[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۸۴
  • دوره جدید

چنگمال، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
خرمای بدون هسته: 10 عدد
گردوی خرد شده: 1 پیمانه
نان نرم: 4 کف دست
روغن حیوانی: 5 قاشق غذاخوری
پودر تخم گشنیز: 1 قاشق غذاخوری

ما ایرانی‌ها به دسر و شیرینی علاقه زیادی داریم. در قدیم اکثر خانواده‌ها نزدیک عید شیرینی درست می‌کردند. معمولاً همه شهرهای ایران یک یا چند نوع دسر یا شیرینی محلی مخصوص خودشان دارند. چنگمال یکی از این خوشمزه‌های ایرانی است که یک غذا یا میان وعده سنتی شهر کرمان به شمار می‌رود. این خوراکی، فوق العاده مقوی و خوشمزه برای بچه‌هاست و همچنین یک گزینه مناسب برای صبحانه، عصرانه یا شام است. بسیاری از مردم شهر کرمان این شیرینی را با شیر در وعده غذایی شام می‌خورند. اگر کلمپه کرمان را امتحان کرده باشید می‌دانید که شیرینی‌های محلی این منطقه چقدر خوشمزه هستند.
مواد اصلی این شیرینی خرما، نان و روغن حیوانی است. همان‌طور که اطلاع دارید خرما دارای خواص بسیاری است. مصرف این خوراکی کوچک باعث می‌شود بدن شما دچار ضعف، سستی و بی حالی نشود. در ماه مبارک رمضان خرما می‌تواند مواد غذایی موردنیاز بدن ما را تأمین کند. خون سازی یکی از مهم‌ترین خواص خرماست. همچنین خرما سرشار از آهن، فولات و اسید فولیک بوده و برای درمان کم خونی و فقر آهن بسیار مناسب است. خوردن خرما به همه افراد به ویژه زنان باردار بسیار توصیه می‌شود.
با درست کردن و خوردن این دسر یا شیرینی می‌توانید تمام خواص خرما را به بدن خود برسانید. تهیه این شیرینی سنتی بسیار راحت بوده و وقت شما را نمی‌گیرد.
طرز تهیه 
مرحله اول: خرد کردن نان
ابتدا نان‌ها را با دست خرد کنید و کنار بگذارید. اگر نان‌ها کمی ضخیم باشند بهتر است. در کرمان از یک نان محلی به نام کپو، برای درست کردن این شیرینی استفاده می‌شود. اگر این نان در دسترس شما نباشد از هر نان دیگری که بتوانید به راحتی آن را خرد کنید می‌توانید استفاده کنید.
مرحله دوم: تفت دادن خرما
روغن حیوانی را داخل یک قابلمه یا تابه بریزید، وقتی روغن داغ شد خرماها را داخل آن ریخته و کمی تفت دهید تا کاملاً نرم شوند. سپس پودر تخم گشنیز را به آن اضافه کنید. در ادامه پودر گردو را نیز اضافه کرده و کاملاً مخلوط کنید. شعله را خاموش کنید و اجازه دهید کمی سرد شود.
مرحله سوم: اضافه کردن نان به خرمای تفت داده شده
وقتی خرماها کمی سرد شدند، نان‌های خرد شده را به آن اضافه کرده و با دست ورز دهید تا کاملاً به خرد هم رفته و حالت خمیری پیدا کند. سپس با دست توپک هایی از مواد درست کرده و داخل یک ظرف بچینید.

نکات کلیدی
اگر در تهیه چنگمال از نانی استفاده کردید که نازک است و خوب خرد نمی‌شود، می‌توانید مواد را با چرخ گوشت، چرخ کنید.
اضافه کردن گردو اختیاری می‌باشد و شما می‌توانید آن را حذف کنید.
وقتی توپک‌های خود را درست کردید می‌توانید داخل کنجد، پودر نارگیل و پودر پسته بغلتانید تا زیباتر و خوشمزه تر شوند.
در صورت تمایل می‌توانید کمی پودر تخم شنبلیله نیز داخل آن بریزید تا طبع گرم خرما و گردو را خنک کند.
اگر طعم روغن حیوانی را دوست ندارید می‌توانید کره گیاهی را جایگزین آن کنید.
در صورت تمایل می‌توانید از چاشنی‌هایی نظیر پودر هل، دارچین، زیره و زنجبیل نیز داخل این شیرینی استفاده کنید.
می‌توانید چنگمال را پهن کرده و به شکل لوزی برش بزنید. یا اینکه آن را با قالب به شکل‌های مختلف درآورید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی