نه‌تنها به حفظ محیط‌زیست و عدالت آبی در شهر کمک می‌کند، بلکه منجر به کاهش هزینه‌های تأمین آب فضای سبز و توسعه باغ‌های جدید نیز خواهد شد.
 شهرداری پایبند به حفظ درختان است
در همین رابطه، معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری شیراز از نگاه ویژه مدیریت شهری نسبت به سلامت شهروندان خبر داد و احداث تصفیه‌خانه‌ها را اقدامی ارزشمند در راستای صیانت از منابع و توسعه پایدار عنوان کرد. روح‌اله خوشبخت با اشاره به سرمایه‌گذاری شهردرای شیراز در حوزه خدمات شهری، گفت: اقدامات زیرساختی برای احداث تصفیه‌خانه فاضلاب‌های صنعتی در دستور کار معاونت خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری شیراز قرار گرفته است. وی از تشکیل جلسات در کارگروه حمایت از حقوق عامه با حضور مراجع قضایی، دست‌اندرکاران ذی‌ربط و کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر شیراز، حوزه معاونت خدمت شهری شهرداری شیراز و با همکاری کارخانه‌جات صنعتی خبر داد و اقدامات صورت‌گرفته را مؤثر ارزیابی کرد.
رئیس سازمان خدمات شهری از اجرای پروژه‌های عمرانی برای حفظ باغات نیز خبر داد و بیان کرد: با دستور شهردار شیراز و همکاری آبفا، خرید یک‌میلیون مترمکعب آب تصفیه‌شده از تصفیه‌خانه غرب شیراز برای آبیاری باغات در دستور کار قرار گرفته است.معاون خدمات شهری و محیط‌زیست شهرداری شیراز افزود: تصفیه‌خانه محلی با ظرفیت بیش از ۱۰۰ لیتر در ثانیه، بزرگ‌ترین تصفیه‌خانه لوکال کشور است و نقش مهمی در تأمین آب باغات ایفا می‌کند.
وی تأکید کرد: با این اقدامات، شهرداری به شکل کامل پای کار حفظ و نگهداری باغات چمران است و از تمامی ظرفیت‌ها برای مدیریت این حوزه بهره خواهد گرفت.
 درختان ریشه در تاریخ شیراز دارند
در پایان به این نکته اشاره کنیم که باغ‌های شیراز ریشه در هویت شهرراز دارند و بدون آن‌ها با کویر خشکی روبه‌رو می‌شویم که اصالت دیرینه خود را از دست داده است. اقدامات شهرداری شیراز با حمایت شورای اسلامی شهر در گسترش تصفیه‌خانه قدمی ارزشمند برای حفظ اصالت‌های این دیار است و برای موفقیت به حمایت سایر دستگاه‌های اجرایی نیاز مبرمی دارد. در شرایط کنونی فقط صیانت از درختان در برابر آتش سودجویان کافی نیست؛ بلکه باید مرهمی بر تشنگی دیرهنگام آن‌ها گذاشت. نودروزه‌شدن دوره آبیاری درختان شیراز فاجعه غم‌انگیزی است که امروزه با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم و احداث تصفیه‌خانه‌ها می‌تواند اقدامی ارزشمند برای حفظ ظرفیت‌های تاریخی شیراز در حوزه فضای سبز باشد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی