[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۳۹۱
  • دوره جدید

معجون گرانولا، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
جو دوسر بدون گلوتن 4 پیمانه
آجیل خام 1 پیمانه
تخم کتان 2 قاشق غذاخوری
نمک دریا سه چهارم قاشق چایخوری
دارچین یک دوم قاشق چایخوری
عسل یا شیرۀ افرا یک دوم پیمانه
روغن نارگیل یا روغن زیتون یک سوم پیمانه
سفیدۀ تخم مرغ زده شده 1 عدد
عصارۀ وانیل 1 قاشق چایخوری
پودر نارگیل یک دوم پیمانه
میوۀ خشک و شکلات چیپسی (اختیاری) یک دوم پیمانه

معجون یه میان وعده و یا گاهاً صبحانۀ مقویه که مواد اصلی اون رو انواع مغز آجیل، میوه‌ها و مواد گرم مثل موز و گردو و خرما تشکیل میدن. درست کردن معجون تا حدودی سلیقه‌ایه و میشه مواد اولیۀ اون رو به دلخواه کم و زیاد کرد. اما غالباً از مواد اولیه با طبع گرم برای درست کردن معجون استفاده میشه چون خاصیت این مواد هم عموماً نسبت به مواد غذایی با طبع سرد بیشتره. امروز قصد داریم طرز تهیه یه معجون جدید و پر خاصیت به اسم معجون گرانولا رو بهتون معرفی کنیم. گرانولا هم مثل سایر معجون‌ها از آجیل و مغزهای مختلف به همراه جو دو سر پرک تهیه میشه و به دلیل مواد اولیه ی مقوی که در طرز تهیۀ اون استفاده میشه، خواص خیلی زیادی داره و برای سلامتی مفیده. به طوری که کودکان، بزرگسالان، ورزشکارها و حتی کسایی که رژیم دارن می‌تونن این میان وعده ی سالم و مقوی رو هر روز درست کنن. در بسیاری از دستورها، معجون گرانولا غالباً چرب و یا شیرینه که اگرچه ممکنه طعم فوق‌العاده‌ای داشته‌باشه، اما می‌تونه برای سلامتی مضر باشه. ما در این مطلب طرز تهیه معجون گرانولا بدون گلوتن را به شما آموزش می‌دیم که این میان وعده و صبحانۀ مقوی را کاملاً سالم میل کنید. از ویژگی‌های مهم معجون گرانولا فاقد گلوتن میشه به موارد زیر اشاره کرد:

- طرز تهیه این دستور بسیار ساده‌اس و به راحتی میشه مواد اولیه اون رو تهیه کرد.
- با هر رژیم غذایی سازگاره. چون فاقد گلوتن و لبنیاته.
- شما می‌تونید از هر آجیلی که دوست داشتید، مثل گردو و بادام به سلیقه ی خودتون داخل معجون گرانولا استفاده کنید.
- برای سلامتی مفیده چون تمام مواد اولیۀ اون مقوی و سالمه.
بخش زیادی از مواد اولیه معجون گرانولا رو مواد خشک تشکیل میدن: جو دو سر پرک که یکی از مقوی‌ترین غلاته، تخم کتان سرشار از امگا ۳ و مواد مغذیه، نارگیل که راز طعم فوق‌العاده معجون گرانولاست، شیره افرا یا عسل که همه مواد خشک را با هم مخلوط می‌کنه، سفیده تخم مرغ زده شده که هم باعث میشه از روغن کمتری استفاده کنید و هم معجون گرانولا رو تردتر می‌کنه. البته این مواد تنها بخشی از مواد اولیه معجون گرانولا هستند.
در این مطلب دو روش مختلف برای درست کردن معجون گرانولا را به شما آموزش خواهیم داد: روش اول طرز تهیه گرانولای بدون گلوتنه که خوردن اون برای تمام افراد توصیه میشه. در طرز تهیه این معجون از مواد شیرین‌کننده طبیعی مثل عسل استفاده میشه و هیچ گلوتنی نداره. روش دوم، یک دستور بسیار ساده از معجون گرانولاست که پایه اون رو ماست تشکیل میده. در این روش از دانه چیا استفاده میشه که شباهت زیادی به تخم شربتی داره. اگه به این ماده دسترسی ندارید می‌تونید تخم کتان، تخم ریحان و یا تخم شربتی رو جایگزین اون کنید. طرز تهیه معجون گرانولا رو یاد بگیرید و اون رو به عنوان یک میان وعده و یا صبحانه مقوی و سالم نوش جان کنید.

طرز تهیه
روش اول
۱- سینی فر را داخل فر در دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید تا کاملاً گرم شود.
۲- در یک کاسه  بزرگ چو دو سر، آجیل، تخم کتان، نمک و دارچین را با هم مخلوط کنید و خوب هم زنید تا یکدست شوند.
۳- شربت افرا (یا عسل)، روغن، سفیده تخم مرغ زده شده و عصاره وانیل را نیز به مخلوط مواد خشک اضافه کرده و خوب هم بزنید تا تمام مواد خشک خیس شوند.
۴- مواد اولیه گرانول آماده شده را داخل سینی فر داغ شده بریزید و آن‌ها را به طور یکنواخت در تمام سطح سینی پخش کنید. سپس با پشت کفگیر، مواد را داخل سینی به آرامی کمی فشار دهید. سینی را به مدت ۱۲ دقیقه روی طبقه وسط فر قرار دهید تا مواد بپزند. سپس سینی را بیرون آورید، پودر نارگیل تازه را به شکل یکدست روی مواد بپاشید و آن‌ها را با پشت کفگیر کمی فشار دهید. مجدداً سینی فر را داخل فر قرار دهید تا مواد ۱۰ الی ۱۲ دقیقه دیگر بپزند.
۵- بعد از آن که معجون گرانول طلایی رنگ و برشته شد، آن را از داخل فر بیرون بیاورید.
۶- اجازه دهید تا معجون گرانول حداقل به مدت ۴۵ دقیقه کاملاً خنک شود.
۷- پس از آن که معجون گرانول کاملاً خنک شد، میوه های خشک و شکلات چیپسی را روی آن بریزید و به تکه‌های مساوی خرد کنید.

روش دوم
ماست ۴ قاشق غذاخوری
دانه چیا ۲ قاشق مرباخوری
جو دو سر پرک ۲ قاشق غذاخوری
آجیل خام ۲ قاشق غذاخوری
کرنفلکس به دلخواه
میوه فصل به دلخواه
۱- دانه‌های چیا را داخل ۱/۴ لیوان آب بریزید و خیس کنید
۲- ماست را به دانه‌ها اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.
۳- جو پرک، آجیل، میوه‌های تازه، کرنفلکس و سایر مواد را به صورت لایه لایه به مواد اضافه کنید.
۴- روی معجون گرانولا را به دلخواه با میوه‌های خرد شده، کنجد و یا شکلات چیپسی به دلخواه تزیین کنید.
 
نکات کلیدی
- تخم ریحون و یا تخم شربتی بهترین جایگزین‌ها به جای دانه چیا هستند.
- در روش اول می‌توانید سینی فر را با کاغذ روغنی یا فویل آلومینیوم بپوشانید تا مواد روی سینی نچسبند.
- به دلخواه می‌توانید از مواد دلخواه‌تان مانند کرۀ بادام زمینی و گردو نیز در طرز تهیه معجون گرانولا استفاده کنید.
- علاوه بر پودر نارگیل می‌توانید از نارگیل ورقه ورقه شده نیز استفاده کنید تا طعم آن را بیشتر احساس کنید.
- برای درست کردن معجون گرانولا حتماً از آجیل خام استفاده کنید.
- بهتر است میوه های تازه‌ای که برای درست کردن گرانولا استفاده می‌کنید از میوه‌های ریز مثل توت فرنگی، بلوبری یا شاتوت باشند. در غیر این صورت می‌توانید آن‌ها را به شکل خرد شده استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی