[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۰۸۴
  • دوره جدید

شله بریان (اصفهان)، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 3 نفر
برنج 2 پیمانه
گوشت دنده یا گردن گوسفند 300 گرم
پیاز 1 عدد
پودر زیره سیاه 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه یک دوم قاشق چایخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

وقتی صحبت از غذاهای محلی اصفهان میشه شاید اکثریت یاد خورش ماست یا کباب بریانی بیفتند. گز اصفهان هم که غذا نیست. ولی جایگاه ویژه خودش رو داره.! اما بهتره بدونید این غذاها تنها خوشمزه‌های‌استان اصفهان نیستند. این خطه دوست داشتنی کشورمون شله بریان دلبر رو هم داره، که متأسفانه در حقش جفا شده و کمتر کسی اونو می‌شناسه.! به خاطر همین ما تصمیم گرفتیم این خوراک خوشمزه رو به شما عزیزان آموزش بدیم.
شله بریان با استفاده از گوشت و برنج محلی اصفهان پخته میشه. برنجی که بهش لنجون میگن. از اونجا که این نوع برنج با آب زاینده رود سیراب میشه عطر و طعم بی‌نظیری داره. البته نگران نباشید. شما می‌تونید این غذا رو با استفاده از برنج‌های‌دیگه هم درست کنید. چون این غذا ترکیبی از گوشت و برنجه واقعا لذیذ و عالیه. از طرفی وجود زیره واقعاً طعم خاصی بهش می‌بخشه. ضمن اینکه زیره هضم غذا رو ساده می‌کنه. خواص زیره برای لاغری هم که قبلاً بهش پرداخته شده. بنابراین به نظر می‌رسه با یه غذای هیجان انگیز روبرو هستیم. پس حتماً مارو در این سفر همراهی کنید.! 

طرز تهیه
مرحله اول: پختن گوشت
1- برنج را پاک کرده و با آب ولرم خوب بشویید. سپس مقداری نمک و آب ولرم روی آن ریخته و به اصطلاح خیس کنید. 
2-  پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن تفت دهید. 
3- همین که پیازها سبک شدند زردچوبه، فلفل و گوشت را نیز اضافه کنید. گوشت را تفت بدهید تا طعم پیاز به خوردش برود. 
4- وقتی که آب خود گوشت کشیده شد چند پیمانه آب جوش داخل قابلمه بریزید. دقت داشته باشید آب گوشت زیاد باشد. چون در مراحل بعدی به آن نیاز خواهید داشت. حدود 2 ساعت زمان بدهید تا گوشت کاملاً بپزد. 

مرحله دوم: اضافه کردن برنج شله بریان
5-  وقتی که گوشت پخته شد آن را از قابلمه خارج کنید. استخوان‌های‌گوشت را سریعاً جدا کرده و مجدد به قابلمه بازگردانید.  
6- آب روی برنج را کامل خالی کنید. سپس برنج و مقداری نمک را نیز داخل قابلمه حاوی گوشت بریزید. در این مرحله گوشت باید به اندازه‌ای آب داشته‌باشد که برنج کاملاً پخته و نرم شود. 
7- شعله را کم کنید تا برنج به آرامی با آب گوشت بپزد. هر از گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد. 
8- وقتی آب گوشت تا حدی کم و برنج پخته شد، زیره را نیز به شله بریان اضافه کنید. تمامی مواد را هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند. 
9- هنگامی که آب گوشت کامل کشیده شد، با استفاده از گوشتکوب تمامی مواد را له کرده و سپس سرو کنید. این غذا غلظتی به اندازه حلیم دارد. 

نکات کلیدی 
- چنان چه چربی خون دارید یا گوشت گوسفند نمی‌خورید، می‌توانید از گوشت گوساله استفاده کنید. 
- در مراحل پایانی پخت برنج حتماً نمک غذا را امتحان کنید. چون ممکن است برنج نمک بیشتری بخواهد. 
- از همان ابتدا می‌توانید از گوشت بدون استخوان استفاده کنید. 
- اگر به هنگام ریختن برنج احساس کردید آب گوشت کم است مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. هرگز از آب سرد برای این منظور استفاده نکنید. 
- می‌توانید پیاز را از ابتدا به شکل درسته در گوشت بریزید. سپس قبل از ریختن برنج آن را خارج کنید. اما در مجموع شله بریان با پیاز خوشمزه‌تر است.  
- می‌توانید مقداری از گوشت را برداشته و برای تزیین استفاده کنید. 
- اگر از برنج نیم دانه برای تهیه شله بریان استفاده کنید بهتر است. 
- شله بریان را بدون زردچوبه نیز پخته می‌شود.  

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی