[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۷۹۱
  • دوره جدید

مدیریت، مشکل اصلی بحران آب ، روزنامه شیراز نوین


مدیریت، مشکل اصلی بحران آب 

رضایی‌کوچی: نجات آب با مشارکت مردم ممکن است

رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، مسئله کمبود آب را در مدیریت آن دانست و گفت: حل این مشکل با مدیریت مصرف توسط مردم باید انجام شود. محمدرضا رضایی‌کوچی در نشست علنی مجلس شورای اسلامی، در نطق میان‌دستور خود گفت: امروز در شرایطی هستیم که تغییرات اقلیمی سال‌های اخیر و کاهش بی‌سابقه بارش‌ها، ذخایر سدها و آب‌های زیرزمینی کشور را به وضعیت بحرانی رسانده؛ اما وزارت نیرو و برخی دستگاه‌ها چنان رفتار می‌کنند که گویی هیچ خطری وجود ندارد. در حالی که کمیسیون عمران قبلاً هشدار داده بود که دولت باید واقعیت‌های اقلیمی وضعیت آب را صادقانه با مردم در میان بگذارد و برای مدیریت بحران، ظرفیت‌های اجتماعی را پای کار بیاورد.
مسئله ما کمبود آب نیست؛ بلکه بحران مدیریت آب است
وی افزود: مجلس در قانون توسعه و بهینه‌سازی آب شرب، همه اختیارات مدیریت بحران آب را در اختیار دولت قرار داده است. امروز مسئله ما کمبود آب نیست؛ بلکه بحران مدیریت آب است و راه‌حل نه فقط تأمین آب، بلکه مدیریت مصرف با مشارکت مردم است.
رئیس کمیسیون عمران مجلس با اشاره به موضوع برق که تأمین پایدار آن پایه تولید و رفاه کشور است، تصریح کرد: افت ظرفیت برقابی، کمبود سوخت و شکاف عرضه و تقاضا را تشدید کرده است. جبران فوری این کمبود تنها با افزایش راندمان نیروگاه‌ها به توسعه تجدیدپذیرها مقدور است که خوشبختانه به خواست رئیس‌جمهور تبدیل به سیاست عمومی دولت شده است.
رضایی‌کوچی با اشاره به موضوع آلودگی هوا، بیان کرد: در فصل سرد با پدیده وارونگی دما، آلودگی شدید می‌شود و ذرات معلق و گازهای سمی را در سطح شهر پخش و سلامت عمومی را تهدید می‌کند. مقابله با این بحران نیازمند دو اقدام هم‌زمان است که اقدامات فوری مانند حداقلی کردن فعالیت‌ها برای کاهش مصرف سوخت، محدود کردن تردد خودروهای کم‌سرنشین و تعطیلی صنایع آلاینده و اقدامات بلندمدت شامل توسعه حمل‌ونقل عمومی کارآمد، و جایگزینی خودروهای آلاینده با خودروهای کم‌مصرف، هیبریدی و برقی می‌باشد. وی تأکید کرد: در این خصوص، کمیسیون عمران با وزارتخانه‌های کشور، نفت، صمت، شهرداری‌ها و محیط‌زیست جلساتی برگزار کردند؛ اما عملکرد این دستگاه‌ها رضایت‌بخش نبود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس به حوزه معیشت جامعه اشاره کرد و افزود: کمیسیون عمران با تمرکز بر حل مشکلات تأمین اجتماعی کارگران ساختمانی و رانندگان، آن‌ها را پیگیری کرده است؛ اما تورم و کاهش قدرت خرید فشار شدیدی بر اقشار مختلف وارد کرده که کنترل آن مطالبه جدی ما از دولت است. معلمان ما دغدغه ترمیم حقوق، پرداخت نامنظم و تراکم دانش‌آموزان در نبود فضای کافی را دارند و وضعیت استخدامی گروه‌های مختلفی از معلمان بلاتکلیف مانده است. از طرفی نیز کارمندان، کارگران و کارکنان شرکتی با بی‌عدالتی در دریافتی و مزایای قانونی روبه‌رو هستند؛ در حالی که تمام ظرفیت‌های قانونی موجود برای رفع مشکلات آن‌ها به کار نگرفته شده و مجلس همواره آمادگی حمایت از این اقشار زحمت‌کش را اعلام کرده است.
رضایی‌کوچی با تقدیر از اصناف، بازرگانان، تولیدکنندگان و همه فعالان اقتصادی که با پذیرش شرایط سخت کشور، تمام تلاش خود را برای کاهش مشکلات انجام می‌دهند، یادآور شد: امروز فعالان اقتصادی با بحران جدی مواجه هستند که تورم بالا، بی‌ثباتی ارزی، مشکلات رفع تعهد ارزی، کاهش ارزش ریال، مشکلات نقدینگی، تأمین مواد اولیه و کاهش قدرت خرید در کنار بوروکراسی، پیچیدگی مقررات و هزینه و ریسک فعالیت اقتصادی را افزایش داده است که ما معتقدیم دولت با ارائه بسته‌های حمایتی هدفمند به کاهش بوروکراسی، شرایط کسب‌وکار را بهبود دهد و حل مشکلات را با محوریت اتاق‌های بازرگانی به خودشان واگذار کند. وی افزایش قیمت بنزین را دغدغه این روزهای جامعه برشمرد و گفت: تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد که اجرای شتاب‌زده و مبهم تصمیمات، فشارهای مضاعفی بر اقشار کم‌درآمد و آسیب‌پذیر وارد می‌کند؛ لذا فارغ از باید و نبایدهای افزایش نرخ بنزین متذکر می‌شوم، هرگونه تصمیم‌گیری بدون حذف اثرات واقعی و روانی آن در جامعه، به‌ویژه در دهک‌های کم‌درآمد و آسیب‌پذیر موردتأیید ما نیست. رئیس کمیسیون عمران مجلس بر حداقل نیاز سالانه تولید مسکن به میزان یک‌میلیون واحد تأکید کرد و گفت: برای برنامه‌ریزی صحیح، داشتن آمار متقاضیان واجد شرایط مسکن حمایتی ضروری است که با وجود پیگیری مستمر کمیسیون عمران، سامانه ثبت‌نامی که هنوز بسته است، باز شود و تحت هیچ شرایطی هم متوقف نشود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی