[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۹۲
  • دوره جدید

دلمه گوجه‌فرنگی، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 10 عدد
برای دلمه:
لپه 1 پیمانه
برنج 1 پیمانه
پیاز 1 عدد
گوشت چرخکرده 400 گرم
سبزی دلمه سه چهارم پیمانه
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی 10 عدد
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
برای سس:
پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
آب 2 پیمانه
نمک وزردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم

دلمه از جمله غذاهای پر طرفدار بین غذاهای ایرانی سنتی و محلی هست. دلمه علاوه بر طعم فوق‌العاده خوشمزه‌ای‌که داره از تنوع بالایی هم برخور داره، از جمله دلمه تخم مرغ، دلمه کلم، دلمه بلغور، دلمه فلفل و گوشت. در این مطلب من می‌خوام طرز تهیه دلمه گوجه فرنگی رو بهتون آموزش بدم که به جرأت می‌تونم بگم یکی از خوشمزه‌ترین اعضای خانواده دلمه‌هاست. این دلمه جذاب و خوشگل خیلی سزیع و راحت درست میشه و می‌تونین برای افطار یا سحر در ماه مبارک رمضان اون رو درست کنین و از خوردن دلمه گوجه فرنگی در خوش طعم در کنار عزیزانتون لذت ببرین.

طرز تهیه 
مرحله اول: آماده سازی پیش نیازها
برای درست کردن یک دلمه گوجه فرنگی خوش طعم و خوش عطر، ابتدا برنج را به همراه مقداری آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله گاز بگذارید تا برنج نیم پز شود. در همین زمان در قابلمه دیگری لپه را به همراه مقداری آب روی حرارت بگذارید تا پخته شود. سپس لپه و برنج پخته شده را کناری بگذارید.
پیاز را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید.
سبزی‌های معطر دلمه شامل نعنا، جعفری، مرزه، ترخون، پیازچه، گشنیز و شوید را خوب بشویید و خشک کنید و سپس به صورت خیلی ریز و ساطوری خرد کنید.
گوجه فرنگی‌ها را نیز خوب بشویید. با احتیاط با یک چاقوی تیز قسمت بالایی آن‌ها، که به عنوان در دلمه گوجه فرنگی استفاده خواهند شد را جدا کنید و سپس به کمک یک قاشق داخل گوجه فرنگی‌ها را خالی کنید. محتویات داخل گوجه‌ها را برای درست کردن سس دلمه نگه دارید.
مرحله دوم: درست کردن مایه دلمه گوجه فرنگی
در این مرحله برای درست کردن مایه دلمه گوجه فرنگی، یک ماهیتابه را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود. به میزان لازم روغن داخل ماهیتابه بریزید و زمان دهید تا روغن داغ شود. حالا پیازهای خرد شده را داخل ماهیتابه بریزید و تفت دهید تا زمانی که پیاز سبک و شفاف شود. سپس زردچوبه را نیز به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه عطر و رنگ خود را نشان دهد.
مرحله سوم: افزودن گوشت چرخکرده و رب به مایه دلمه
حالا گوشت چرخ‌کرده را به پیاز اضافه کنید و خوب پیاز و گوشت را تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. سپس گوشت‌ها در کناره‌های ماهیتابه بگذارید و رب گوجه خانگی را وسط ماهیتابه بریزید و کمی‌تفت دهید تا خامی‌رب گرفته شود و رنگ باز کند. بعد رب را با گوشت خوب مخلوط کنید و باز هم مواد را تفت دهید.
مرحله چهارم: اضافه کردن سبزی دلمه، برنج و لپه به مایه دلمه گوجه فرنگی
در این مرحله ابتدا برنج نیم پز شده و سپس لپه پخته شده را به مایه دلمه گوجه فرنگی اضافه کنید و خوب مواد را با هم ترکیب کنید. نمک و فلفل سیاه را هم به مایه دلمه اضافه کنید. در آخر سبزی دلمه معطر و ساطوری شده را هم به مایه اضافه کنید و کاملاً مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم: درست کردن سس دلمه
برای درست کردن سس فوق العاده خوش عطر دلمه گوجه فرنگی، یک قابلمه بزرگ را روی شعله گاز بگذارید. تا گرم شود. سپس مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. در مرحله بعد پیاز داغ و زردچوبه و نمک را داخل ماهیتابه بریزید و کمی‌تفت دهید و بعد رب گوجه خانگی را نیز به آن‌ها اضافه کنید و تفت دهید تا رب رنگ باز کند. در پایان محتویات داخل گوجه‌ها که در مرحله اول آن‌ها را از گوجه‌ها خارج کردید را هم به مواد اضافه کنید و 2‌پیمانه آب هم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
مرحله ششم: آماده سازی دلمه گوجه فرنگی
حالا با استفاده از مایه دلمه داخل گوجه‌هایی را که خالی کردید را کاملاً پُر کنید و در گوجه‌ها را نیز روی آن‌ها بگذارید.
مرحله هفتم: پخت دلمه گوجه
در پایان دلمه‌های گوجه فرنگی که در مرحله قبل آماده کردید را داخل سس بگذارید و اجازه دهید به خوبی پخته شوند و طعم سس به خوبی به خورد دلمه‌ها برود.

نکات کلیدی تهیه دلمه گوجه فرنگی
- در مرحله اول اگر دوست داشتید می‌توانید پیاز را با رنده ریز رنده کنید و آب آن را بگیرید و بعد به مایه دلمه اضافه کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی