پروژههای انسانمحور در خدمت باروری اقتصادی جامعه، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه گزارش
amirabadi_shznvn@yahoo.com
اشاره:
عملکرد شهرداریها ارتباط مستقیمی با کیفیت زندگی مردم دارد. در گذشته این تفکر به افکار عمومی تحمیل شده بود که نقش مجموعه مدیریت شهری در کالبد سرد و بی روح آسفالت و بتن و میلگرد خلاصه میشود. اما امروزه در کلانشهرهای دنیا از شهرداریها به عنوان ارگانهایی کارآمد یاد میشود که میتوانند شهر را به جایی برای بهتر زیستن انسانها بدل سازند. شاید این همان مفهوم عمیق انسان محوری باشد که در سه سال اخیر بیشتر از آن گفته و شنیده ایم و هنوز آنچنان که شایسته است به اهمیت آن در ارتقای کیفیت زندگی شهرنشینان پی نبرده باشیم. در تفکرات نوین شهری از شهرداریها انتظار میرود چشم اندازها و افقهای دید خود را از پروژههای سخت افزاری گسترش داده و در ابعاد اقتصادی، اجتماعی، گردشگری، مذهبی، اشتغالزایی و حتی سیاسی با نگاهی برنامه محور و برخاسته از مطالبات جامعه فعالیت کنند. هر چند که هنوز نگاه درصدی از شهروندان به مجموعه مدیریت شهری بهسان دهههای پیشین دچار عقاید سنتی است. اما قشر قابل ملاحظه ای از مردم دیگر ساختن سازههای حجیم نظیر پلها و زیر گذرها و تقاطعهای چندسطحی رابه عنوان یگانه مسئولیت شهرداران ارزیابی نمیکنند. بلکه از سکانداران شهر انتظار دارند تا کیفیت زندگی مادی و معنوی شهروندان را به انحاء مختلف ارتقا بخشند و بودجههای عمومی شهر را برای تأمین آرامش روانی جامعه هزینه کرده و ایدههایی برای بهبود معیشت شهروندان در دستور کار قرار دهند. با مروری بر پیشینه شیراز با تقسیم ناعادلانه ثروت در جغرافیای شمالی و جنوبی شهر روبهرو میشویم و با آسیب شناسی این مسئله شهرداری در سالهای اخیر کوشیده است تا با نگاهی مبتنی بر مؤلفههای عدالت محورانه، سهم اهالی کمتربرخوردار را از امکانات شهری دوچندان سازد. منطقه 11 شیراز به عنوان یکی از مناطق کمتر برخوردار شهر نیاز مبرمی به پروژههایی دارد که زمینه ارزش افزوده و باروری پتانسیلهای مغفول را فراهم سازد و در پناه آنها بتوان زمینه را برای بهبود وضعیت اقتصادی و گسترش آرامش روانی شهروندان فراهم سازد. پروژههایی نظیر پردیس فرهنگی و هنری نصر، پارکهای سهراب سپهری و سایه، پیادهراههای سلامت و پیستهای دوچرخه سواری و طرحهایی از این دست میتواند چهره منطقه محروم شیراز را دگرگون ساخته و چشم انداز روشنی برای آن پدید آورد. شهردار منطقه 11 شیراز در گفتوگو با روزنامه شیرازنوین از اجرای طرحهایی میگوید که در آینده نزدیک با رویکردی انسان محور و عدالت محورانه به بهرداری خواهند رسید. به باور مهندس برزگر، هیچ سرمایهگذاری با رعایت حدود قانونی نباید با دست خالی از اتاق شهردار خارج شود و مجموعه مدیریت شهری موظف است با رویی گشاده از پتانسیلهای بخش خصوصی در جهت رونق و آبادانی و سازندگی کلانشهر بهره برداری کند. در ادامه گفتوگوی روزنامه شیرازنوین با این مقام مسئول را میخوانید.
تحقق بودجه در حدود 200 درصد
شهردار منطقه 11 به خبرنگار روزنامه شیرازنوین گفت: در سال گذشته این منطقه کمتر برخوردار با ارائه بستههای تشویقی متنوع توانست حدود 200 درصد تحقق بودجه داشته باشد و در زمینه درآمدزایی در زمره برترین مجموعههای شهرداری شیراز قرار گیرد. مهندس حمید برزگر این موفقیت را ناشی از حمایتهای شهرداری از شهروندان و استقبال از سرمایه گذاران بخش خصوصی ارزیابی کرد و افزود: منطقه 11 شیراز به عنوان یک ناحیه عبوری در زمره مناطق تأثیرگذار و پراهمیت شهر برای همه شهروندان محسوب میشود و مسافران نیز رغبت خاصی به این منطقه نشان میدهند.
چنان که در ایام تعطیلات نوروز 97 شاهد سکنی گزینی بیش از یک چهارم از مسافرین در حاشیه پارکها و فضای سبز این منطقه بودیم. وی با تشریح اقداماتی که در زمینه گسترش فضای سبز در دستور کار مدیریت امور شهری قرار دارد، خاطر نشان کرد: در سالهای اخیر پارک نماز به وسعت هفت هکتار توسعه داده شد و در آینده نزدیک قسمتی از آن به شهربازی تبدیل میشود.
همچنین در مجاورت آن پارک سایه با طراحی دوستدار جانبازان و معلولان مناسب سازی شده که در ابتدای شهریورماه افتتاح میشود. همچنین در بلوارهای رسول اعظم(ص)، جانبازان و تخت جمشید هم فضای سبز چشم نوازی با توجه به موقعیت جغرافیایی منطقه احداث شده است.
بودجه 2میلیاردی برای گسترش فضای سبز
این مقام مسئول از اختصاص دو میلیارد تومان برای گسترش فضای سبز در سطح منطقه 11 و در راستای گسترش پروژههای انسان محور خبر داد و گفت: عملیات احداث بوستان سهراب سپهری به اتمام رسیده و در روزهای آتی به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.
طراحی بوستان سهراب با بهره گیری از معماری اصیل ایرانی انجام گرفته و آب نمایی با کاشی فیروزه ای به طول 300 متر با 80 فواره قل زن و با استفاده از آجرهای سنتی احداث شده است. همچنین فاز دوم بوستان سهراب به صورت باغ حانواده در مساحتی بالغ بر هفت هزار متر مربع هم در سال جاری احداث خواهد شد. شهردار منطقه 11 شیراز در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت پروژههای فرهنگی در سیاست گذاریهای شهرداری شیراز اشاره کرد و گفت: پردیس تئاتر نصر در فضایی به مساحت ۶ هزار مترمربع در حال احداث است که تا ۸ هزار متر مربع گسترش مییابد.
این پردیس دارای سه سالن ۲۵۰، ۱۷۰ و ۸۰ نفره در با زیربنایی بالغ بر سه هزار متربع میباشد. مهندس برزگر از اجرای عملیات محوطه سازی و احداث پارکینگ در این مجموعه فرهنگی خبر داد و گفت: علاوه بر سالنهای نمایش و تمرین، پردیس تئاتر نصر دارای یک هزار مترمربع فضای پشتیبان شامل اتاقهای مدیریت، گریم، مذاکره و... است و کافیشاپ روباز این مجموعه نیز با چشم انداز زیبای کوه احداث میشود. این گونه پروژهها در کنار رویکردهای فرهنگی و هنری، زمینه باروری اقتصادی و ایجاد ارزش افزوده در منطقه را پدید میآورند.
ساماندهی مشاغل مزاحم
مهندس برزگر به اهمیت بلوار نصر در توسعه محور شرقی شیراز اشاره کرد و گفت: با تشویق سرمایه گذاران برای فعالیت در این منطقه رفته رفته شاهد جمع آوری مشاغل مزاحم در بلوار نصر از سمت جاده کفترک خواهیم بود و در حال حاضر نیز شاهد ساخت و سازهای بخش خصوصی در محلهایی هستیم که پیش از این مشاغل مزاحم شهری در آنها فعالیت داشتند. با اتخاذ این راهکار دیگر نیاز به مداخله کمتری از سوی شهرداری احساس میشود و بخش خصوصی با کسب تسهیلات لازم از مدیریت شهری به فعالیت خواهد پرداخت.
این مقام مسئول با اشاره به آغاز نهضت آسفالت توسط شهرداری شیراز گفت: در سالهای 97 و 98 بیش از 400هزار متر مربع از معابر اصلی شهر در منطقه 11 آسفالت شد و در حال حاضر با مشکلی چندانی در این زمینه روبهرو نیستیم.
به همین دلیل با آغاز نهضت آسفالت توسط شهرداری شیراز 200هزار مترمربع از معابر اصلی و فرعی و کوچهها با هزینه ده میلیارد تومان در این منطقه آسفالت میشود. شهردار منطقه 11 شیراز درادامه گفتوگو با روزنامه شیرازنوین با اشاره به ارائه خدمات شهری به شهروندان گفت: در 2 سال گذشته بیش از 300 طرح کوچک و بزرگ ترافیکی در این منطقه برای افزایش سرانه ایمنی شهروندان اجرا شده و این خدمات سبب شده است تا منطقه 11 در زمره مناطق سبز ترافیکی کلانشهر قرار گیرد.
سیکلهای انسانمحور
وی در ادامه از احداث اولین سایت برای فعالیت دوچرخههای پرشی خبر داد و گفت: با استفاده از تجربیات حوادث تلخ ناشی از تصادفات در بلوار چمران، در منطقه 11 تلاش کردیم در دو سمت رودخانه که سرعت تردد اتومبیلها زیاد است را به سیکل دوچرخه سواری تبدیل کنیم و این پروژه با استقبال شهروندان نیز روبهرو شده است. در نظر داشته باشیم که توقف شهروندان در محورهای پرخطر میتواند منجر به بروز حادثه شود که این مسئله با نصب دوربینهای نظارتی و کنترلهای ترافیکی به حداقل خواهد رسید. شهردار منطقه 11 شیراز در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در کنار پروژههای فرهنگی، مسیرهای متعددی از سیکلهای دوچرخهسواری و پیادهراههای سلامت با نورپردازیهای زیبا در حاشیه رودخانه تعبیه شده که بهزودی به بهره برداری خواهند رسید. البته باید توجه داشت که این مکانها قبلاً متروکه و بی دفاع و به لحاظ محیط زیستی نامناسب بودند و شهرداری با نگاهی انسان محور در پی احیای آنها و باروری استعدادهای منطقه برآمده است. در کنار مسیرهای دوچرخه سواری و پیاده راههای سلامت، شهرداری منطقه 11 احداث زورخانه، سالن کشتی پهلوانی در مجاورت پارک ارغوان و کتابخانه در بلوار جانبازان را در دستور کار قرار داده که همگی آنها در زمره پروژههای انسان محور با نگاهی به ارتقای کیفیت شهروندان قرار میگیرند. وی با تقدیر از فعالیتهای خیرین محترم در مشارکت و همیاری با شهرداری و خدمترسانی به مردم گفت: سالن کشتی پهلوانی و زورخانه توسط خیر محترم جناب آقای دشت بشی از خیرین محترم محله پودنک احداث خواهد شد و زمین آن از سوی شهرداری تأمین شده است.
شهرداری علیه سیل
مهندس برزگر در پاسخ به پرسش خبرنگار روزنامه شیرازنوین که مهمترین مشکل این منطقه را چه چیزی ارزیابی میکنید و راهکار شما برای برطرف ساختن آن چیست، پاسخ داد: یکی از مهمترین مشکلات منطقه 11 بوی آزاردهنده فاضلاب سطحی در جداول خیابانهاست. متأسفانه طی دهههای گذشته فرایند شیب گذاری در جداول آن چنان که باید رعایت نشده و شهرداری منطقه 11 با اختصاص یک و نیم میلیارد تومان برای این مسئله در تلاش است تا دفع فاضلاب سطحی را تسریع کرده و پاسخگوی مطالبه برحق شهروندان باشد. وی منطقه 11 را از مناطق سیلگیر و پرخطر شهر ارزیابی کرد و گفت: در ششم فروردین ماه سال گذشته سیلابی که از سمت سعدی میآمد در تونل افتاد و با حجم بالایی وارد منطقه 11 شد. خوشبختانه با اقدامات انجام شده این سیلاب خسارت چندانی در سطح منطقه 11 به مردم وارد نکرد و جمعی از پرسنل زحمتکش شهرداری در سیل آسیب دیدند. به همین دلیل پس از وقوع سیل با بررسی و شناسایی مشکلات دفع روانآبهای سطحی ناشی از بارندگی اعتبار 20 میلیاردی برای دیوارسازی و ایمن سازی رودخانه، لوله گذاری و طرحهای دفع آبهای سطحی به شهرداری منطقه 11 شیراز اختصاص داده شد و تقریباً به صورت کامل اجرا شده است. امیدواریم با اتخاذ این راهکارها در آینده شاهد وقوع حوادث مشابه نباشیم و فرایندهای دفع آبهای سطحی به صورت علمی انجام پذیرد. مهندس برزگر با تشریح برخی از اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: در منطقه ۱۱ حدود ۱۷ کیلومتر کانال زیرزمینی به حجم حدود ۸۰۰۰ متر مکعب لایروبی، 3 کیلومتر لولهگذاری، بیش از ۲ کیلومتر دیوارگذاری رودخانه به حجم حدود ۵۰۰۰۰ متر مکعب عملیات عمرانی، ۳۶۰۰۰ متر مکعب (حدود ۹۰۰۰ کامیون) لایروبی رودخانه، ۲۰۰۰ متر مکعب لجن برداری و نیزار زنی از کف رودخانه انجام شده است. همچنین به منظور جلوگیری از سقوط درختان در بستر رودخانه و مسدود شدن مسیر آب سربرداری ۱۴ اکالیپتوس ۱۵ تا ۲۰ متری و تخلیه سپتیکها و رفع انسداد کانالها با تلاش بی وقفه کارکنان حوزه خدمات شهری و زحمتکشان پسماند در منطقه از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه بوده است.
تکریم بخش خصوصی
این مقام مسئول در پایان با اشاره به اهمیت پروژههای کوچک در زیباسازی منطقه و افزایش رضایتمندی شهروندان گفت: کوچه یک در خیابان جانبازان با مشارکت بخش خصوصی به پیاده راه تبدیل شده و مجموعه شهرداری تلاش دارد با گستراندن فرش قرمز برای فعالان بخش خصوصی آنها را به انحاء مختلف برای سرمایه گذاری ترغیب کند. به باور مهندس برزگر هیچ سرمایه گذاری از بخش خصوصی با رعایت حقوق قانونی نباید با دست خالی از اتاق شهردار
خارج شود.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین