کنافه شکلاتی، روزنامه شیراز نوین
مواد لازم
رشته کادایف: 250 گرم
کره: 125 گرم
شکلات تخته ای: 90 گرم (+24 گرم برای تزیین)
پسته خرد شده: 30 گرم
بادام خرد شده: 30 گرم
تا حالا تجربه درست کردن شیرینی بدون فر را داشتهاید؟ کنافه یکی از شیرینیهایی است که بدون نیاز به فر و پخته شدن بهراحتی آماده میشود. کنافه در اصل رشتههای نازک و ترد کادایف است که در کره یا مواد دیگری مثل شیرعسلی تفت داده میشود. این شیرینی لبنانی طرز تهیه بسیار ساده و طعمی بسیار خاص و لذیذ دارد. بعد از ترکیب مواد کنافه با هم، رشتههای کادایف منسجم شده و در آخر با شربتی که روی آن ریخته میشود، طعمی بی نظیر پیدا میکند. علاوه بر لبنان، کنافه یکی از محبوب ترین شیرینیهای ترکیه و فلسطین است که به تازگی در ایران هم طرفدارهای زیادی پیدا کرده و در منوی بسیاری از کافی شاپها دیده میشود. امروز قصد داریم یک شیرینی جدید با کنافه را آموزش دهیم که طرز تهیه آن اصلاً شباهتی به کنافه ترکی یا کنافه پنیری ندارد اما با همین رشتههای ترد و نازک درست میشود و ظاهرش شبیه به کوکیهای کوچک است. اسم این شیرینی کنافه شکلاتی است که به روشی بسیار ساده تر و با مدت زمان کمتری نسبت به کنافه لبنانی یا ترکی آماده میشود.
مواد اولیه کنافه شکلاتی هم خیلی کمتر از کنافه لبنانی است. همانطور که از اسم این شیرینی پیداست، در طرز تهیه آن علاوه بر رشته کادایف از شکلات ذوب شده استفاده میشود. برای درست کردن کنافه شکلاتی هم نیاز به فر نخواهید داشت. کافی است رشتههای کادایف را خرد کنید، در کره تفت دهید و بعد شکلات آب شده را به آن اضافه کنید. کنافه شکلاتی را میتوانید به صورت ساده یا همراه با مغز پسته و مغز بادام خرد شده درست کنید. اضافه کردن مغز پسته و بادام خرد شده به کنافه فوت و فنهایی دارد که در ادامه مطلب به شما آموزش میدهیم. در طرز تهیه کنافه شکلاتی میتوانید از هر رنگ شکلات تخته ای که دوست داشتید با طعم دلخواهتان استفاده کنید، آن را در مایکروفر یا به روش بنماری آب کنید و با آن کنافه درست کنید. یادتان نرود که مقداری از شکلات آب شده را برای تزیین کنافه شکلاتی نگه دارید! خلاصه اگر به دنبال طرز تهیه شیرینی بدون فر برای دسر هستید، طرز تهیه کنافه شکلاتی را از دست ندهید. این شیرینی جدید با طعم فوق العاده خوشمزه را میتوانید به عنوان دسر در مهمانیها و جشنها در مدت زمان بسیار کوتاه درست و سرو کنید.
طرز تهیه
۱- رشتههای کادایف را در دست کاملاً خرد کنید. در یک قابلمه بزرگ کره را ریخته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملاً ذوب شود. سپس رشتههای خرد شده را داخل قابلمه بریزید و به کره ذوب شده اضافه کنید. آنها را خوب هم بزنید تا رشتهها کاملاً به کره آغشته شوند. آنها را مرتب هم بزنید و مراقب باشید تا رشتهها نسوزند. کنافهها را آن قدر تفت دهید تا رنگ آنها طلایی و بافت آنها ترد شود. بعد از حدود ۱۰ دقیقه تقت دادن، کنافهها را داخل کاسه ای بریزید و اجازه دهید تا کاملاً خنک شوند.
۲- شکلات تخته ای را رنده یا به قطعات کوچک خرد کنید. آن را داخل کاسه ریخته و حدود ۳۰ ثانیه داخل مایکروفر قرار دهید تا کاملاً آب شود. میتوانید از روش بنماری نیز برای آب کردن شکلات تخته ای استفاده کنید. شکلات آب شده را هم بزنید تا تمام قسمتهای آن بهطور یکنواخت آب شود.
۳- بعد از آنکه شکلات ذوب شده خنک شد، آن را روی رشتههای تفت داده شده بریزید. آنها را هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط شده و تمام قسمتهای رشته به شکلات آغشته شود (در این مرحله میتوانید مغزهای خوشمزه را نیز به کنافه اضافه کنید).
۴- روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. با استفاده از قاشق یا اسکوپ ساز بستنی مقداری از مواد کنافه را برداشته و روی کاغذ روغنی قرار دهید. با این مقدار مواد حدود ۱۶ عدد کنافه شکلاتی خواهید داشت. آنها را با فاصله از هم روی کاغذ روغنی بگذارید. سپس با استفاده از ته فنجان کنافهها را صاف کنید.
۵- مقداری شکلات آب شده داخل قیف (ترجیحاً یکبار مصرف) بریزید. سپس شکلاتها را با استفاده از قیف روی کوکیها بریزید و آنها را تزیین کنید. سپس پستههای خرد شده را به دلخواه روی کوکیها بپاشید تا ظاهر آنها زیباتر شود. روی پستهها را آرام کمی فشار دهید تا به شکلاتها بچسبد.
۶- کنافههای شکلاتی را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت شوند و فرم بگیرند.
۷- کنافه را از یخچال بیرون آورده و در ظرف مورد نظر خود سرو کنید.
نکات کلیدی
کنافه شکلاتی را میتوانید به صورت سرد یا در دمای محیط سرو کنید.
باقی مانده کنافههای شکلاتی را در ظرف دردار میتوانید تا ۴ روز داخل یخچال نگهداری کنید.
برای شیرین کردن مغزها میتوانید از این روش استفاده کنید: در یک قابلمه کوچک ۵۰ گرم شکر را با ۱ قاشق غذاخوری آب مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید. مخلوط را مدام هم بزنید تا شکر کاملاً در آب حل شود. قبل از آنکه مخلوط به جوش بیاید آن را از روی حرارت برداشته و بلافاصله ۳۰ گرم پسته و ۳۰ گرم بادام خرد شده به آن اضافه کنید. با استفاده از لیسک مخلوط را هم بزنید تا مغزها در تمام قسمتهای شربت پخش شوند. آجیلهای شیرین شده را روی کنافه شکلاتی بریزید و تزیین کنید.
شما میتوانید از طعمهای مختلف شکلات تخته ای از جمله شکلات شیری و تلخ نیز برای درست کردن کنافه شکلاتی استفاده کنید. حتی میتوانید شکلات را در دو رنگ ذوب کرده و کنافه شکلاتی را به صورت دو رنگ درست کنید. کافی است داخل قیف شکلات سفید بریزید و روی کنافه شکلاتی با رنگ تیره تر را تزیین کنید.
رشته کادایف را میتوانید در فریزر نگه دارید کنید. بعد از خارج کردن رشته کادایف از فریزر خرد کردن آن بسیار آسان خواهد بود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین