[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۳۶
  • دوره جدید

بایدها و نبایدهای خوردن پرتقال، روزنامه شیراز نوین

پرتقال جزو مرکبات نارنجی به شمار می‌آید. براساس یافته‌های به دست آمده این میوه باعث تقویت بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌هایی از جمله سرماخوردگی و آنفولانزا می‌شود.
به گزارش بهداشت نیوز، این میوه حاوی ترکیباتی از جمله 192 کیلو ژول (46 کیلو کالری) انرژی، 11.75 گرم کربوهیدرات، 9.35 گرم قند، 0.12 گرم چربی، 0.94 گرم پروتئین، 86.75 گرم آب، 0.100 میلی گرم ویتامین B1 (تیامین)، 0.040 میلی گرم ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، 0.400 میلی گرم ویتامین B3 (نیاسین) و 0.250 میلی گرم پانتوتنیک اسید، 0.18 میلی گرم ویتامین E، 40 میلی گرم کلسیم، 0.10 میلی گرم آهن، 10 میلی گرم منیزیم، 14 میلی گرم فسفر، 181 میلی گرم پتاسیم و 0.07 میلی گرم روی است.
پرتقال دارای درخت همیشه سبز و پر برگ بوده است و ارتفاع این درخت به ده متر نیز می‌رسد. این میوه از جنوب شرقی آسیا (هندوچین) ریشه گرفته و میوه ای پیوندی به شمار می‌آید. یکی از معروف ترین نوع پرتقال در سراسر جهان تامسون ناول بوده است که پایتخت لبنان از مهم ترین و معروف ترین مکان‌های کشت آن به شمار می‌رود.
یکی از بهترین خواص این میوه جلوگیری از ابتلا به سرطان معده است. افراد مبتلا به بیماری زخم معده از نوشیدن آب پرتقال به شدت پرهیز کنند.
خواص پرتقال که نباید از آن غافل بمانید
1. بر اساس یافته‌های محققان استفاده از پرتقال در جلوگیری از سرطان لوزالمعده مؤثر است.
2. یکی از دارو‌های مفید و مؤثر در کاهش کلسترول خون به شمار می‌آید.
3. پرتقال درمان کننده و ضد عفونت‌های میکروبی است.
4. مفید برای معده و درمان گاز معده.
5. استفاده از برگ‌های پرتقال بر شست و شوی ورم‌ها و کاهش درد تأثیر فراوانی دارد.
6. یک آرام بخش خوب به حساب می‌آید.
7. مفید برای تمیزی و پاکسازی پوست.
بر اساس توصیه متخصصان و پزشکان مصرف پرتقال در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای جنین بسیار مفید بوده است. یکی دیگر از فواید شگفت انگیز این میوه خوشمزه به علت وجود انواع ویتامین و کلسیم که با نزدیک شدن به سرما باید یادآور آن باشیم خاصیت ضد سرماخوردگی و آنفولانزا بودنش است.
مضرات پرتقال را بشناسید
1. وجود قند زیاد در پرتقال موجب اضافه وزن، پوسیدگی دندان‌ها و افزایش قند خون می‌شود.
2. استفاده از پرتقال برای افراد مبتلا به بیماری دیابت، صرع، تشنج، روماتیسم و افرادی که بی اختیاری ادرار و رفلاکس گوارشی دارند، توصیه نمی‌شود.
3. پرتقال شیرین دارای طبع سرد و تر و پرتقال ترش دارای طبع سرد و خشک است؛ بنابراین افراد مبتلا به بیماری‌های بلغمی و سودایی مزاج از مصرف این میوه به شدت اجتناب کنند همچنین مسهل پرتقال گلپر و نمک است.
4. هرگز پس از میل کردن پرتقال از چای و نوشیدنی‌های گوناگون استفاده نکنید؛ زیرا پزشکان توصیه می‌کنند از مصرف نوشیدنی‌ها پس از خوردن میوه به خصوص میوه‌های آبدار باید جلوگیری شود.
5. یکی از بهترین ساعت‌های مصرف این میوه خوشمزه بعد از ظهر و یکی از بدترین زمان استفاده از آن شب هنگام است؛ بنابراین خوردن پرتقال در ساعات پایانی روز و شب مفید نبوده و نیست.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی