[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۸۲
  • دوره جدید

نان ستاره‌ای، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 8 نفر
مخمر خشک فوری 2 قاشق چایخوری
شکر دانه ریز 3 قاشق غذاخوری
شیر سه چهارم پیمانه (180 میلی لیتر)
کره بدون نمک یک چهارم پیمانه (60 گرم)
تخم مرغ بزرگ 1 عدد
آرد چند منظوره 2 و یک سوم پیمانه (290 گرم)
نمک 1 قاشق چایخوری
پودر قند 2 قاشق غذاخوری
مواد رومال:
زرده تخم مرغ 1 عدد
شیر 1 قاشق غذاخوری

اگه دوست دارید توی خونه یک نون خوشمزه با بافتی لطیف و نرم درست کنید، پیشنهاد می‌کنم نان ستاره‌ای رو امتحان کنید. میشه به این نون طعم‌های‌متنوعی داد. اما مزه‌اش با نوتلا یا شکلات صبحانه عالی میشه. وقتی بوی نون تازه توی آشپزخونه می‌پیچه، دل همه افراد خونه ضعف میره. چون میدونن که یک خوشمزه دیگه تو راهه. شما می‌تونید این نون‌های‌خونگی رو به بچه‌ها بدید تا به عنوان تغذیه به مدرسه ببرن و یک خوراکی سالم میل کنند. قبلاً طرز تهیه نان شیر ژاپنی یا طرزتهیه نان شیری  رو به شما عزیزان آموزش دادیم. اما انصافاً هیچ کدام از اونها به اندازه نون ستاره‌ای نمی‌تونند تنوع طعم داشته باشند. 

طرز تهیه 
مرحله اول: به عمل آوردن مخمر
اگر دستگاه میکسر در خانه دارید برای درست کردن خمیر از آن استفاده کنید. اما اگر ندارید یک کاسه بزرگ آورده و شکر و مخمر را داخل آن مخلوط کنید. شیر را روی حرارت یا داخل ماکروویو گرم کرده و روی مخلوط شکر و مخمر بریزید. آن‌ها را به آرامی هم بزنید تا ترکیب شوند. روی آن را با یک حوله تمیز آشپزخانه بپوشانید و 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا عمل بیاید. همانطور که در طرز تهیه نان تست هم گفته شده، برای یک نان با کیفیت مخمر باید تازه باشد. 
مرحله دوم: آماده کردن خمیر نان
پس از گذشت این زمان کره، تخم مرغ، آرد و نمک را اضافه کنید. اگر از دستگاه استفاده می‌کنید 3 دقیقه با دور کند آن‌ها را مخلوط کنید. در غیر این صورت به آرامی با دست مخلوط کنید. سعی کنید داخل ظرف خمیر را به شک یک توپ دربیاورید. اگر به نظرتان خمیر به دست می‌چسبد، 1 تا 3 قاشق دیگر آرد اضافه کنید. در نهایت شما باید یک خمیر خیلی نرم داشته باشید.
خمیر را داخل یک کاسه چرب شده قرار دهید و با یک روکش پلاستیکی یا فویل آلمینیومی روی آن را بپوشانید. ظرف را در یک محیط گرم قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود. تقریباً 60 تا 90 دقیقه زمان لازم است. برای درست کردن مکان گرم به شما پیشنهاد می‌دهم که فر را روی 150 درجه فارنهایت روشن کنید و وقتی گرم شد آن را خاموش کنید. سپس کاسه خمیر را داخل آن قرار دهید و درب فر را ببندید.
مرحله سوم: باز کردن و پر کردن لایه‌های‌خمیر
روی سینی پخت کاغذ روغنی پهن کنید. خمیر را جمع کنید تا حباب‌های‌آن خارج شود سپس روی میز کار کمی آرد بپاشید. خمیر را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید . هر تکه خمیر را به کمک وردنه به شکل یک دایره با ضخامت نیم سانت و قطر 20 سانتی متر باز کنید. دایره اول را روی صفحه پخت قرار دهید.
اگر شکل دایره‌ای آن از بین رفت به کمک دست آن را درست کنید. سپس روی آن را با موادی که دوست دارید پر کنید. می‌توانید شکلات نوتلا استفاده کنید. دو قسمت دیگر از خمیر را هم روی لایه اول قرار داده و با همان مواد پر کنید. روی لایه آخر یا چهارم دیگر چیزی نمالید.
مرحله چهارم: شکل دادن به خمیر نان ستاره‌ای
برای این مرحله یک کاسه یا لیوان گرد کوچک به قطر 6 تا 7 سانتی متر را در مرکز دایره قرار دهید. لیوان را فشار دهید تا تورفتگی ایجاد شود. این دایره مرکز ستاره می‌شود.
سپس با استفاده از برش زن پیتزا یا چاقوی تیز از کناره‌ها به سمت لبه لیوان 16 برش مساوی بزنید.
سپس دو برش را بلند کنید. آنها را دوبار در جهت عکس هم به آرامی بچرخانید. تا خمیر حالت پیچدار شود. سپس انتهای برش‌ها را به هم چسبانده و فشار دهید. بعد از انجام این کار برای تمامی برش ها، نان ستاره‌ای شما باید 8 پر داشته باشد. نان آماده شده را با یک دستمال یا فویل آلمینیومی پوشانده و مدت 20 دقیقه استراحت دهید.
مرحله پنجم: قرار دادن خمیر نان در فر
فر را روی دمای 350 درجه فارنهایت ( 177 درجه سانتی گراد) روشن کرده و گرم کنید. قبل از اینکه نان ستاره‌ای را  داخل فر بگذارید از مخلوط زرده تخم مرغ و شیر رومال بزنید. حدود 20 تا 25 دقیقه زمان لازم است تا نان بپزد.
این نان قهوه‌ای و براق خواهد بود. (اگر شعله بالای فر شما جداست در آخر آن را دو سه دقیقه روشن کنید) وقتی دیدید روی نان قهوه‌ای شد فر را خاموش کرده و سینی را از فر بیرون بیاورید. 5 دقیقه زمان دهید تا خنک شود. پس از 5 دقیقه به وسیله الک روی نان پودر قند بپاشید و از خوردن آن لذت ببرید. این نان به مدت 1 تا 2 روز در دمای اتاق و 4 تا 5 روز در یخچال قابل نگهداری است.

نکات کلیدی
- برای مواد میانی نان ستاره‌ای گزینه‌های‌متفاوتی پیش روی شماست.
- یکی از انواع مواد میانی این است که ابتدا روی هر لایه خمیر یک قاشق غذاخوری کره مالیده و سپس از ترکیب 1/4 پیمانه شکر و 1/2 قاشق چایخوری دارچین استفاده کنید. این مقدار مواد برای هر سه لایه می‌باشد.
- 1 قاشق غذاخوری نوتلا را روی هر سه لایه خمیر پخش کنید. پخش کردن نوتلا روی خمیر نرم دشوار است، بنابراین نوتلا را چند ثانیه در ماکروویو گرم کنید تا کمی قوام پیدا کند.
- می‌توانید 1 قاشق غذاخوری از هر مربایی که دوست دارید، روی هر سه لایه خمیر پخش کنید.
- 1 قاشق غذاخوری کره را با 3 قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای و 1 قاشق غذاخوری زنجبیل خرد شده مخلوط کرده و روی سه لایه خمیر پخش کنید.
- می‌توانید از کره سیب، کره کدو تنبل یا کره بادام زمینی نیز استفاده کنید.
- قاشق غذاخوری کره را با 3 قاشق غذاخوری شکر و 1/4 قاشق چایخوری دارچین و پودر هل مخلوط کرده و روی هر سه لایه خمیر پخش کنید.
- قاشق غذاخوری کره خیلی نرم را روی هر سه حلقه پخش کنید. سپس داخل یک ظرف 3 قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای یا سفید را با 1/4 قاشق چایخوری پودر دارچین، 2 قاشق غذاخوری گردوی خرد شده و مقداری خرمای له شده مخلوط کرده و روی لایه‌های‌خمیر بریزید.
- 1 قاشق غذاخوری کره را روی لایه‌های‌خمیر بمالید. 3 قاشق غذاخوری شکر قهوه‌ای یا سفید، 1/4 قاشق چایخوری دارچین، 2 قاشق چایخوری پوست پرتقال و 3 قاشق غذاخوری زغال اخته ریز خرد شده را با هم مخلوط کنید. سپس آنها را روی لایه‌های‌خمیر به طور مساوی بریزید .
- برای استفاده از این مواد میانی باید شکر موجود در خمیر را به 1 قاشق غذاخوری کاهش دهید. 1 قاشق غذاخوری سس گوجه فرنگی یا سس پستو را روی لایه‌های‌خمیر بمالید. هر لایه را با پنیر خرد شده، سبزیجات معطر و یا فلفل دلمه‌ای خرد شده پر کنید.
- اگر از کره نمک دار استفاده می‌کنید نمک را از دستور حذف کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی