[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۲۵
  • دوره جدید

گیاهی معجزه‌گر برای دستگاه گوارش، روزنامه شیراز نوین

گیاه گل زرد یا گل زرد خلخال دارای خواص درمانی مختلفی است که گلبرگ‌‌های آن را می‌توان به‌عنوان خوراکی مصرف کرد. زیرا دارای اثرات مفیدی برای دستگاه گوارش است.
به گزارش بهداشت‌نیوز، گیاه گل زرد معروف به گل زرد خلخال یکی از گیاهان دارویی بومی‌ایران است که دارای گل‌های زردرنگ گوچک بوده که به تخم آن قاصد گفته می‌شود. این گیاه در مناطق کوهستانی کشور به‌ویژه در منطقه خلخال مشاهده می‌شود و قابلیت پرورش و تکثیر در مناطق کوهستانی را دارد و با توجه به خواص درمانی فراوان می‌تواند به‌عنوان یکی از گزینه‌های کارآفرینی و کسب درآمد در مناطق روستایی کوهستان‌‌های کشور محسوب شود.
این گل در شهرستان فریدن نیز به‌وفور مشاهده می‌شود و نام محلی گل زرد در این منطقه از کشورمان، ساری‌گول است و مردم محلی آن را به این نام می‌شناسند. همچنین در مناطقی دیگری نظیر تویسرکان، الیگودرز و سلسله نیز مشاهده می‌شود.
گل‌دهی درختچه‌های گل زرد از اوایل خرداد آغاز می‌شود و پرورش‌دهندگان این گل بهترین زمان برداشت و جمع‌آوری گل را نیمه دوم خردادماه اعلام می‌کنند.
گیاه گل زرد یا گل زرد خلخال دارای خواص درمانی مختلفی بوده که در این بخش سعی داریم به آن بپردازیم.
خواص درمانی گل زرد
این گل دارای خواص درمانی مختلفی بوده و می‌توان به خواص دارویی آن در درمان سردی، دل‌پیچه، دل‌درد، یبوست، ورم روده و تسکین اعصاب اشاره کرد.
 قسمت‌های مورداستفاده دارویی این گیاه، گل و برگ‌های این گیاه است که به‌صورت خام و خشک دم‌کرده قابل‌مصرف بوده ولی اهالی گل‌برگ‌های این گل را پس از جمع‌آوری به‌صورت دم‌کرده مصرف می‌کنند. گلبرگ‌های این گیاه را می‌توان به‌عنوان خوراکی مصرف کرد؛ زیرا دارای اثرات مفیدی برای دستگاه گوارش است.
برخی خواص درمانی گیاه گل زرد عبارت‌اند از:
گردش خون را بهبود می‌بخشد.
برای کبد بسیار مفید بوده، در تصفیه سموم و پاکسازی کبد مؤثر است.
شریان‌های ضعیف‌شده بدن را استحکام می‌بخشد.
در درمان بیماری‌ها و ناراحتی‌‌های گوارشی بسیار مفید بوده و مردم محلی از دمنوش آن مانند چای معمولی استفاده می‌کنند. استفاده از این گل برای درمان دل‌درد و دل‌پیچه مفید است.
این گیاه خاصیت ملین داشته و  در درمان یبوست مؤثر است. همچنین می‌توان آن را با دغدغک و گیاه زنیان مصرف کرد.
استفاده از دمنوش برگ‌های این گیاه برای معالجه ورم روده مفید است.
تسکین و تقویت اعصاب از دیگر خواص گل زرد است. علاوه بر این گیاه می‌توان نیشکر را با بیدمشک مخلوط و مصرف کرد.
از این گیاه در طب سنتی برای درمان سردی استفاده می‌شود.
این گیاه همانند گیاه دارویی پیر گیاه در تسکین دردهای قاعدگی بسیار مؤثر است.
گل زرد گیاهی ضدعفونی‌کننده بوده و علاوه‌بر آن می‌توان از خواص درمانی گیاه کادی به‌صورت خوراکی استفاده کرد.
 نارسایی قلب را درمان می‌کند.
همچنین گلبرگ‌های خام و خشک‌شده گل زرد قابل‌دم‌کردن بوده و برای افرادی که به سرمای هوای مناطق کوهستانی حساس بوده و از آن رنج می‌برند، بسیار مفید و سازگار است.
گیاه دارویی گل زرد علاوه‌بر مصرف خوراکی و خواص دارویی که دارد، به‌عنوان یک حصار مستحکم برای مقابله با ورود حیوانات اهلی و وحشی به حریم باغات مورداستفاده باغداران بوده و وجود تیغ‌های تیز و برنده در سطح بوته‌ها و ساقه‌های درختچه‌های این گل مانع از ورود حیوانات اهلی و مهاجم به باغات می‌شود. بنابراین بیشتر باغداران اقدام به کاشت این گل اطراف زمین‌های خود کرده‌اند، بدون اینکه از خواص دارویی این گیاه مطلع باشند.
مضرات گل زرد
برای این گیاه، تاکنون عوارض جانبی خاصی گزارش نشده است. لیکن همانند سایر گیاهان دارویی رعایت اعتدال در مصرف آن لازم و ضروری است.
طرز تهیه و مصرف دمنوش گل زرد
برای استفاده از خواص گل زرد، بایستی از دم‌کرده این گیاه استفاده شود. بدین منظور برای تهیه دمنوش گل زرد مقداری از گیاه را خرد یا نیمکوب کرده و با مقداری آب جوش مخلوط کرده و هم بزنید. سپس به مدت 15 دقیقه تا نیم ساعت درب ظرف را بسته و اجازه دهید تا دم بکشد. بعد آن را صاف و میل کنید.
گفتنی است بهترین ظرف برای تهیه دمنوش قوری‌های چینی یا شیشه‌‌ای است.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی