طرز تهیه لوکوم شکلاتی، روزنامه شیراز نوین
مواد لازم برای 6 رولت
شیر 1 لیتر
شکر 1 پیمانه
آرد 1 پیمانه
پودر کاکائو 4 قاشق غذاخوری
کره 2 قاشق غذاخوری
وانیل 5 گرم
پودر نارگیل 1 پیمانه
کرم شانتی یا خامه فرم گرفته 1 پاکت
پودر پسته یا گردو (اختیاری) به مقدار لازم
درست کردن یه شیرینی خونگی خوشمزه و خاص که بشه اون رو به عنوان دسر سرو کرد خیلی لذت بخشه. بیاید با هم سری به کشور ترکیه بزنیم و با یکی از پرطرفدارترین شیرینیهای اون آشنا بشیم: لوکوم از شیرینیهای معروف ترکیهاس که به شکلهای مختلف درست میشه. لوکوم انواع مختلف داره؛ لوکومهای میوهایکه خیلی شبیه به باسلوق یا مسقطی هستن، با آب میوههای طبیعی درست میشن و از معروفترین طعمهای اونها میشه به لوکوم پرتقالی، لوکوم کیوی و لوکوم انار اشاره کرد که بهترین دسرها به ویژه برای فصل تابستون هستن. یه سری از لوکومهای هم هستن که طعم سنتی دارن مثل لوکوم گل محمدی یا لوکوم زعفرانی. امروز میخوایم یکی دیگه از مدلهای پر طرفدار لوکوم رو که کاملاً با سایر انواع لوکوم متفاوته، بهتون معرفی کنیم. اسم این شیرینی پر طرفدار ترکیهای، لوکوم شکلاتیه که به اسم لوکوم پاشا یا لوکوم سلطان هم شناخته میشه. لوکوم شکلاتی مثل لوکوم میوهایبافت ژلهاینداره. در واقع میشه گفت که لوکوم شکلاتی یه جور رولت محسوب میشه که البته طرز تهیه و مواد اولیه اون با رولت کاملاً متفاوته. طرز تهیه و نحوه درست کردن لوکووم شکلاتی خیلی آسونه و مواد اولیه اون کاملاً در دسترسه. در نتیجه شما هم میتونید به راحتی مواد اولیه لوکوم شکلاتی رو تهیه کنید و این شیرینی خوشمزه و پر طرفدار رو تو خونه درست کنید. لوکوم شکلاتی از ۲ لایه اصلی تشکیل شده: ۱ لایه مایه شکلاتیه که به اسم محلبی معروفه و لایه دوم خامه قنادی فرم گرفته و یا کرم شانتیه. ترکیب این دو لایه کنار هم طعم فوقالعادهایبه لوکوم شکلاتی میده که باید حتماً اون رو امتحان کنید. پس اگر شما هم از طرفدارهای طعم شکلات و خامه در کنار هم هستید، طرز تهیه لوکوم شکلاتی رو از دست ندید. روی سطح لوکوم رولتی با پودر نارگیل پوشیده میشه که شما میتونید بسته به سلیقه تون پودر نارگیل را به شکل ساده (سفید) استفاده کنید یا اون رو رنگی کنید و به رولت تون جلوه بدید. برای این کار میتونید از پودر کاکائو، کمیزعفران، یا حتی چند قطره از رنگهای خوراکی مجاز استفاده کنید. این دیگه به سلیقه ی شما بستگی داره. داخل لوکوم رولتی هم میتونید هر چی دوست دارید بریزید؛ مثلاً میتونید از پودر پسته، مغز بادام یا گردو و یا هر چیز دیگهایاستفاده کنید و یا اصلاً اون رو به شکل ساده (بدون مغز) درست کنید. اگر هم برای مهمانیها یا دورهمیهاتون دنبال یه دسر خوشمزه و جدید هستید که درست کردنش سخت نباشه، ما لوکوم رولتی شکلاتی رو بهتون پیشنهاد میکنیم.
طرز تهیه
مرحله اول: طرز تهیه مایه لوکوم شکلاتی (محلبی)
۱- ابتدا شیر، آرد، کاکائو و شکر را داخل قابلمه ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. مواد را مرتب هم بزنید تا در حین گرم شدن، کاملاً با هم مخلوط شوند.
۲- زمانی که مواد کمیغلیظ شد، کره و وانیل را اضافه کنید، آنها را هم بزنید و اجازه دهید حدوداً به مدت ۱ دقیقه روی حرارت بماند.
۳- زمانی که حبابهایی را روی سطح مواد مشاهده کردید، مواد محلبی در حال پختن هستند. به مدت ۲ دقیقه آن را با گوشتکوب برقی بزنید و سپس زیر حرارت را خاموش کنید. مایه آماده شده را کنار بگذارید.
مرحله دوم: ریختن لایههای لوکوم شکلاتی در قالب
۱- قالب مستطیلی صاف و لبه داری را انتخاب کنید. کف قالب پودر نارگیل بپاشید تا لایهای نازک از سطح آن را بپوشاند.
۲- با ملاقه موادی را که از قبل آماده کردهاید، در حالی که هنوز داغ است روی پودر نارگیلها بریزید. مواد را با پشت قاشق کاملاً صاف کنید تا یکدست شود و تمام سطح قالب را بپوشاند.
۳- قالب را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت شود.
۴- بعد از آن که لایه شکلاتی لوکوم سفت شد، روی آن را با کرم شانتی یا خامه فرم گرفته پر کنید. مواد را کاملاً روی شکلات صاف کنید تا یکدست شود. برای این کار میتوانید از لیسک استفاده کنید.
۵- مجدداً قالب را به مدت ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا لایه رویی لوکوم نیز خودش را بگیرد و کمیسفت شود.
۶- قالب را از یخچال بیرون بیاورید. با استفاده از یک چاقوی تیز، مواد داخل قالب را به صورت عمودی (از طول) به اندازه ی ۵ سانتی متر یا چهار انگشت دست برش بزنید. سپس مواد را از عرض قالب به اندازههای مساوی برش بزنید.
۷- روی لبه ی هر تکه از قسمتهای برش زده شده مقداری پودر پسته یا گردوی خرد شده بریزید (اختیاری).
۸- با کمک دست هر تکه از برشها را از قسمت لبه آن رول کنید و مجدداً چند ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شوند.
۹- لوکوم شکلاتی رولتی شما آماده است. میتوانید آنها را در ظرف مورد نظر خود سرو کنید.
نکات کلیدی
- میتوانید پودر نارگیل را با کمیپودر کاکائو ترکیب کنید تا رنگ آن نیز شکلاتی شود.
- اندازه برش زدن لوکوم پاشا به سلیقه شما بستگی دارد. میتوانید آن را به شکل مربع یا مستطیل برش بزنید و بعد رول کنید.
- لوکوم شکلاتی را میتوانید ساده (بدون مغز) و یا به شکل مغزدار با پودر پسته و گردو درست کنید.
- میتوانید لوکومها را به شکل رولت سرو کنید و یا هر کدام از رولها را قبل از سرو برش بزنید.
-– کرم شانتی همان پودر خامه است که میتوانید آن را به صورت بسته بندی از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه کنید. اگر به این ماده اولیه دسترسی ندارید میتوانید خامه قنادی را جایگزین آن کنید. خامه قنادی را قبل از مصرف چند دقیقه با همزن بزنید تا فرم بگیرد و آماده شود.
- برای استفاده از کرم شانتی، ۷۵ گرم از آن را با ۲۰۰ میلی لیتر شیر مخلوط کرده و با همزن خوب بزنید. ابتدا به مدت ۳ دقیقه با دور تند همزن و بعد با سرعت کمتر بزنید تا فرم بگیرد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین