[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۲۷
  • دوره جدید

لوکوم شیر، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 8 نفر
شیر: 2 و یک دوم پیمانه
نشاسته گل: 2 قاشق غذاخوری سرپر
کره: 20 گرم
شکر: یک دوم پیمانه
وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
مغز پسته: مقداری (اختیاری)
پودر نارگیل: برای تزیین

طرز تهیه لوکوم شیر را از دست ندهید. چون واقعاًَ خوشمزه و عالی است. اصل این دسر مربوط می‌شود به کشور ترکیه و معادل با راحت‌الحلقوم خودمان است. واقعاً هم لوکوم بافتی نرم و لطیف دارد و باب طبع هر سن و سالی است. یکی از نکات جذاب در این دسر این است که برای تزیین آن می‌توانید از هرچیزی که دوست دارید استفاده کنید. ریختن هر نوع مغزی هم در آن آزاد است و بستگی به سلیقه شما دارد. حتی می‌توانید مغز پسته یا هر نوع مغز دیگری را از دستور لوکوم حذف کرده و آن را ساده تهیه کنید.
اگه قبلاً طرز تهیه لوکوم پرتقالی یا لوکوم شکلاتی را خوانده باشید، حتماً می‌دانید که آماده سازی آن وقت چندانی نیاز ندارد، اما باید حداقل 4 ساعت در یخچال باشد تا کاملاً ببندد. پس اگر می‌خواهید این دسر را درست کنید باید چند ساعت قبل دست به کار شوید. 

طرز تهیه
1- ابتدا نشاسته گل را داخل شیر سرد حل کرده و از صافی رد کنید. سپس شکر را نیز به این ترکیب بیفزایید. مخلوط را روی گاز با حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید.
2- ترکیب شیر، نشاسته و شکر را آنقدر حرارت دهید تا به غلظت مناسب رسیده و بوی خامی نشاسته از بین برود. در این مرحله عجله نکنید و شعله را بالا نکشید. زیرا در این صورت این ترکیب خیلی زود غلیظ می شود، در حالی که نشاسته همچنان مزه خامی می دهد.
3- وقتی مخلوط لوکوم شیر به غلظتی شبیه به فرنی رسید کره را نیز به آن اضافه کنید. بعد از آنکه کره آب شد شعله را خاموش کرده و انیل را نیز به مواد بیفزایید.
4- اجازه دهید مایع کمی از حرارت بیفتد، سپس مغز پسته یا هر نوع مغز دیگری که دوست دارید داخل آن بریزید.
5- داخل قالب مورد نظر را آب بزنید به طوری که نمناک باشد. سپس مایع لوکوم را داخل آن ریخته و به مدت 4 تا 5 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کاملاً ببندد.
6- بعد از گذشت این زمان، لوکوم شیر را از قالب خارج کرده، برش بزنید و داخل پودر نارگیل بغلتانید. همچنین می‌توانید از ترافل، شکلات بن ماری شده یا شربت غلیظ برای تزیین آن استفاده کنید.

نکات کلیدی
برای پختن شیر و نشاسته از یک قابلمه ضخیم استفاده کنید تا نشاسته خیلی زود غلیظ نشود. 
اگر بعد از آماده سازی مایع لوکوم متوجه شدید نشاسته داخل آن گلوله شده است، مایع را از صافی دانه درشت عبور دهید.
مقدار شکر را می‌توانید به دلخواه کم کنید.
برای آنکه لوکوم از قالب راحت جدا شود کناره های آن را با چاقو جدا کنید.
لوکوم شیر را می‌توانید در قالب‌های کوچک و به صورت تک نفره نیز تهیه کنید. فقط خیس کردن قالب‌ها فراموش نشود.
می‌توانید به جای آنکه مغز پسته را داخل لوکوم بریزید از آن برای تزیین رویش استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی