[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۴۶
  • دوره جدید

خورش آلبالو، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
آلبالو پاک کرده بدون هسته: 500 گرم
مرغ: 300 گرم
شکر: 200 گرم
پیاز: 1 عدد
نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
آبلیمو یا آب نارنج: به مقدار لازم

خورش یکی از محبوب ترین غذاهای ما ایرانی‌هاست که به دلیل تنوعی که دارد همیشه از آن استقبال می‌شود. علاوه بر گوشت یا مرغ، مواد اولیه مختلفی در طرز تهیه انواع خورش استفاده می‌شود. بعضی از خورش‌ها با میوه‌های فصل درست می‌شوند؛ مثل خورش به که عطر و طعم فوق العاده خوشمزه ای دارد. شما می‌توانید با خیلی از میوه‌های فصل خورش درست کنید. حتی می‌توانید این میوه‌ها را در فریزر نگهداری کرده و در فصل‌های دیگر هم از آنها استفاده کنید. امروز می‌خواهیم طرز تهیه یک خورش خوشمزه با آلبالو را آموزش دهیم. خورش آلبالو شباهت زیادی به آلبالوپلو دارد. درست‌کردن این غذای خوشمزه در فصل تابستان طرفداران زیادی دارد. شما می‌توانید برای درست کردن این خورش تابستانی از آلبالوی تازه استفاده کنید. البته درست کردن خورش آلبالو مختص تابستان نیست. با نگهداری آلبالو در فریزر می‌توانید در فصل‌های دیگر و هر زمان که خواستید این غذای خوشمزه را درست کنید.
ترکیب طعم بی نظیر آلبالو با گوشت یا مرغ به همراه برنج زعفرانی بسیار خاص و فوق العاده است. رنگ و لعاب این غذا آنقدر جذاب است که می‌تواند به عنوان غذایی مجلسی پخته و سرو شود. یکی از ویژگی‌های خورش آلبالو این است که می‌توانید این خورش خوشمزه را با گوشت قلقلی، گوشت تکه ای یا گوشت خورشی یا مرغ (به صورت تکه ای یا خلالی) درست کنید.
در این مطلب، در روش اول طرز تهیه خورش آلبالو با مرغ و در روش دوم دستور این غذا را با گوشت آموزش می‌دهیم. چاشنی خورش آلبالو هم سلیقه ای است. شما می‌توانید با اضافه کردن شکر بیشتر، طعم خورش را شیرین و با اضافه کردن آب لیمو، آب نارنج یا لواشک حل شده در آب، طعم آن را ترش کنید. ما در این دستور طرز تهیه خورش آلبالو با طعم ملس را به شما پیشنهاد کرده و مقدار مواد اولیه آن را با توجه به طعم ملس تنظیم کرده‌ایم. ولی شما می‌توانید با توجه به ذائقه‌تان مقدار ترشی و شیرینی آن را تغییر دهید. در این مطلب با ما همراه شوید، طرز تهیه خورش آلبالو را به‌عنوان یک غذای جدید و خاص یاد بگیرید و این خورش فوق العاده خوشمزه را در مهمانی‌ها یا دورهمی ها بپزید و سرو کنید.

طرز تهیه 
روش اول: خورش آلبالو با مرغ
۱- مرغ‌ها را داخل قابلمه ریخته و همراه پیاز و 3 الی 4 لیوان آب روی حرارت ملایم بپزید.
۲- بعد از پخته شدن مرغ، پیاز را بیرون بیاورید و دور بیندازید. آب مرغ را صاف کنید و کنار بگذارید.
۳- مرغ را به صورت کبریتی بلند خرد کنید. مقداری روغن را داخل تابه ریخته و بعد از داغ شدن، تکه‌های مرغ را به آن اضافه کنید و به مدت 6 الی10 دقیقه داخل روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شود. مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به مرغ اضافه کنید تا مزه دار شود.
۴- بعد از سرخ شدن مرغ نیمی از آب مرغ را روی آن بریزید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم و درب بسته کمی غلیظ شود.
۵- هسته آلبالوها را جدا کرده و آن‌ها را داخل قابلمه لعابی بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس باقی مانده آب مرغ را به آن‌ها اضافه کنید. ترشی یا شیرینی آلبالو را با شکر و آب لیمو اندازه کنید. درب قابلمه را بردارید و اجازه دهید تا آلبالوها داخل آب مرغ به مدت 30 دقیقه بپزند تا آب آن کشیده شود.
۶- بعد از کم شدن آب آلبالو، آلبالو را به مرغ اضافه کنید و خورش را به آرامی هم بزنید.
۷- درب قابلمه خورش را بگذارید و 30 الی40 دقیقه زمان دهید تا خورش کم کم جا بیفتد.
۸- هنگام سرو در صورت نیاز مجدداً مقداری آبلیمو یا آب نارج به خورش اضافه کنید و خورش را در ظرف مناسب سرو کنید.

روش دوم: خورش آلبالو با گوشت قلقلی
آلبالو: ۲۵۰ گرم
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
پیاز: ۱عدد
لواشک آلبالو: ۸۰ گرم
ریحان، نعنا و جعفری خرد شده: ۳ قاشق چای‌خوری
زردچوبه، نمک و فلفل: به مقدار لازم

۱- آلبالو را بشویید و هسته‌های آن را جدا کنید. سپس آن را به همراه شکر داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. لواشک آلبالو را داخل آب گرم حل کرده و داخل قابلمه بریزید. مخلوط را هم بزنید تا شکر کاملاً داخل آب حل شود.
۲- پیاز را پوست بکنید و رنده کنید. سپس گوشت، سبزی و نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.
۳- از مخلوط گوشت به اندازه دو بند انگشت جدا کرده و آن را به شکل گلوله درآورید. داخل تابه کمی روغن بریزید و گوشت قلقلی‌ها را داخل آن سرخ کنید.
۴- گوشت قلقلی‌های سرخ شده را به قابلمه آلبالو اضافه کرده و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
۵- پیش از سرو خورش، میزان ترشی و شیرینی آن را اندازه کرده و سپس آن را در ظرف مورد نظر خود سرو کنید.

نکات کلیدی
این خورش با این مقدار مواد اولیه، طعم نسبتاً ترشی دارد. در صورت تمایل به ترش تر یا شیرین تر شدن خورش آلبالو می‌توانید مقدار شکر یا چاشنی ترش آن را به دلخواه تغییر دهید.
بهتر است خورش آلبالو را با گوشت مرغ تهیه کنید. اما می‌توانید مانند هر خورش دیگری به جای مرغ از گوشت خورشی خرد شده نیز استفاده کنید. در این صورت رنگ خورش آلبالو کمی تیره تر خواهد شد.
هنگام در آوردن هسته آلبالو‌ها توجه کنید که آلبالو‌ها له نشوند. برای این کار می‌توانید از هسته گیر مخصوص آلبالو استفاده کنید تا هم سرعت کار بیشتر شود و هم از له شدن آلبالوها جلوگیری کنید.
برای درست کردن خورش آلبالو حتماً از آلبالوی سفت و تازه استفاده کنید تا ظاهر خورش زیباتر باشد.
برای تزیین خورش می‌توانید از خلال بادام یا خلال پسته 
استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی