[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۲۷۶۳
  • دوره جدید

مجلس پشت گندم‌کاران ایستاد ، روزنامه شیراز نوین

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:
مجلس پشت گندم‌کاران ایستاد 

 عسکری: دلالان به دنبال سوءاستفاده از نگرانی کشاورزان هستند  

به گزارش خانه ملت، محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی، در تشریح نشست‌های دیروز این کمیسیون، گفت: در جلسه نخست، عملکرد حوزه زراعت و میزان پیشرفت اهداف تعیین‌شده در برنامه هفتم توسعه مورد‌بررسی قرار گرفت.
وی افزود: بر اساس سنجه‌های برنامه هفتم توسعه، در حوزه کالاهای اساسی باید تا پایان برنامه به اهداف مشخصی دست پیدا کنیم، به‌گونه‌ای که در محصولاتی مانند گندم و برنج باید به حدود ۹۰ درصد خوداتکایی برسیم و در محصولات روغنی نیز این میزان باید به حدود ۴۵ درصد افزایش یابد.
نماینده مردم داراب و زرین‌دشت در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این نشست از مسئولان معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی گزارش عملکرد دریافت شد و میزان پیشرفت برنامه‌ها موردارزیابی قرار گرفت. بخشی از عقب‌ماندگی‌ها ناشی از شرایط جنگی کشور است که قابل‌درک است، اما بخشی دیگر به ضعف در اجرا و عدم تحقق برخی برنامه‌ها بازمی‌گردد که پذیرفتنی نیست.
عسکری با اشاره به مصوبات این نشست، اظهار کرد: مقرر شد در حوزه اجرای الگوی کشت، توسعه کشت قراردادی، تأمین کود موردنیاز کشاورزان به‌ویژه کود اوره، تأمین منابع مالی لازم برای بهره‌برداران و همچنین خرید تضمینی محصولات راهبردی ازجمله کلزا، آفتاب‌گردان، گلرنگ، کنجد و سایر دانه‌های روغنی اقدامات لازم با سرعت بیشتری دنبال شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: همچنین مقرر شد معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی ظرف یک هفته آینده گزارش جامع و کاملی از برنامه‌ها، اقدامات، نیازها و راهکارهای تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه را به کمیسیون ارائه کند تا تصمیمات لازم برای رفع موانع موجود اتخاذ شود.
وی با اشاره به دومین جلسه کمیسیون که به موضوع پرداخت مطالبات گندم‌کاران اختصاص داشت، گفت: این نشست با حضور مسئولان سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، صندوق بیمه محصولات کشاورزی و سازمان برنامه‌‌و‌بودجه برگزار شد و آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم و پرداخت مطالبات کشاورزان موردبررسی قرار گرفت.
عسکری افزود: تاکنون حدود ۲‌میلیون و ۶۵۰‌هزار تن گندم از کشاورزان خریداری‌شـده که ارزش آن نزدیک به ۱۱۰‌همت است. از این میزان تاکنون ۴۱‌همت به کشاورزان پرداخت‌شده، اما این پرداخت‌ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته با عقب‌ماندگی همراه است و باید هرچه سریع‌تر جبران شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان اینکه بخشی از مطالبات کشاورزان به‌صورت علی‌الحساب پرداخت شده است، گفت: در حال حاضر به ازای هر تن گندم حدود ۲۷‌میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان پرداخت شده است و مابقی مطالبات نیز در اسرع‌‌وقت پرداخت خواهد شد.
وی از کشاورزان خواست در فروش محصولات خود شتاب‌زده عمل نکنند و افزود: متأسفانه برخی سودجویان و دلالان تلاش می‌کنند از نگرانی کشاورزان سوءاستفاده کنند. از گندم‌کاران عزیز می‌خواهیم برای فروش محصول خود عجله نکنند، زیرا کمیسیون کشاورزی با جدیت پیگیر پرداخت کامل مطالبات آنان است.
عسکری در پایان با اشاره به موضوع بیمه محصولات کشاورزی، خاطرنشان کرد: کمیسیون کشاورزی با تمام توان پیگیر تقویت پوشش‌های بیمه‌ای بخش کشاورزی است و اعتبارات مناسبی نیز در این زمینه پیش‌بینی شده است. بیش از ۴۰‌همت اعتبار برای حمایت از بیمه محصولات کشاورزی در نظر گرفته‌شده و هرجا نیاز باشد برای جبران خسارات و حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی اقدام خواهیم کرد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی