رازی که کهنسالی شادتری برای شما به ارمغان میآورد، روزنامه شیراز نوین
همگردی- میلارد کافمن، نویسنده سرشناس، اولین رمان خود را با نام «کاسه گیلاس» در سن 90سالگی نوشت. بنجامین فرانکلین 78 ساله بود که لنز دو کانونی را اختراع کرد. پس واضح است که خلاقیت و پیری همیشه از یکدیگر جدا نیستند. پیرو ریولتا، نویسنده و شاعر 77 سالهای که برنده جوایز متعددی در این زمینه بوده پیش از این کار، مشاغل مختلفی مانند تولید اتومبیل، ساختمانسازی و قایقرانی را تجربه کرده است. او معتقد است هر چه فرد خلاقیت بیشتری در زندگی داشته باشد بهتر میتواند با اصل خویش و دنیای اطرافش ارتباط برقرار کرده و لذت بیشتری از زندگی ببرد.
واقعیت این است که کاش افراد زودتر این رویکرد را در پیش بگیرند. ریولتا میگوید: لازم است که مردم شیوه زندگی خلاقانه و شاعرانهای در زندگی داشتهباشند. امروزه افراد زیادی هستند که جایی دورتر از نوک بینی خود را نمیبینند. پول از اهمیت خیلی زیادی در زندگیها برخوردار شده است. به همین دلیل همه ما به استفاده از یک حس شاعرانه، با پیروی از احساسات، پرورش حس کنجکاوی و درگیر شدن در جهان پیرامون خود نیازمند هستیم.
بگذارید ذهن شما بچرخد و در یک فرآیند پر جنب و جوش و خلاقانه درگیر شود. این درگیری منجر به کشفی میشود که میتواند در آینده شما و یا حتی در آینده نسل بشر تأثیر بگذارد. این کار عزت نفس شما را بیشتر کرده و روحیه بیشتری برایتان به ارمغان میآورد. رسانههایی که خلاقانه عمل میکنند میتوانند احساس پژمردگی و بحران هویتی در دوران بازنشستگی را از روح و روان افراد کهنسال بزدایند.
یک کارشناس در این زمینه معتقد است: هر چه سن بالاتر میرود شما بیشتر و بیشتر به این مساله نیاز دارید که برای ادامه زندگی و کارهای خود هدف خاصی تعیین کنید. گرچه ظاهراً این کار (تعیین هدف) به نظر بیاهمیت است. اگر کارهایی را که همیشه به شکلی یکنواحت انجام میدادید، با خلاقیت ادغام کرده و نوآوری در انجام آنها داشتهباشید خواهید دید که شادی و رضایت بیشتری در شما ایجاد میشود. این رویکرد همچنین دنیای اجتماعی شما را توسعه میدهد.
مطالعات نشان داده بسیاری از افراد مسن احساس انزوا میکنند. کارهای خلاقانه مانند کلاسهایهنری یک روش عالی برای برقراری ارتباط اجتماعی مطلوب و مناسب است. ریولتا میگوید: «برقراری ارتباط با دیگران و تنها نماندن فرد کهنسال در سنین بالا، بسیار مهم است.» مهم است که شما ایدههایخود را به اشتراک بگذارید یا حتی فقط با دیگران وقت بگذرانید، همین کار ساده زندگی شما را شادتر از آنچه بود، میکند. بررسیها نشان میدهد که داشتن یک زندگی خلاقانه، رشد مغزی را تحریک میکند. خلاقیت، موجب فوران سلولهایعصبی میشود؛ سلولهایی که عامل ارتباطهایاجتماعی هستند و اساساً موجب رشد مغز در سنین پیری میشوند. فردی که از نظر ذهنی فعالتر است و اندیشه کنجکاوانهتری دارد، هم روحیه بهتری داشته و هم شادتر خواهد ماند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین