[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۴۲
  • دوره جدید

در پاییز چه بخوریم تا افسردگی سراغمان نیاید؟، روزنامه شیراز نوین

افسردگی و کم حوصلگی فصلی با شروع فصل پاییز بسیار شایع است؛ برای جلوگیری از این عارضه مصرف مواد غذایی سرشار از مواد معدنی آهن و سلنیوم بسیار مفید است. به گزارش ایرنا، سید ضیاءالدین مظهری عضو انجمن تغذیه ایران گفت: کمبود ماده معدنی سلنیوم نه تنها موجب افسردگی می‌شود، بلکه بروز ترس و خستگی را نیز به بدن اضافه می‌کند، رفع نیاز بدن از طریق منابع غذایی حاوی سلنیوم که منجر به رفع کمبود این ماده معدنی شود، به سرحال شدن و برطرف شدن افسردگی نیز منجر می‌شود. وی اظهار داشت: سلنیوم به علت خاصیت ضدزنگ زدگی یا آنتی اکسیدانی، رادیکال‌های آزاد و مهاجم را خنثی می‌کند و از سرطانی شدن سلول‌ها جلوگیری و مانند سایر آنتی اکسیدان‌ها روی ساز و کار مغز و اعصاب، تأثیر مثبت می‌گذارد و احتمالاًَ از بروز آلزایمر زودرس پیشگیری می‌کند. مظهری ادامه داد: ماهی، دانه‌ها و غلات کامل پرک شده و جگر مرغ از منابع غذایی سلنیوم هستند و از استفاده خودسرانه مکمل‌های حاوی سلنیوم باید خودداری شود؛ زیرا دریافت زیاد آن از طریق مکمل‌ها و غذاها مسمومیت‌های خطرناکی را ایجاد می‌کند، اما استفاده از منابع غذایی آن و ماهی‌های مختلف که علاوه بر دارا بودن این ماده معدنی، غنی از اسیدهای چرب امگا3 و پروتئین‌های حیوانی با ارزش بیولوژیکی بالاتر بوده و بدون وارد آمدن صدمه ای به سلامتی، نشاط می‌آورد. وی اضافه کرد: آهن از جمله مواد معدنی بسیار پراهمیت و دارای وظایف و خواص متعدد بوده و کمبود آن باعث افسردگی و بی حوصلگی، خستگی، بی قراری، بی اشتهایی و سردرد می‌شود، کمبود و افت ذخایر آهن بدن قبل از ایجاد کم خونی، موجب بروز عوارض رفتاری خاصی می‌شود و از دیگر نشانه‌های کمبود آهن بدن به خصوص در کودکان، اختلالات ایجاد شده در تکامل روانی‌حرکتی، کاهش توجه و یادگیری و بیش فعالی است. این متخصص تغذیه تصریح کرد: آهن از طریق مصرف گوشت‌های قرمز، جگر، مرغ و ماهی تأمین می‌شود و میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات و تخم مرغ نیز سرشار از این ماده معدنی است و توصیه می‌شود به طور همزمان یا بلافاصله بعد از پایان صرف غذا از نوشیدن چای و برخی نوشابه‌های گازدار و ماست و لبنیات یا سایر مواد غذایی حاوی کلسیم خودداری شود. مظهری تأکید کرد: نان‌هایی که با استفاده از جوش شیرین تهیه می‌شوند و همچنین سایر فرآورده‌های غلات که در تهیه و فرآوری آنها جوش شیرین به کار برده می‌شود، نباید همزمان و بلافاصله بعد از میل کردن مواد غذایی حاوی آهن مصرف شود و زیاده روی در مصرف شیر به خصوص در کودکان، یکی از عوامل ایجاد کننده زمینه کم خونی است. به گفته وی، لوبیا، سیب زمینی تنوری و آب‌پز، جوانه گندم، گوشت گوساله، مرغ و ماهی، برگه زردآلو و غذاهایی مانند سوپ و آش و پلو حاوی گوشت و عدس یا خورش‌های سبزیجات نیز حاوی آهن هستند و تلفیق مواد غذایی گیاهی و حیوانی حاوی آهن نیز سطح جذب آهن را افزایش می‌دهد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی