[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۹۹۱
  • دوره جدید

طرز تهیه گشنیز کباب، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت چرخ‌کرده: 500 گرم
لپه: 200 گرم
پیاز: 2 عدد
تخم مرغ: 2 عدد
گشنیز تازه: 500 گرم
لیمو عمانی: 2 عدد
آرد: 1 قاشق
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

انواع کباب در شهرها و کشورهای مختلف به شکل‌های متنوع با طعم‌های متفاوت درست می‌شود. از اسکندر کباب معروف ترکیه که شهرت جهانی دارد گرفته تا کباب کالوآ مخصوص ‌هاوایی که از لذیذترین کباب‌های دنیاست، همه طعم فوق العاده ای دارند. روش پختن بعضی از این غذاها هم عجیب و غریب است. مثلاً یک کباب به اسم بازباکوآ در مکزیک درست می‌شود که برای پختش گوشت بز یا گاو را لای برگ می‌پیچند و داخل گودالی کم‌کم می‌پزند. اگر به صورت زمینی به ترکیه سفر کرده باشید و از شهر زیبا و خنک ماکو گذر کرده باشید، حتماً غذاهای متنوع و خوشمزه آن را امتحان کرده‌اید. گشنیز کباب یکی از غذاهای لذیذ این شهر است که به اسم کباب گشنیز هم شناخته می‌شود. البته این غذای خوشمزه مخصوص شهر ماکو نیست و در خیلی از شهرهای آذری زبان شمال غرب ایران هم درست می‌شود و به اسم کباب ماکویی هم شناخته می‌شود. اگر به این شهرها سفر کردید، می‌توانید سراغ گشنیز کباب را از کبابی‌هایشان بگیرید. این غذای خوشمزه و بی‌نظیر مخلوطی از گوشت و سبزی است که می‌شود به عنوان وعده اصلی در نهار یا شام آن را سرو کرد. اما ما امروز طرز تهیه گشنیز کباب را آموزش می‌دهیم تا دیگر نیازی نباشد برای خوردن این غذای لذیذ به شهرهای دیگر سفر کنید! طرز تهیه گشنیز کباب را یاد بگیرید و آن را به راحتی در خانه درست کنید. با ما همراه باشید. 

طرز تهیه
۱- پیش از هر چیز، لپه‌ها را در آب از چند ساعت قبل خیس کنید. سپس آن‌ها را در قابلمه بریزید و با مقداری آن بپزید. بعد از آن که لپه‌ها کاملاً پخت و نرم شد، آن‌ها را آبکش کنید. لپه‌ها را چرخ کنید و آب لپه را نگه دارید.
۲- داخل کاسه ای، ۲ عدد از پیاز‌ها را رنده کنید، سپس گوشت چرخ کرده را به همراه نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. لپه‌های چرخ شده را نیز داخل کاسه بریزید و همراه با دیگر مواد هم بزنید و با دست خوب ورز دهید. سپس تخم مرغ‌ها را نیز به مواد اضافه کنید و مجدداً همه مواد را با هم ورز دهید.
۳- مقداری از مواد آماده شده بردارید و قلقلی کنید. تمام مواد را به صورت گلوله‌هایی به اندازه یک تخم‌مرغ درآورید.
۴- داخل تابه مقداری روغن بریزید و آن را روی شعله متوسط گاز قرار دهید. بعد از آن که روغن داغ شد، گلوله‌های آماده شده را داخل آن بیندازید و سرخ کنید.
۵- بعد از آن که تمام گلوله‌ها سرخ شدند، زیر شعله را خاموش کنید و آن‌ها را کنار بگذارید.
۶- گشنیز‌ها را پاک کنید، بشویید و داخل سبد بریزید. پس از آن که آب اضافی آن خارج شد، آن‌ها را خرد کنید.
۷- تابه کوچکی را آماده کنید و داخل آن روغن بریزید. آن را روی شعله گاز قرار دهید تا داغ شود. سپس گشنیزهای خرد شده را داخل روغن تفت دهید.
۸- یک پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و داخل قابلمه متوسط به همراه کمی‌ روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. سپس یک قاشق آرد به آن اضافه کنید تا همراه با پیاز تفت داده شود.
۹- آب لپه را به همراه ۱ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید. لیمو عمانی‌ها را بشورید، با چنگال چند سوراخ روی آن ایجاد کنید و داخل قابلمه بیندازید.
۱۰- پس از آن که آب جوشید، گشنیز تفت داده شده را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به مدت حدود ۱۵ دقیقه بپزد. سپس گوشت‌های قلقلی را که از قبل سرخ کرده و کنار گذاشته اید، به آن اضافه کنید و اجازه دهید آن‌ها نیز به همراه مواد حدود ۱۰ دقیقه بپزند و طعم سس را به خود بگیرند.
۱۱- گشنیز کباب شما آماده است. می‌توانید آن را به همراه برنج و یا نان تازه نوش جان کنید.

نکات کلیدی
* اضافه کردن تخم مرغ‌ها به دلیل ایجاد چسبندگی در مواد و در نتیجه جلوگیری از وا رفتن کباب‌ها است.
* می‌توانید لپه‌های پخته شده و سایر مواد را در غذاساز و مخلوط‌کن بریزید تا خوب با هم ترکیب شوند.
* اندازه گلوله‌هایی که آماده می‌کنید باید کمی ‌از گردو بزرگ‌تر باشد.
* گشنیزها نباید به صورت ساتوری و ریز خرد شوند. گشنیز‌های این کباب باید درشت خرد شود.
* این غذا در آذربایجان با نان سنگک سرو می‌شود.
* می‌توانید فرم کوفته‌ها را به دلخواه کمی ‌به شکل لوله ای نیز درست کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی