[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۱۷
  • دوره جدید

ته چین گوشت، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 6 نفر
گوشت گوسفند 600 گرم
پیاز 1 عدد
هویج 1 عدد
سیر 3 حبه
زردچوبه، نمک، فلفل به میزان لازم
برنج 4 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
ماست چکیده 8 قاشق غذاخوری
کره 200 گرم
زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
روغن به میزان لازم
خلال پسته برای تزیین
خلال بادام برای تزیین
زرشک برای تزیین

ته چین گوشت یه غذای باب میل افراد خوش اشتها است و هر کسی می‌تونه با توجه به سلیقه خودش انواع مختلف اون رو درست بکنه و ازش لذت ببره. به خاطر ظاهر شیک، ته چین معمولاً یکی از غذاهای مهمانی‌های ما ایرانی‌هاست. بر خلاف تصور افراد که فکر می‌کنند ته چین فقط با گوشت قرمز و یا مرغ درست میشه، محبوبیتش باعث شده که بانوان ایرانی ته چین ماهی، ته چین مرغ و بادمجان، ته چین گوشت و بادمجان و حتی ته چین اسفناج هم درست کنند.
در مناطق شمال کشور از گوشت اردک و غاز نیز داخل ته چین استفاده می‌کنند. خیلی از شما عزیزان حتماً ته چین گوشت را امتحان کرده‌اید اما تا به حال خودتان برای تهیه آن دست به کار نشده‌اید. به شما پیشنهاد می‌کنم با ایران کوک همراه شده و طرز پخت یک ته چین خوشمزه را یاد بگیرید. با درست کردنش، از خوردن آن در کنار افراد خانواده و در مهمانی‌های خود لذت ببرید.

طرز تهیه
1. ابتدا پیاز‌ها را پوست گرفته و خرد کنید آن‌ها را داخل یک قابلمه بریزید و تفت دهید. سیر‌ها و هویج را نیز اضافه کنید تا کمی‌سرخ شوند. گوشت را قیمه‌ای‌ریز کنید و بشویید و سپس داخل قابلمه بریزید. کمی‌که رنگ گوشت تغییر کرد و آب آن گرفته شد، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید و کمی‌دیگر تفت دهید. سپس مقداری آب جوش به آن اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم کاملاً پخته شود.
2. در فاصله پخته شدن گوشت که تقریباً 4 ساعت زمان می‌برد، باید برنج ته چین گوشت را آماده کنید. ابتدا برنج را پاک کرده و بشویید. سپس داخل آب و نمک یک ساعتی بخوابانید. یک قابلمه را پر از آب کرده، مقداری روغن و نمک به آن اضافه کنید و بگذارید تا جوش بیاید. وقتی آب جوش آمد برنج را داخل آن بریزید. وقتی برنج پخته شد آن را آبکش کنید.
3. در این مرحله از تهیه ته چین گوشت، یک کاسه بزرگ بیاورید، زرده‌های تخم مرغ را از سفیده جدا کرده و داخل کاسه بریزید. زرده‌ها را کاملاً هم بزنید. سپس زعفران و کمی‌نمک داخل آن بریزید و مرتب هم بزنید تا بوی تخم مرغ از بین برود. سپس ماست را به مواد داخل کاسه اضافه کنید و مجدد هم بزنید تا یکدست شود. در نهایت برنج آبکش شده را به این ترکیب اضافه کنید و کاملاً مخلوط کنید تا یک ترکیب یکدست داشته‌باشید.
4. زمانی که گوشت شما کاملاً پخته شد آن را از قابلمه خارج کرده و ریش ریش کنید. حالا نوبت پخت ته چین می‌باشد. یک ظرف مناسب بیاورید و کف و اطراف آن را کاملاً چرب کنید. سپس نصف ترکیب برنج را داخل ظرف ریخته و با یک قاشق کاملا صاف و فشرده کنید. سپس گوشت ریش ریش شده را به فاصله یک سانت از لبه ظرف روی برنج بریزید. سپس مابقی برنج را روی گوشت ریخته و کاملاً پخش کنید و فشار دهید.
5. در نهایت کره را به قطعات کوچک برش زده و سراسر ظرف قرار دهید. سپس روی ظرف یک فویل نازک بکشید و به مدت 1 ساعت داخل فر با دمای 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا ته چین آماده شود.
6. پس از پخت ته چین گوشت، آن را داخل یک دیس کشیده و با خلال پسته، بادام و زرشک تفت داده شده تزیین کنید.
 
نکات کلیدی
- برای پختن ته چین داخل فر بهتر است از ظرف پیرکس استفاده کنید، اما اگر بخواهید روی اجاق آن را درست کنید از ظرف تفلون استفاده کنید.
- هویج را می‌توانید به دلخواه خرد یا رنده کنید و داخل ته‌چین همراه گوشت استفاده نمایید. یا درشت‌تر خرد کرده و به عنوان دورچین غذا استفاده کنید.
- اگر ترشی زرشک را دوست دارید می‌توانید داخل ته چین و روی گوشت ریش ریش شده از زرشک سرخ شده نیز استفاده کنید.
- ماست داخل این غذا بهتر است چکیده و ترجیحاً ترش مزه باشد.
- برای اینکه غذای شما عطر بهتری داشته‌باشد هنگام تفت دادن گوشت مقداری دارچین به آن اضافه کنید.
- هر چقدر حرارت اجاق کمتر و زمان پخت بیشتر شود ته چین بهتری خواهید داشت.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی