[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۳۶
  • دوره جدید

بادمجان پارمزان، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 8 نفر
بادمجان 2 عدد
نمک دریا 1 قاشق چایخوری
روغن زیتون 1 قاشق غذاخوری+ یک چهارم پیمانه
سیر خرد شده 1 بوته
گوجه فرنگی 800 گرم
ریحان خرد شده یک دوم پیمانه
فلفل سیاه به مقدار لازم
آرد سوخاری 1 و یک دوم پیمانه
پنیر پارمزان 1 و یک چهارم پیمانه
آرد سه چهارم پیمانه
تخم مرغ 4 عدد
پنیر موزارلا 700 گرم

سوفله و گراتن از غذاهای خوشمزه و پر طرفدار هستن که انواع مختلف داشته و به روش‌های‌مختلفی درست میشن. به طور کلی ویژگی مشترک در همه ی گراتن‌ها اینه که مواد به شکل لایه لایه روی هم قرار گرفته و پخته میشه. در بین انواع گراتن، گراتن گوشت و بادمجان شناخته شده تر از سایر گراتن هاست. اگرچه گراتن سیب زمینی هم طرفدارهای زیادی داره و علاوه بر وعده‌های‌اصلی، میشه اون رو به عنوان پیش غذا هم سرو کرد. اما تنوع گراتن بادمجان خیلی بیشتر از گراتن‌های‌دیگه اس و میشه اون رو با قارچ، گوشت، سبزیجات و سایر مواد ترکیب کرده و یه غذای جدید درست کرد. در این مطلب قصد داریم یه غذای جدید بهتون معرفی کنیم که شباهت زیادی به گراتن بادمجان داره. اسم این غذا، گراتن پارمزانه و همون طور که از اسمش پیداست، بادمجان و پنیر پارمزان دو ماده اصلی اون هستن. در طرز تهیه بادمجان پارمزان از هیچ گوشت و مرغی استفاده نمیشه و می‌تونه یه غذای بدون گوشت ایده آل برای گیاه خواران باشه. این غذای خوشمزه یه سس مخصوص داره که با سیر و  گوجه درست میشه و بسیار خوشمزه اس. بادمجان پارمزان دو مرحله پخت داره؛ در مرحله اول باید بادمجان‌ها رو آماده کنید و داخل فر بپزید. بعد از این که بادمجان‌ها پخته و خنک شد، اون‌ها رو لایه لایه با سس و پنیر داخل ظرف می‌چینید و دوباره داخل فر می‌پزید. به همین سادگی! البته طرز تهیه این غذای ساده یه سری فوت و فن هم داره که در جزئیات بیشتر بهتون می‌گیم. به کسایی که طرفدار غذاهای پنیری هستن، پیشنهاد می‌کنیم حتماً طرز تهیه بادمجان پارمزان رو یاد بگیرین؛ چون تو این غذا علاوه بر پنیر پارمزان، از پنیر موزارلا هم استفاده میشه و پر از پنیره! طرز تهیه بادمجان پارمزان رو از دست ندید! دستور پخت اون رو همین الان یاد بگیرید و این غذای جدید و فوق‌العاده خوشمزه رو به راحتی تو خونه درست کنید. از اون جایی که طرز تهیه این غذای خوشمزه خیلی ساده‌اس، بادمجان پارمزان می‌تونه یه غذای ایده آل برای دورهمی‌ها و مهمونی‌ها باشه.
 
طرز تهیه
۱- بادمجان‌ها را با پوست به شکل حلقه حلقه خرد کنید، روی هر دو طرف آن‌ها کمی نمک بپاشید و اجازه دهید تا آب آن‌ها خارج شود. برش‌های‌بادمجان را روی تخته و یا چند دستمال حوله‌ای بگذارید. حدود ۲ ساعت زمان برای خارج شدن آب بادمجان‌ها کافی است.
۲- داخل تابه ۱ قاشق روغن زیتون بریزید و آن را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید.
۳- سیر را پوست بکنید و ریز خرد کنید. سیر خرد شده را داخل روغن زیتون به مدت ۱ دقیقه تفت دهید تا زمانی که عطر آن خارج شود.
۴- گوجه فرنگی‌ها را پوست بکنید و خرد کنید. سپس آن‌ها را به سیر اضافه کرده و کمی حرارت را زیاد کنید تا آب گوجه فرنگی‌ها بخار شود. ۱۵ دقیقه زمان برای تفت و پخت گوجه‌ها کافی است.
۵- نمک و فلفل را به گوجه‌های‌پخته شده اضافه کنید. برگ‌های‌ریحان تازه را کاملاً ریز خرد کنید. ریحان خرد شده را نیز به مواد اضافه کرده و بلافاصله تابه را از روی حرارت بردارید.
۶- آرد سوخاری را با ۱/۴ پیمانه از پنیر پارمزان رنده شد مخلوط کنید و در یک کاسه بریزید. آرد را نیز در کاسه‌ای جداگانه بریزید.
۷- در کاسه دیگر، تخم مرغ‌ها را با همزن دستی خوب بزنید تا کاملاً یکدست شوند و کف کنند.
۸- فر را در دمای ۴۲۵ درجه فارنهایت (۲۰۰ درجه سانتیگراد) گرم کنید.
۹- روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کرده و سطح آن را با روغن زیتون کمی چرب کنید.
۱۰- بادمجان‌های‌حلقه شده را با دستمال خشک کنید تا آب اضافه آن‌ها گرفته شود. سپس آن‌ها را ابتدا در کاسه ی آرد، سپس تخم مرغ و در نهایت در کاسه مخلوط آرد سوخاری و پنیر پارمزان غوطه ور کنید. بادمجان‌ها را روی کاغذ روغنی چرب شده بچینید و روی آن‌ها را نیز کمی چرب کنید.
۱۱- سینی فر بادمجان‌های‌آماده شده را داخل فر قرار داده و به مدت ۱۸ الی ۲۰ دقیقه آن‌ها را بپزید. در نیمه پخت بادمجان ها، سینی فر را بچرخانید تا حرارت به تمام قسمت‌های‌آن برسد. سپس آن را از فر خارج کرده و اجازه دهید تا بادمجان‌ها کاملاً خنک شوند.
۱۲- کمی از سسی را که از قبل آماده کرده اید، کف ظرف پیرکس بریزید آن را در تمام قسمت‌های‌ظرف پخش کنید.
۱۳- یک لایه از بادمجان‌ها را روی سس گوجه فرنگی بچینید.
۱۴- روی بادمجان‌ها را با نصف مقدار پنیر موزارلا بپوشانید. سپس مقداری از باقی مانده پنیر پارمزان رنده شده را نیز به آن اضافه کنید.
۱۵- مجدداً لایه از بادمجان‌ها را روی مواد بچینید. مجدداً مقداری از سس گوجه فرنگی را به عنوان لایه دیگر روی بادمجان‌ها بریزید.
۱۶- مقداری از پنیر موزارلا و پارمزان را روی سس گوجه بریزید. مجدداً بادمجان‌ها را به عنوان لایه نهایی روی مواد بچینید. روی آن را با سس و پنیر پارمزان بپوشانید.
۱۷- فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) گرم کرده و پیرکس را داخل آن قرار دهید. حدود ۳۵ دقیقه زمان برای آماده شدن بادمجان پارمزان کافی است.
۱۸- بعد از پخت بادمجان پارمزان، حدود ۱۰ دقیقه پیش از برش و سرو به آن زمان دهید تا کمی خنک شده و مواد کمی سفت شوند.
۱۹- بادمجان پارمزان را به اندازه دلخواه برش بزنید و در ظرف مورد نظر سرو کنید. نوش جان!
 
نکات کلیدی
- بهتر است از پنیر موزارلای ورقه‌ای برای درست کردن بادمجان پارمزان استفاده کنید.
- حتماً بادمجان‌ها را با پوست حلقه حلقه کنید. در غیر این صورت بادمجان بعد از پخت له خواهد شد.
- بهتر است از بادمجان‌‌های ‌بزرگ برای درست کردن بادمجان پارمزان استفاده کنید تا حلقه‌های‌بزرگتری داشته‌باشید. حتی می‌توانید از بادمجان دلمه‌ای برای این کار استفاده کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی