برپایی جشنهای مردمی به مناسبت دهه کرامت، روزنامه شیراز نوین
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد فارس گفت: کانونهای مساجد حتی در مناطق دورافتاده در دهه کرامت فعالیتهای مؤثری انجام میدهند. حجت الاسلام امیدی گفت: کانونهای فرهنگی هنری مساجد همواره در مناسبتهای مذهبی خوش درخشیده اند و در واقع میتوان گفت برنامههای مناسبتی از جمله دهه کرامت حتی در مناطق دور افتاده، از سوی این مراکز فرهنگی اجرا میشود و فعالیتهای مؤثری انجام میدهند. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی و روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس، دهه کرامت به دهه اول ماه ذیالقعده گفته میشود که با ولادت حضرت معصومه(س) آغاز میشود و با ولادت امام رضا(ع) در ۱۱ ذی القعده به پایان میرسد. در این میان ششم ذیالقعده به نام روز حضرت شاهچراغ(ع) نامگذاری شده است.حجتالاسلام «حسین امیدی»، مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد فارس پیرامون دهه کرامت پاسخگوی سؤالات ما بود که متن آن را در زیر میخوانید:
از نظر شما دهه کرامت چه میزان میتواند در معرفی سیره اهلبیت(ع) به ویژه حضرت امام رضا(ع)، حضرت شاهچراغ(ع) و حضرت معصومه(س) به مردم، موفق باشد؟
ایامی نظیر ولادتهای ائمه معصومین(ع)، اهلبیت عصمت و طهارت(ع) و همچنین اعیاد اسلامی فرصت مناسبی برای معرفی سیره و زندگانی ایشان است؛ چرا که در این ایام دلها آمادهتر است و همگان آرامش و حاجتهای خود را در سایه توسل جستوجو میکنند، ایام دهه کرامت که سرشار از نور و شادی است نیز از آن جمله است که میتوان از آن در این خصوص بهره برد.
دهه کرامت چگونه میتواند عنوان «سومین حرم اهل بیت(ع)» را در ایران اسلامی، بیش از پیش مشخص و نهادینه کند؟
ایام دهه کرامت فرصتی مناسب برای معرفی ظرفیتها و پتانسیلهای فارس و شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت(ع) است. این عنوان با محوریت بارگاه ملکوتی حضرت احمد بن موسی(ع) از سوی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به این خطه پهناور میهن اسلامی داده شده است و ششمین روز از دهه کرامت به بزرگداشت حضرت شاهچراغ(ع) اختصاص دارد از این رو میتوان برای تحقق منویات رهبری معظم انقلاب(مدظله العالی) و نهادینه کردن این عنوان تلاش کرد و تحقق این مهم تلاش همه نهادها، تشکلها و فعالان فرهنگی و مذهبی را میطلبد.
شما چه توقعی پیرامون دهه کرامت و معرفی حضرت شاهچراغ(ع) دارید؟ جامعه، فرهنگوران و مسئولین چه نقشی در این توقع دارند؟
همانطور که عرض شد روز ششم ذیقعده از ایام دهه کرامت به بزرگداشت حضرت شاهچراغ(ع) اختصاص دارد که در این ایام با اجرای برنامههای مختلف و تولید محتوا در فضای مجازی به معرفی سیره و خصوصیات بارز ایشان که «امین ولایت» است، بپردازند، همگان باید خود را در معرفی ائمه معصومین(ع)، اهل بیت(ع)، منسوبین ایشان و بزرگان دینی بکوشند و در این راه بدون شک توقع از جامعه فرهنگی و مذهبی بیشتر است.
آیا دهه کرامت که بیش از یک دهه از عمرش میگذرد توانسته انتظارات برای معرفی حضرات به ویژه حضرت شاهچراغ(ع) را برآورده کند؟ اگر نتوانسته چه راهکارهایی وجود دارد؟
دهه کرامت با مرور زمان و گذشت از زمان آغاز نامگذاری با تلاشهایی که انجام شده، برنامههایی که اجرا شده و جلساتی که با حضور مسئولان و نمایندگان عضو شورای بزرگداشت دهه کرامت جایگاه خوبی را به دست آورده است اما هنوز برای برآورده کردن توقعات کوششها و تدبیرهایی لازم است که از آن جمله همکاری و هم افزایی بیشتر نهادهای عضو شوراست.
آیا به نظر شما برنامهریزی صحیح برای این دهه میتواند در توسعه گردشگری مذهبی در شیراز، یاریرسان باشد؟
در طول ایام دهه کرامت و سال میتوان با تخفیف هایی که برای مراکز اقامتی و خدماتی در نظر گرفته میشود به توسعه گردشگری مذهبی در شیراز کمک کرد، در سال جاری شیوع ویروس کرونا فرصت کمتری را در این خصوص در اختیار نهادهای ذیربط گذاشته است که امیدواریم با عادی شدن سلامت جامعه شرایط بهتر شود.
کانونهای فرهنگی هنری مساجد به عنوان یکی از بازوان برگزاری دهه کرامت چه میزان توانستهاند در این رابطه موفق عمل کنند؟
کانونهای فرهنگی هنری مساجد همواره در ایام مناسبتهای مذهبی خوش درخشیده اند و در واقع میتوان گفت برنامههای مناسبتی از جمله ایام دهه کرامت در مناطق دورافتاده و نقاطی که حتی اداره ای وجود ندارد، از سوی این مراکز فرهنگی هنری، برنامه ریزی و اجرا میشود و فعالیتهای مؤثری شکل میدهند.
فعالیتهای کانونهای مساجد را برای این دهه در سال جاری بیان بفرمایید؟
در ایام دهه کرامت امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا برنامهها سعی میشود در فضای مجازی دنبال شود و تأکید شده است که پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در برنامهها لحاظ شود. برنامه هایی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار میشود که شامل جشنهای مجازی و حضوری در نقاط سفید، منبرهای مجازی، مسابقات هنری، ادبی و ورزشی و حضور خادمان حرم رضوی است. جشنهای مردمی به مناسبتهای میلاد حضرت معصومه(س)، ولادت امام رضا(ع) و بزرگداشت حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) در ایام دهه کرامت از سوم تا 13 تیرماه سال جاری مصادف با (اول تا یازدهم ذیقعده) به صورت مجازی با توجه به ایام پیشگیری از ویروس کرونا و رعایت پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در نقاطی که وضعیت شیوع بیماری سفید اعلام شده است، برگزار میشود. مسابقات کتابخوانی با موضوع زندگینامه حضرت شاهچراغ(ع)، دیدار با خانوادههای معظم شهداء، جانبازان و آزادگان به ویژه شهدای مدافع حرم، برگزاری محفلهای قرآنی، تکریم ایتام به تأسی از امام رئوف(ع)، اردوهای زیارتی، مسابقات ورزشی در رشتههای مختلف و بازدید از کانونهای مساجد تحت پوشش، جلسات ختم قرآن و ختم صلوات هدیه به پیشگاه نورانی امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و حضرت احمد بن موسی شاهچراغ(ع) در فضای مجازی اجرا خواهد شد.
سخن پایانی خود را پیرامون دهه کرامت بفرمایید.
شروع دهه کرامت با ولادت حضرت معصومه(س) و پایان آن یازدهم ذیقعده ولادت حضرت امام رضا(ع) است و در این ایام روز بزرگداشت امامزادگان(ع) و حضرت احمد بن موسی(ع) قرار دارد، این ایام فرصتی برای بصیرت افزایی و معرفت افزایی نسبت به ائمه اطهار(ع) است که از این فرصت باید برای خودسازی و توسل بیشتر به ساحت مقدس این بزرگواران که فرزندان امام هفتم(ع) هستند استفاده کرد و بهره برد.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین