تولید در برزخ کوچکشماری ، روزنامه شیراز نوین
اگرچه صنایع کوچک و متوسط به لحاظ تعداد، 80درصد بنگاههاى اقتصادى را در برمىگیرند و نقش بسزایى در ایجاد اشتغال کشور دارند اما متأسفانه این واحدها در سالهایگذشته چندان مورد توجه دولتمردان و مسئولان قرار نگرفتهاند بهطوریکه، طبق آمارهای بانک این بنگاهها تنها توانستهاند 6درصد از تسهیلات بانکى را به خود اختصاص دهند.
به گزارش شیراز نوین به نقل از ایلنا، بررسىهاى بنگاه کوچک و متوسط دو نکته بسیار مهم را روشن مىسازد؛ اول آنکه به نظر مىرسد درطول بحرانهاى اخیر بخصوص در دوسال گذشته این بنگاههاى کوچک و متوسط بودهاند که در صف اول ورشکستگى و عقب ماندگى قرار داشتند و بنگاههاى دولتى -که عمدتاً هم بنگاههاى بزرگ هستند- به کار خود ادامه دادهاند.
تعداد واحدهاى کوچک و متوسط استان فارس هم به تبع از کشور است به طورى که در فارس تنها معدودی از واحدهاى بزرگ فعالیت مى کنند که عمده آنها هم دولتى هستند.
آن طور که رازقى رئیس اتاق بازرگانى فارس مىگوید: اگرچه سهم واحدهاى کوچک و متوسط از تسهیلات بانکى حدود 6 درصد است، بنابراین هر زمان که موضوعى مانند عدم پرداخت معوقات بانکى، عدم بازگشت ارز صادراتى و..... مطرح مى شود، تمام انگشت اتهام به سمت واحدهاى کوچک و متوسط دراز مىشوند.
وى با بیان اینکه در مرحله نخست باید به ارزیابى تعداد واحدهاى تولیدى کوچک و متوسط در استان و کشور بپردازیم، مىگوید: نباید فراموش کرد که واحدهاى تولیدى کوچک و متوسط حدود 80الى 90 درصد صنعت کشور را به خود اختصاص مىدهند.
جمال رازقى با بیان اینکه واحدهاى تولیدى کوچک و متوسط در بخش اشتغالزایى هم آمار قابل توجهى را به خود اختصاص دادهاند، مىافزاید: اگرچه در حال حاضر آمار دقیقى از اشتغالزایى واحدهاى کوچک و متوسط در سطح کشور و استان در اختیار ندارم اما نباید فراموش کرد که این واحدها توانستهاند نقش پُررنگى در موضوع ایجاد اشتغال داشتهباشند.
رئیس اتاق بازرگانى فارس با انتقاد از سهم اندک واحدهاى تولیدى کوچک و متوسط در تسهیلات بانکى ادامه مى دهد: اما متأسفانه چوب مشکلاتى مانند صادرات و ..... دیگر بر سر واحدهاى کوچک و متوسط مىخورد.
وى با اشاره به اینکه مسئولان همواره انتظار دارند که واحدهاى تولیدى کوچک و متوسط با بضاعت اندکى که دارند بتوانند در بخش اشتغالزایى و معوقات بانکى بسیار موفقتر از واحدهاى بزرگ عمل کنند، ادامه مىدهد: اما در بخش ارائه تسهیلات متوجه مىشویم که سهم این واحدهاى از دریافت تسهیلات بانکى حدود 6 درصد است.
رازقى با اشاره به اینکه بخشى از بىتوجهى دولت و مسئولان به واحدهاى تولیدى کوچک و متوسط، ناشى از منفعل عمل کردن رسانهها و مطبوعات است، ادامه مى دهد: متأسفانه در شرایط فعلى واحدهاى تولیدى کوچک و متوسط همانند مرغى هستند که هم در عزا سرشان بریده مىشود و هم در عروسى.
وى با اشاره به اینکه میزان صنایع کوچک و متوسط در استان فارس به مراتب بیشتر از صنایع بزرگ است ادامه مى دهد: تنها صنایعى مانند فولاد، پتروشیمى و آلومینیوم جنوب جزو واحدهاى بزرگ تولیدى در استان فارس به شمار مى رود.
این فعال اقتصادى در ادامه با بیان اینکه به دلیل اینکه بعضى از افراد تمایل به رونق اقتصاد ندارند بنابراین این مهم سبب شده که واحدهاى تولیدى و کوچک و متوسط مورد بىمهرى مسئولان قرار گیرد بیان مىکند: اگر اندکى از اعتبارات و پولهایى که دولت به جاى امتیازاتى که به صنایعى خودروسازى برای تولید ارابه مرگ مىدهد به صنایع کوچک و متوسط پرداخت مى کرد، وضع این صنایع به مراتب بهتر از حال بود.
رئیس اتاق بازرگانى فارس بیان مى کند: چند روز گذشته مدیرعامل یکى از کارخانههاى صنایع دستى پتروشیمى جهت مواد اولیه با بنده تماس برقرار کرد که جهت پیگیرى با رئیس هیئتمدیره کارخانه سینا تماس گرفتیم؛ وى عنوان داشت که مواد اولیه از تهران به ما تحویل نمىدهند.
وى بیان مىکند: اگر این مواد اولیه در اختیار واحدهاى تولیدى قرار بگیرد علاوه بر افزایش ارزش افزوده درون کشور؛ 400 هزار شغل در کشور ایجاد مىکرد.
این فعال اقتصادى با اشاره به اینکه ظرفیت تولید صنایع پایین دستى پتروشیمى حدود 200 میلیون تن است، ادامه مى دهد: اما تنها 20 میلیون تن مواد اولیه به این واحدها تعلق مى گیرد و 90 درصد ظرفیت واحدهاى تولیدى به دلیل نداشتن مواد اولیه رها شده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این رابطه با اشاره به اینکه بی توجهی بانکها به واحدهای کوچک و متوسط امری اشتباه و نادرست است میافزاید: در حال حاضر کشورهایی که در اقتصاد توانسته اند موفق شوند به این دلیل است که اهمیت ویژهای به واحدهای کوچک تولیدی داده اند.
محسن علیزاده با اشاره به اینکه متأسفانه مسئولان و بانکها توجه ویژهای به واحدهای کوچک و متوسط ندارند، میافزاید: در حال حاضر تمام فکر و تمرکز مسئولان و جلسات به راهاندازی بنگاههای بزرگ معطوف شده است. وی با اشاره به اینکه واحدهای کوچک و متوسط توانایی زیادی در ایجاد اشتغال و درآمدزایی دارند میافزاید: توجه به واحدهای بزرگ و اختصاص تمام امکانات و تسهیلات به این واحدها یک تفکر اشتباه است.
نماینده سپیدان و بیضا در مجلس با اشاره به اینکه راهاندازی کوچک میتواند اشتغالزایی چشمگیری در کشور داشتهباشد، ادامه میدهد: به عنوان مثال کارگاههای خانگی توانایی اشتغازایی برای حدود 10الی 15 نفر را دارند در نتیجه توجه به این واحدها میتواند اشتغالزایی زیادی را ایجاد کند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین