[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۲۴
  • دوره جدید

این میوه، طلای تابستانی است از آن غافل نشوید، روزنامه شیراز نوین

زردآلو بومی‌نواحی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می‌روید.
به گزارش بهداشت نیوز، زردآلو بومی ‌نواحی چین است و هنوز هم به صورت وحشی در این مناطق می‌روید. این درخت در اوایل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه یافت. ارتفاع درخت زردآلو تا 6 متر هم می‌رسد. برگ‌های آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد می‌باشد. گل‌های زردآلو درشت و به رنگ سفید متمایل به قرمز است. میوه آن گوشتی و زرد رنگ، با طعمی‌مطبوع و شیرین بوده که در اواسط تابستان می‌رسد. هسته زردآلو صاف، قهوه‌ای ‌و بیضی شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهی شیرین و گاهی تلخ می‌باشد.
مواد مغذی موجود در زردآلو و اثرات مفید آنها:
این میوه سرشار از ویتامین‌های A و C و آهن است. مواد مغذی موجود در زردآلو ازچشم‌ها و قلب حفاظت می‌کنند و فیبر موجود در آن بر علیه بیماری‌ها مبارزه می‌کند. زردآلو منبع غنی بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A ) است. زردآلوهایی که رنگ نارنجی تیره دارند، حاوی بتاکاروتن بیشتری هستند. مواد غذایی حاوی بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی، سکته، آب مروارید و بعضی سرطان‌ها می‌شوند. مقادیر بالای بتاکاروتن و لیکوپن موجود زردآلو باعث می‌شود غذای مفیدی برای حفظ سلامتی قلب باشد. این دو ماده بعنوان آنتی اکسیدان، از اکسیداسیون LDL- کلسترول و بروز بیماری قلبی جلوگیری می‌کنند. بتاکاروتن در بدن، به ویتامین A تبدیل می‌شود. پس می‌توان گفت که زردآلو منبع غنی ویتامین A است که در حفظ بینایی چشم مؤثر است و بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی جلوی تخریب سلول‌ها توسط رادیکال‌های آزاد را می‌گیرد. رادیکال‌های آزاد، عدسی چشم را تخریب می‌کنند و باعث بروز آب مروارید می‌شوند یا اینکه ذخیره خونی چشم‌ها را از بین برده و باعث تخریب بافت چشم می‌شوند. زردآلو حاوی فیبرهای محلول در آب است. مطالعات نشان می‌دهد مصرف فیبرهای محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبیعی و کاهش کلسترول خون می‌شود. فیبر موجود در زردآلو از بروز یبوست و بیماری‌های روده‌ای‌ جلوگیری می‌کند. برگه زردآلو سرشار از پتاسیم است. مصرف مواد غنی از پتاسیم باعث تنظیم فشارخون می‌شود. زردآلوی رسیده به علت دارا بودن ویتامین‌های گروه B برای درمان بیماری‌های عصبی و روحی، بی‌خوابی، خستگی شدید، گیجی، فراموشی و ... مفید است. میوه و هسته شیرین زردآلو به علت دارا بودن ویتامین C برای تقویت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان، جلوگیری از خونریزی لثه مؤثر است. به علت داشتن آهن در خون‌سازی مؤثر است.
سایر خواص درمانی زردآلو:
تصفیه کننده خون است. عروق را باز می‌کند و ملین است. 
بوی بد دهان را رفع می‌کند. تب‌بُر است . به علت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است. التهاب مفاصل را برطرف می‌کند. ضد نرمی‌استخوان است. برای قلیایی کردن بدن مفید است.
زردآلو به علت داشتن مقداری اسید سالسیلیک ، برای درد مفاصل و رماتیسم مفید است - زردآلو، خنک و اشتها آور است -  باعث رفع تشنگی و عطش می‌شود - برای رفع یبوست و بواسیر مفید است - مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا می‌شود و از یبوست جلوگیری می‌کند. 
برای مصرف برگه، ابتدا آن را با آب بشویید . سپس آن را در آب خیس کنید و بگذارید یک شب بماند. سپس یک دانه لیموترش در آن بیندازید و صبح ناشتا، برگه خیس خورده را همراه با آب آن میل کنید که برای رفع یبوست بسیار مفید است- حرارت درونی بدن را پایین می‌آورد - برگه زردآلو باعث هضم غذا می‌شود و برای یبوست مفید است.
تذکراتی در مورد مصرف زردآلو:
- از زیاده روی در مصرف زردآلو خودداری کنید، زیرا مصرف زیاد آن در هضم مواد غذایی ایجاد اختلال کرده و دچار اسهال می‌شوید.
- افرادی که ناراحتی کبدی دارند، باید از زیاد خوردن زردآلو پرهیز کنند.
- هسته تلخ زردآلو مواد سمی‌به نام اسید سیانیدریک و اسید پروسیک دارد. لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.
- مصرف زیاد زردآلو باعث ایجاد لک‌های سفید پوستی می‌شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی