[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۴۹
  • دوره جدید

پیشگیری از زردشدن دندان با روش‌های خانگی و طبیعی، روزنامه شیراز نوین

الو دکتر/ چگونه می‌توان از زرد شدن دندان‌ها پیشگیری کرد؟ تغییر در رنگ دندان‌های شما بسیار کم و به تدریج رخ دهد. در نظر داشته باشید که مقدار کمی زردی دندان طبیعی است. دندان‌ها به خصوص با افزایش سن می‌توانند زردتر به نظر برسند. هرچه مینای بیرونی از بین برود، عاج زرد رنگ در زیر آن نمایان تر می‌شود. عاج دندان بافت کلسیفیک شده در زیر مینای دندان است. اگر به دنبال سفیدتر کردن دندان‌های خود هستید، روش‌های متداولی برای این کار می‌باشد.
داروهای جلوگیری از زردشدن دندان
در اینجا هفت گزینه طبیعی برای خلاص شدن از شر دندان‌های زرد وجود دارد. شاید بهتر باشد در طول هفته چندین درمان را امتحان کنید و آنها را مرتباً تعویض کنید تا بتوانید بهترین راه حل برای دندان‌های خود را پیدا کنید.
دندان‌های خود را مسواک بزنید
اولین برنامه عملی شما باید این باشد که اغلب و به روش صحیح مسواک بزنید. بسیار مهم است که بعد از مصرف غذاها و نوشیدنی هایی که منجر به زرد شدن دندان‌ها می‌شوند، مسواک بزنید. حداقل دو بار در روز به مدت دو یا سه دقیقه دندان‌های خود را مسواک بزنید. مطمئن شوید که همه ترک‌ها و شکاف‌ها را به خوبی شسته اید. دندان‌های خود را با حرکت دایره ای مسواک بزنید تا از لثه خود محافظت کنید. قسمتهای داخلی و خارجی دندان‌هایتان را مسواک بزنید.
استفاده از جوش شیرین و پراکسید هیدروژن 
گفته می‌شود با استفاده از خمیر ساخته شده از جوش شیرین و پراکسید هیدروژن، پلاک‌ها و باکتری‌ها برای خلاص شدن از لکه‌ها از بین می‌رود. 1 قاشق غذاخوری جوش شیرین را با 2 قاشق غذاخوری پراکسید هیدروژن مخلوط کنید تا خمیری درست شود. پس از مسواک زدن با این خمیر، دهان خود را کاملاً با آب بشویید. برای تهیه دهانشویه نیز می‌توانید از همین نسبت مواد استفاده کنید
یک منبع معتبر در سال 2012 نشان داد افرادی که از خمیردندان حاوی جوش شیرین و پراکسید استفاده می‌کنند، از لکه‌های دندان خلاص شده و دندان هایشان را سفیدتر کردند. آنها بعد از شش هفته پیشرفت‌های چشمگیری نشان دادند. مطالعات بیشتر لازم است تا مشخص شود که آیا نتایج پس از متوقف کردن استفاده از خمیر دندان باقی مانده است یا خیر.
کشیدن روغن نارگیل روی دندان
گفته می‌شود که کشیدن روغن نارگیل پلاک و باکتری‌ها را از دهان خارج می‌کند و این امر به سفید شدن دندان‌ها کمک می‌کند. همیشه از روغن ارگانیک با کیفیت بالا استفاده کنید که حاوی مواد مضر نباشد. 1 تا 2 قاشق چای‌خوری روغن نارگیل مایع را به مدت 10 تا 30 دقیقه در دهان خود نگه دارید. اجازه ندهید که روغن گلوی شما را لمس کند. روغن را نبلعید؛ زیرا حاوی سموم و باکتری‌های دهان است. آن را داخل توالت یا یک سبد زباله تف کنید. زیرا می‌تواند باعث قطع شدن آب شود. دهان خود را با آب بشویید و سپس یک لیوان آب کامل بنوشید. بعد دندان‌های خود را مسواک بزنید.
هیچ مطالعه خاصی وجود ندارد که تأثیر سفید کنندگی دندان از استفاده از روغن نارگیل را تأیید کند. با این حال، یک منبع مطالعات معتبر در سال 2015 نشان داد که کشیدن روغن روی دندان که حاوی روغن کنجد و روغن آفتابگردان است باعث کاهش لثه ناشی از پلاک می‌شود. کشیدن روغن روی دندان می‌تواند اثر سفید کننده ای روی دندان‌ها داشته باشد، زیرا تشکیل پلاک می‌تواند باعث زرد شدن دندان‌ها شود. مطالعات بیشتری در مورد تأثیر کشیدن روغن نارگیل روی دندان‌ها مورد نیاز است.
سرکه سیب
سرکه سیب در مقادیر بسیار کمی برای سفیدتر کردن دندان‌ها قابل استفاده است. با مخلوط کردن 2 قاشق غذاخوری سرکه سیب با 6 اونس آب، یک دهانشویه درست کنید. محلول را به مدت 30 ثانیه در دهان خود بچرخانید. سپس با آب بشویید و دندان‌های خود را مسواک بزنید. تحقیقات انجام شده از سال 2014 نشان داد که سرکه سیب بر روی دندان‌های گاو اثر سفید کننده دارد. با این حال باید توجه داشت که این پتانسیل را دارد که باعث آسیب به سختی ومینای دندان‌ها شود. بنابراین با احتیاط و فقط برای مدت زمان کوتاه از آن استفاده کنید. برای گسترش این یافته‌ها مطالعات انسانی بیشتری لازم است.
پوست لیمو، پرتقال یا موز
برخی ادعا می‌کنند که مالیدن پوست لیمو، پرتقال یا موز روی دندان‌های شما باعث سفیدتر شدن آنها می‌شود. اعتقاد بر این است که ترکیب d-limonene، که در بعضی از پوست‌های میوه وجود دارد به سفیدتر شدن دندان‌های شما کمک می‌کند. به آرامی پوست‌های میوه را به مدت دو دقیقه روی دندان‌های خود بمالید. حتماً بعد از آن دهان خود را کاملاً بشویید و دندان‌های خود را مسواک بزنید.
تحقیقات علمی اثربخشی برای از بین بردن اثرات زردی دندان و سفید شدن آن به وسیله پوست میوه وجود ندارد. با این حال یک مطالعه از تأثیر خمیردندان حاوی 5 درصد d-limonene در از بین بردن لکه‌های سیگار و چای صورت گرفته است. افرادی که با خمیردندان حاوی d-limonene همراه با فرمول سفید کننده دو بار در روز به مدت چهار هفته به طور چشمگیری لکه‌های سیگار را کاهش داده اند، اگرچه این امر لک‌های ناشی از دود و در طولانی مدت و لکه‌های چای را از بین نمی‌برد. برای تعیین اینکه آیا d-limonene به تنهایی مؤثر است، مطالعات بیشتری لازم است.
یک مطالعه از سال 2017 پتانسیل عصاره اسید سیتریک را انواع پوست پرتقال به عنوان سفیدکننده دندان آزمایش کرده است. نشان داده شد که آنها توانایی‌های مختلفی در سفید کردن دندان‌ها دارند و عصاره پوست نارنگی نتیجه بهتری را به همراه داشته است.
زغال فعال
برای از بین بردن لکه‌ها از دندان‌های خود می‌توانید از زغال فعال استفاده کنید. بسیار جاذب است و همچنین گفته می‌شود که از باکتری‌ها و سموم موجود در دهان خلاص می‌شود.
یک کپسول زغال فعال را باز کرده و محتویات آن را روی مسواک خود قرار دهید. به مدت دو دقیقه با استفاده از حلقه‌های کوچک دندان‌های خود را به آرامی مسواک بزنید. در مناطق اطراف لثه هایتان بسیار مراقب باشید زیرا می‌تواند باعث خورده شدن لثه هایتان شود. حتماً بعد از دو دقیقه آن را تف کنید.
اگر دندان‌های شما حساس هستند یا می‌خواهید میزان ساینده بودن زغال سنگ را محدود کنید، می‌توانید آن را روی دندان‌های خود خیس کنید. دو دقیقه آن را بگذارید.
برای تهیه دهانشویه همچنین می‌توانید زغال فعال را با مقدار کمی آب مخلوط کنید. این محلول را به مدت دو دقیقه در دهان خود بچرخانید و سپس آن را تف کنید. پس از استفاده از زغال فعال، دهان خود را کاملاً با آب بشویید.
برای بررسی اثربخشی زغال فعال در سفید کردن دندان شواهد علمی بیشتری لازم است. تحقیقات سال 2015 نشان داد که ذغال فعال نسبت به سفید کردن خمیردندان روی رزین‌های اکریلیک دندان ساینده تر است. محققان نتیجه نگرفتند که زغال فعال شده برای سفید کردن دندان‌ها مناسب نیست. ماهیت جاذب آن توانایی از بین بردن لکه‌ها را دارد.
خوردن میوه و سبزیجات با میزان آب بیشتر
گفته می‌شود که خوردن میوه و سبزیجات خام با مقدار زیاد آب می‌تواند به سالم ماندن دندان‌های شما کمک کند. تصور می‌شود که میزان آب موجود در دهان شما، دندان و لثه را از پلاک و باکتری هایی که منجر به زردی دندان می‌شوند، پاک می‌کند.
خوردن میوه و سبزیجات ترد در پایان یک وعده غذایی ممکن است تولید بزاق را افزایش دهد. این می‌تواند به از بین بردن ذرات غذایی که در دندان‌های شما گیر کرده اند کمک کند.
اگرچه شکی نیست که رژیم غذایی پر از میوه و سبزیجات برای سلامت دندان و سلامت کلی شما مفید است، اما شواهد علمی زیادی وجود ندارد که این ادعاها را تأیید کند. خوردن این غذاهای سالم در طول روز یا در پایان یک وعده غذایی مطمئناً هیچ ضرری نخواهد داشت.
برای تأیید این ادعاها مطالعات علمی خاصی لازم است. یک مطالعه نشان داد که استفاده از جوش شیرین و مخلوط توت فرنگی در سفید کردن دندان‌ها مؤثر نیست.
تحقیقات صورت گرفته در سال 2007 نشان می‌دهد که کمبود ویتامین C می‌تواند شدت پریودنتیت را افزایش دهد. در حالی که این بررسی به تأثیر سفید کنندگی ویتامین C بر روی دندان‌ها نپرداخته است. سطح ویتامین C پلاسما بالا را به دندان‌های سالم مرتبط می‌کند. این تحقیقات نشان می‌دهد که مقادیر زیاد ویتامین C می‌تواند باعث کاهش میزان پلاک زرد شدن دندان‌ها شود.
یک مطالعه در سال 2012 نشان داد که خمیردندان حاوی پاپین و عصاره برملین در از بین بردن لکه‌ها نقش قابل توجهی دارد. پاپین آنزیمی است که در پاپایا یافت می‌شود. برملین آنزیمی است که در آناناس وجود دارد.
چه عواملی باعث زردشدن دندان‌ها می‌شود؟
عوامل زیادی وجود دارد که می‌تواند باعث زرد شدن دندان‌ها شود. دندان‌ها به این دلایل زرد می‌شوند:
برخی غذاها یا نوشیدنی‌ها مانند زغال اخته،  قهوه یا چای.
رژیم غذایی پر قند و کربوهیدرات‌های ساده.
سیگار کشیدن یا جویدن تنباکو.
عوارض جانبی داروهای خاص و دهانشویه.
از نظر سن، افراد مسن بیشتر به احتمال زیاد دندان‌های زرد دارند.
ژنتیک.
تروما دهان.
استفاده بیش از حد فلوراید.
مراقبت ضعیف از دندان و رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان.
خشکی مزمن دهان یا نبود بزاق.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی