رونق هتلها و اصناف در گرو قیمتشکنی، روزنامه شیراز نوین
گروه گزارش- مژده آتشآبپرور
فعالیت برخی از دستگاههای دولتی در زمینه ارائه خدمات به مسافران نوروزی باعث بروز نارضایتی هایی در بین فعالان بخش خصوصی شده و به گفته آنها حضور مدیریتنشده چنین سازمان هایی باعث خارج شدن فرصتهای درآمدزایی از دست صاحبان کسب و کار خصوصی و وارد آمدن خسارات بسیاری به آنها در ایام تعطیلات شده است. شکی نیست که برای استفاده از فرصتهای اقتصادی که در زمان حضور تعداد زیادی مسافر در ایامی از سال مانند نوروز وجود دارد باید همه امکانات به شکل همه جانبهای به کار گرفته شود؛ بنابراین افراد و سازمانهای مختلف باید در همکاری با یکدیگر برنامه همه جانبهای برای به وجود آوردن تجربهای لذت بخش برای مسافران و در نهایت بدرقه کردن آنها با خاطرهای خوب، طرح ریزی کنند. علی رغم همه این موارد با مروری بر نوروز 96 و نارضایتیهای بخش خصوصی، میتوان دید که شاید به آن شکل هم طرح و برنامه خاصی وجود نداشته باشد.
شرایطی که باعث شده فعالان بخش خصوصی خواستار آن باشند که بازنگری در چنین برنامه هایی انجام شود و سازمانهای دولتی به جای در نظر گرفتن منافع خود، در پی به وجود آوردن بهترین امکانات با در نظر گرفتن سایر افراد باشند.
حضور بخش دولتی، هتلها را از چرخه اقامت مسافران حذف میکند
رئیس جامعه هتلداران فارس در گفت و گو با «شیرازنوین» بیان کرد: دستگاههای دولتی که مراکز اقامتی به مسافران ارائه میدهند نه مالیاتی پرداخت میکنند و نه اینکه فراهم کردن امکانات اقامت برای مسافران، جزو وظایف رسمی آنان محسوب میشود. فقط در چنین موقعیت هایی با وارد شدن به این حیطه برای خود درآمدزایی میکنند که در نتیجه آن، به سرمایه گذاران و افراد دارای طرح و برنامه - که فعالیت در این عرصه شغل آن هاست - ضربه وارد میشود. حسن سیادتان با بیان اینکه چنین مشکلی مسئلهای کشوری برای تمام هتلداران کشور است و فقط به فارس محدود نمی شود، گفت: در مرحله نخست اولویتها باید بر جذب مسافر برای هتلها و مهمانپذیرها باشد و در مرحلههای بعد به گزینههایی مثل خانههای استیجاری یا مدارس آموزش و پرورش و خوابگاهها روی آورد. وی افزود: اگر زمینه فعالیت برای هتلها فراهم شود، قادر خواهند بود مالیات بپردازند ولی وقتی رکود وجود داشته باشد امکان آن فراهم نیست و این قضیه باعث متضرر شدن همه میشود. برنامههای اقامتی که هم اکنون به شکل مداوم اجرا میشود، کارشناسی نشده است و فقط به فشار آوردن به روی هتلها و حذف کردن آنها از چرخه میانجامد. رئیس جامعه هتلداران فارس گفت: هتلها با قیمتهای متنوعی که متناسب با شرایط اقتصادی مردم باشد وجود دارد ولی ما حتی به آن شکل اجازه تبلیغ نداریم که بتوانیم این امکانات را به مردم معرفی کنیم. باید سعی کرد سرمایه گذاران را به سمت راه اندازی هتلهای ارزان قیمت کشاند و زیرساختهای اقامتی را تقویت کرد؛ نه اینکه با برنامه هایی که الان در جریان است هتلها را دچار مشکل کرد و سرمایهگذاران را هم فراری داد. سیادتان عنوان کرد: روند تعداد مسافران هتلها در ایام نوروز طی چند سال فقط سیر نزولی داشته که قطعاً باید درباره علت این امر آسیب شناسی انجام شود.
الزام حضور بخش خصوصی در فعالیت سازمانهای دولتی
همچنین معاون گردشگری میراث فرهنگی فارس به «شیرازنوین» گفت: گاهی نیاز است که از مراکز اقامتی دولتی برای مسافران بهره برد ولی این قضیه باید مدیریت شود؛ مثلاً در شهری مانند قیر و کارزین که امکانات اقامتی چندانی وجود ندارد میتوان از ظرفیت آموزش و پرورش یا مهمانسراهای ادارات و خوابگاهها بهره برد؛ ولی در شهری مانند شیراز که هتلها و دیگر مراکز اقامتی رسمی وجود دارند از این موارد باید به عنوان پشتیبان بهره برد.
موید محسن نژاد ادامه داد: الان آموزش و پرورش علاوه بر فرهنگیان و خانوادههای آنها به سایر افراد نیز خدمات اقامتی ارائه میدهد. در حالی که تکلیف و وظیفه برای این سازمان در این خصوص وجود ندارد. بنابراین لازم است که چنین اقداماتی محدود شود. وی اظهار داشت: گذشته از همه این موارد اگر قرار است که از سوی سازمانهای دولتی مراکز اقامتی در اختیار مسافران قرار بگیرد باید با نظارت و کنترل بخش خصوصی انجام شود.
نارضایتی بخش خصوصی از حضور پررنگ سازمانهای دولتی فقط منحصر به مراکز اقامتی نیست؛ بلکه صاحبان کسب و کار شیراز هم چندان نوروز دلپسندی از سر نگذرانده اند به طوری که نایب رئیس اتاق اصناف فارس هم برپایی غرفههای فروش در کنار نقاط گردشگری در شیراز را باعث متضرر شدن فروشندگان و تولیدکنندگان و خراب کردن وجهه شیراز میداند. خسرو فروغان در گفت و گو با «شیرازنوین» عنوان کرد: سازمانهایی مانند شهرداری و میراث فرهنگی با اسمهای مختلف مثل بازارچه و نمایشگاه در ایام مختلف به فروش در نقاط مختلف شهر میپردازند که به نفع تولیدکنندگان و فروشندگان نیست. وی بیان کرد: غرفههای این بازارچهها به افرادی خارج از استان اجاره داده میشود و با توجه به اینکه نظارت صحیحی نیز بر آنها وجود ندارد کالاهای کم کیفیتی در این غرفهها به فروش میرسد و مردم از اینکه خدمات درستی به آنها ارائه شود، محروم میمانند. نایب رئیس اتاق اصناف فارس بیان کرد: عملکردهای نامناسب در چنین حوزه هایی هم باعث زیان مردم استان میشود و هم اینکه در نهایت خود سازمانها هم به عواقب آن دچار میشوند. وقتی با برپایی چنین غرفه هایی امکان کسب درآمد از واحدهای صنفی گرفته شود و درآمدها به خارج از استان برود فعالان خود فارس ورشکست میشوند و نمی توانند عوارض پرداخت کنند یا از خدمات خود شهرداری استفاده داشته باشند. یا وقتی صنایع دستی استان فرصت فروش نداشته باشد باید شاهد از بین رفتن چنین هنرهایی باشیم. فروغان با تأکید بر اینکه دستگاهها باید دیدشان را وسیع تر کنند و فقط حوزه خود را نبینند بلکه مردم و شهر را هم در نظر داشته باشند، عنوان کرد: اگر قرار است غرفه هایی برای فروش در شهر برپا شود چه بهتر که با همکاری سازمانهای مرتبط مثل اتاق اصناف، اتحادیه ها، شهرداری، میراث فرهنگی و از این قبیل پایگاه خوبی برای راه اندازی بازار شیراز با چشم اندازی چندساله تعریف شود که تولیدکنندگان و فروشندگان جزء درون استان در آن حضور داشته باشند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین