[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۴۸
  • دوره جدید

خورش ترشی گرما، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت خورشی: 200 گرم
پیاز متوسط: 1 عدد
لوبیا چشم بلبلی: یک دوم پیمانه
آلو خورشی: 16 عدد
آبغوره: یک سوم پیمانه
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذا خوری
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری: به مقدار لازم

خورش ترشی گرما یا به زبان آذری تورشی قورما یکی از غذاهای خوشمزه استان اردبیل است. در این خورش خاص از لوبیا چیتی استفاده می‌شود؛ به همین جهت طعمی متفاوت و البته دوست داشتنی دارد. در این غذا آبغوره به عنوان چاشنی به کار برده می‌شود. به خاطر همین برای کسانی که طرفدار غذاهای ترش هستند می‌تواند خیلی دلچسب باشد.
ترکیب گوشت، لوبیا چشم بلبلی و آلو در تورشی قورما نه تنها این غذا را متفاوت کرده، بلکه ارزش غذایی بالایی هم دارد. این نوع لوبیا سرشار از پتاسیم، کلسیم، آهن، فیبر، پروتئین و ویتامین‌های B هست و در کنترل کلسترول خون هم مؤثر است. بنابراین به نظر می‌آید انتخابش در کنار گوشت کاملاً هوشمندانه بوده است. از خواص آلو هم که هرچه بگوییم کم گفته‌ایم. طعم خوشمزه‌اش که دیگر حرف ندارد. پس با اطمینان می‌شود گفت ترکیبی طلایی در این خورش داریم.
اگه تصمیم دارید طعم خورش ترشی گرما رو امتحان کنید، توصیه می‌کنم همین حالا دست به کار شده و نصف پیمانه لوبیا چشم بلبلی را خیس کنید. همچنین پیشنهاد می‌کنیم دیگر غذاهای اردبیل مثل پیچاق قیمه و سوتی پلو را هم امتحان کنید.

طرز تهیه
مرحله اول: لوبیا را بخیسانید.
دو ساعت قبل از شروع به پختن خورش، لوبیا چیتی را داخل یک کاسه ریخته و مقداری آب ولرم روی آن بریزید. لوبیا چیتی به نسبت سایر حبوبات نفخ کمتری دارد. اما خیس دادن آن جهت اطمینان است.
مرحله دوم: آماده کردن گوشت برای خورش ترشی گرما
ابتدا پیاز را رنده یا نگینی خرد کنید، سپس آن را داخل قابلمه حاوی روغن ریخته و تفت دهید. وقتی پیاز کمی سبک شد گوشت را نیز به آن اضافه کنید. شعله را کم کنید تا گوشت به خوبی تفت خورد. در این مرحله گوشت مقداری آب پس می‌دهد. اجازه دهید گوشت با آب خودش و با حرارت ملایم بپزد تا جایی که تمام آب گوشت تبخیر شود.
مرحله سوم: افزودن لوبیا چشم بلبلی و ادویه جات
وقتی آب گوشت تبخیر شد، لوبیا چشم بلبلی، رب، فلفل سیاه و ادویه کاری را نیز داخل قابلمه ریخته و کمی تفت دهید. در نهایت حدود سه پیمانه آب جوش به مواد افزوده و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت و لوبیا به خوبی پخته و خورش جا بیفتد.
مرحله آخر: افزودن سایر مواد
نیم ساعت مانده به اتمام پخت خورش آلو را نیز به آن بیفزایید. در پایان و نزدیک به زمانی که می‌خواهید خورش را سرو کنید نمک و آبغوره را نیز داخل قابلمه بریزید. همین که چند جوش بزند کافی است. بعد از اضافه کردن نمک خورش را مزه کنید. چنان چه کم نمک بود مجدد نمک بریزید. به همین راحتی شما می‌توانید این غذای سنتی اردبیل را تهیه بفرمایید.

نکات کلیدی
مقدار آبغوره در خورش ترشی گرما می‌تواند بنا بر ذائقه شما تغییر کند.
اگر آلو را خیلی زود داخل خورش بریزید، له شده و ظاهر آن به هم می‌خورد.
بهتر است این غذا را با گوشت گوسفندی درست کنید. البته اگر دوست ندارید با گوشت گوساله نیز تهیه می‌شود.
می‌توانید مقداری زعفران آب کرده نیز از ابتدا داخل خورش بریزید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی