[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۸۴۵
  • دوره جدید

تولید سوسیس با گوشت حرام دروغ است، روزنامه شیراز نوین

 محمد شبیری-گروه خبر
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به شایعات استفاده از گوشت‌های حرام در تهیه محصولات فرآوری گوشت مانند سوسیس و کالباس تأکید کرد: این محصولات دائماً رصد می‌شود؛ برخی برای اثبات نامطلوب بودن چنین محصولاتی گاهی اغراق‌هایی مطرح ‌می‌کنند.
به گزارش خبرنگار شیرازنوین، روز گذشته دکترمحمدجواد خشنود به مناسبت روز جهانی غذا با شعار امسال سازمان جهانی غذا «اقدامات ما، آینده‌مان را می‌سازد، برنامه غذایی سلامت بخش برای دنیای عاری از گرسنگی» در جمع خبرنگاران حضور یافت واظهارداشت: در سطح ملی نیز شعار «اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقای سلامت» تعریف شده است این در حالی است که نظارت‌های ‌این دانشگاه  در کشور قابل اهمیت است و شایعاتی که در مورد محصولات فرآوری گوشتی مطرح‌ می‌شود اغراق‌آمیز است.
وی با اشاره به وجود محصولات فرآوری شده گوشتی قاچاق و غیربهداشتی وجود آن را منکر نشد و بیان داشت: طی روزهای اخیر یک محصول فاقد شاخصه‌های بهداشتی و استاندارد شناسایی و سریعاً پرونده‌ای برای آن تشکیل و موضوع به مراجع قضایی ذی‌ربط ارجاع شده است.
معاون غذاودارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز استفاده از ضایعات مرغ در تهیه کالباس و سوسیس را تکذیب و اضافه کرد: تاکنون گزارشی در نمونه‌برداری‌ها نداشته‌ایم، زیرا در نمونه‌برداری این محصولات، بافت تشکیل‌دهنده محصول هم مورد پایش قرار می‌گیرد.
معاون غذا ودارو دانشگاه علوم پزشکی شیراز با هشدار این نکته که سن مصرف محصولات آرایشی بهداشتی کاهش یافته است، گفت: قیمت پایین محصولات بهداشتی و آرایشی یکی از علائم قاچاق بودن کالای عرضه شده و هشداری برای استفاده نکردن از چنین محصولاتی است. استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق انواع آسیب‌ها را به دنبال دارد.
این مقام مسئول در خصوص ارزیابی محصولات کشاورزی نیز گفت: سالانه بیش از هزار و ٧٠٠ نمونه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد که از جمله محصولاتی که مورد ارزیابی هستند، می‌توان به ‌سیب‌زمینی، خیار، گوجه‌فرنگی، سیب و پرتقال و سبزی و صیفی‌جات و برنج و گندم اشاره کرد.
وی یادآور شد: این محصولات توسط ٢١٠ سم کنترل شده و اگر محصولی موارد غیرمجاز آن زیادتر از میزان استاندارد باشد، امکان عرضه آن در جامعه وجود ندارد. خشنود ادامه داد: در محصولات نوبرانه نیز شاهد بیشترین میزان سموم هستیم، مانند انگور یاقوتی و توت فرنگی  و در مجموع ١٠ درصد از محصولات عدم انطباق گزارش شده است.
این مقام مسئول به انجام بیش از ٧ هزار بازرسی از واحدهای تحت پوشش در بخش نشان ایمنی، صدور پروانه بهره‌برداری، پروانه ساخت و ... هم اشاره و عنوان کرد که ٣٠ محصول در بازرسی‌ از این واحدها دارای نشان ایمنی شده‌اند.
خشنود همچنین اضافه کرد: سه هزار و ١٥٠ پروانه ساخت برای واحدهای تحت‌پوشش دانشگاه تاکنون صادر شده است. معاون غذا ودارو دانشگاه علوم‌پزشکی شیراز با اشاره به انجام شش هزار نمونه‌برداری از فرآورده‌های غذایی واحدهای تحت‌پوشش دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: در ٥ درصد از نمونه‌برداری‌ها به نتیجه غیرقابل‌مصرف بودن محصول غذایی رسیدیم و اجازه عرضه به بازار نداده‌ایم. 

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی