[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۴۲
  • دوره جدید

تره اسفناج، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای تره اسفناج
اسفناج: 500 گرم
تخم مرغ: 3 عدد
سیر: 1 بوته متوسط
نارنج: 2 عدد یا آب نارنج یک دوم پیمانه
برنج نیم دانه: یک دوم پیمانه
کره: 50 گرم
نمک و فلفل: به مقدار لازم
زردچوبه: به مقدار لازم
دارچین: به مقدار لازم

غذاهای محلی شهرهای مختلف ایران جای خودشان را در سفره‌های اکثر ایرانی‌ها باز کرده‌اند. به همین علت قصد داریم یک خورش محلی گیلان به اسم تره اسفناج را به شما آموزش دهیم. این غذا معمولاً با پلو یا ماهی کولی سرخ شده سرو می‌شود. بعضی از غذاهای محلی این استان، مثل میرزاقاسمی، خورش اناربیج و واویشکا مرغ شناخته‌‌شده‌تر هستند اما اسفناج تره هم دست کمی از آنها ندارد. همانطور که می‌دانید، اسفناج خواص فراوانی دارد. پروتئین تخم مرغ هم که به آن اضافه شود، غذایی مقوی خواهد شد. اکثر غذاهای شمالی چاشنی مخصوصی مثل رب انار یا سیر دارند، اما در این غذا علاوه بر سیر از آب نارنج هم استفاده می‌شود. ترشی نارنج طعم فوق العاده ای به این غذا می‌دهد. امروز قصد داریم شما را به استان گیلان ببریم؛ پس با ما همراه شوید تا طرز تهیه تره اسفناج خوش عطر و طعم را یاد بگیرید.
 
طرز تهیه 
1- برای درست کردن این غذا ابتدا اسفناج را پاک کرده و بشویید. وقتی آب اسفناج کاملاً رفت آن را درشت خرد کنید. در واقع بعد از پاک کردن و خرد کردن باید 500 گرم اسفناج جدا کنید. 
2- برنج نیم دانه را پاک کنید و تمیز بشویید. سپس اسفناج خرد شده و برنج را داخل یک قابلمه بریزید. یک و نیم لیوان به آن‌ها اضافه کرده و گاز را روشن کنید. حرارت گاز باید ملایم باشد و چند وقت یک بار آن را هم بزنید تا تره اسفناج ته نگیرد. وقتی برنج کاملاً پخت حرارت را خاموش کنید. در همین حالت که برنج داغ است آن را با گوشتکوب له کنید.
3- داخل یک تابه مقداری روغن بریزید و سیر را با مقداری زردچوبه تفت دهید تا کمی طلایی رنگ شود. مراقب باشید که آن‌ها را نسوزانید. وقتی سیرها طلایی شدند تخم مرغ‌ها را داخل آن بشکنید و هم بزنید تا سفت شوند. وقتی تخم مرغ‌ها آماده شد حرارت را خاموش کرده و دوباره سراغ قابلمه برنج و اسفناج بروید.
4- مجدد زیر قابلمه را روشن کرده و آب نارنج، فلفل سیاه، نمک و کمی دارچین به خورش اضافه کنید. بعد از 5 دقیقه که آب نارنج‌ها را گرفته داخل قابلمه ریختید، مخلوط سیر داغ و تخم مرغ‌ها را به آن اضافه کنید و کاملاً هم بزنید تا مواد به صورت یکنواخت داخل قابلمه پخش شوند. مقداری از غذا تست کنید اگر به نظرتان چاشنی ترشی و نمک غذا کم بود یک مقدار دیگر اضافه کنید.
5- اگر روی خورش جمع شد و به اصطلاح دلمه بست، غذا آماده است. 5 دقیقه آخر پخت کره را داخل تره اسفناج بریزید.

نکات کلیدی
- اگر برنج نیم دانه نداشته باشید می‌توانید از برنج سالم استفاده کنید، اما این غذا را حتماً با برنج ایرانی بپزید.
- اضافه کردن پوره گوجه فرنگی یا گوجه سرخ شده در کنار این غذا کاملاً دلخواه است. اگر می‌خواهید از پوره گوجه فرنگی داخل خورش تره اسفناج استفاده کنید، باید در همان ابتدا به برنج و اسفناج اضافه شود.
- اگر خورش ترش‌تری دوست دارید می‌توانید مقدار آب نارنج را بیشتر کرده یا بالعکس آب نارنج کمتری داخل غذا استفاده کنید.
- این غذا به دلیل وجود برنج ممکن است ته بگیرد. برای جلوگیری از این اتفاق باید غذا را مرتب هم بزنید. 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی