[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۷۴۷
  • دوره جدید

انشعاب غیرمجاز، خط قرمز مدیریت آب ، روزنامه شیراز نوین


 استاندار بوشهر: برخورد قاطع با انشعابات غیرمجاز و مشترکان پرمصرف آب در 
دستور کار است  

استاندار بوشهر گفت: با‌توجه‌به اهمیت مدیریت هوشمندانه منابع آبی در این استان، برخورد قاطع و قانونی با انشعابات غیرمجاز و مشترکان پرمصرف در اولویت قرار دارد و در این بخش سازگاری با کم‌آبی باید به یک برنامه عملیاتی و فراگیر تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، ارسلان زارع شامگاه یکشنبه در نشست تنش آبی و شورای حفاظت از منابع آب استان بوشهر، آب را زیربنای توسعه و مایه حیات جوامع دانست و اظهار کرد: با وجود تلاش‌های صورت‌گرفته، همچنان نیازمند اصلاح نگرش فرهنگی و اجتماعی نسبت به الگوی مصرف آب در استان هستیم. وی با اشاره به چالش‌های اقلیمی، کاهش بارندگی‌ها و افزایش جمعیت، افزود: تداوم شیوه‌های سنتی مصرف، استان را با بحران‌های جدی‌تری مواجه می‌کند؛ از‌این‌رو در تمامی پیگیری‌های ملی، کم‌آبی به‌عنوان نخستین و مهم‌ترین چالش استان بوشهر مطرح شده است.
استاندار بوشهر همچنین بر ضرورت تدوین برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی در تمامی بخش‌های شرب، کشاورزی، صنعت و خدمات تأکید کرد. وی گفت: برنامه‌ریزی برای مصرف بهینه باید بر پایه نظرات متخصصان، پژوهشگران و ذی‌نفعان صورت گیرد. زارع با اشاره به اهمیت راهبردی الگوی کشت در مدیریت منابع آبی تصریح کرد: تدوین الگوی کشت مطلوب با بهره‌گیری از تجارب کشاورزان و بررسی‌های کارشناسی، علاوه بر صیانت از محیط‌زیست و کاهش هزینه‌های تولید، موجب افزایش درآمد بهره‌برداران خواهد شد.
وی با تأکید بر اهمیت فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌ها و فعالان اجتماعی برای اصلاح رفتار مصرفی، بیان کرد: در کنار اقدامات ایجابی و فرهنگی، باید اقدامات سلبی نیز با جدیت پیگیری شود. استاندار بوشهر با اشاره به فاصله معنادار میان میزان تولید و نیاز مصرفی در برخی نقاط از‌جمله شهرستان‌های دشتستان، جم و مرکز استان، اظهار کرد: نرخ بالای هدررفت آب در استان که بیش از ۳۰ درصد برآورد می‌شود، ضرورت شتاب‌بخشی به پروژه‌های اصلاح شبکه و مدیریت توزیع را دوچندان کرده است. زارع با اشاره به گزارش‌های رسیده مبنی بر استفاده غیرمجاز از شبکه آب آشامیدنی در بخش کشاورزی، تأکید کرد: این تخلفات به‌هیچ‌وجه قابل‌دفاع نیست و دستگاه‌های متولی مکلف‌اند با قاطعیت و بدون اغماض با متخلفان و مشترکان پرمصرف برخورد قانونی کنند.
وی یادآور شد: عبور از شرایط تنش آبی نیازمند هم‌افزایی در اجرای پروژه‌های افزایش تولید، کاهش پرت آب و پایبندی همه بخش‌ها به استانداردهای مصرف است تا بتوان ضمن مدیریت شرایط موجود، زمینه پایداری منابع آبی را فراهم کرد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی