[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۴۰
  • دوره جدید

خواص زردک؛ کاهش خطر ابتلا به دیابت، روزنامه شیراز نوین

زردک از گیاهان خوشمزه و پرخاصیت است که معمولاًَ در تمام جهان کشت می‌شود. از خواص زردک می‌توان به بهبود سلامت قلب، کاهش وزن، کمک به هضم و تقویت استخوان‌ها نیز اشاره نمود. به گزارش کارگر آنلاین، شقاقل یا زردک نوعی گیاه خوشمزه از گیاهان ریشه ای است که حدود هزاران سال در سراسر جهان کشت شده و از آن لذت می‌برند. شقاقل مانند سایر سبزیجات ریشه ای مانند هویج مرتبط است. شقاقل دارای ریشه‌های بلند و خامه ای رنگ و دارای طعمی کمی شیرین و البته مغذی است و علاوه بر اینکه طعم منحصر به فرد به غذاهای شما می‌بخشد، فوق العاده مغذی بوده و با بسیاری از مزایای سلامتی همراه است.
ارزش غذایی زردک
زردک به دلیل دارا بودن تعدادی از مواد مغذی و ویتامین‌ها، یک سبزی بسیار متنوع و دارای طیف گسترده ای از فواید سلامتی است. این ماده حاوی مواد معدنی مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی و آهن است. سرشار از فولات است و همچنین دارای ویتامین‌هایی مانند ویتامین B ،C ، E و K است که برای سلامتی ما بسیار مفید می‌باشد.
سلامت قلب را بهبود می‌بخشد
زردک حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است، که به عنوان یک گشادکننده عروق عمل می‌کند و باعث کاهش فشار خون و استرس روی قلب می‌شود. مقادیر زیاد فولات موجود در این گیاه ریشه باعث کاهش سطح هموسیستئین در خون می‌شود که عموماً با خطر بیشتری از بیماری‌های قلبی همراه است. فیبر موجود در این ریشه به کاهش سطح کلسترول کمک می‌کند. بنابراین، این سبزیجات ریشه ای در جلوگیری از سکته مغزی، آترواسکلروز و سایر مشکلات عروق کرونر کمک می‌کنند.
سرشار از فیبر غذایی است
یکی از دانشمندان علوم تغذیه ای در مقاله ای با عنوان «سبزیجات سفید: یک منبع فراموش شده از مواد مغذی» می‌گوید که سبزیجات سفید یا نزدیک به آن مانند شقاقل به دلیل داشتن فیبر بالای آنها مورد تحسین قرار گرفته است؛ به ویژه، زیرا آنها از فیبر محلول تشکیل شده اند. این تنوع با کاهش سطح کلسترول، کاهش سطح قند خون، جلوگیری از دیورتیکولیت، کاهش چاقی، افزایش هضم و موارد دیگر ارتباط نزدیکی دارد.
کاهش وزن
گزینه کالری با مقادیر بالای فیبر محلول، شقاقل شما را مملو کرده و از ترشح گرلین جلوگیری می‌کند، که یک هورمون «گرسنگی» است. این هورمون می‌تواند به احتمال زیاد میان وعده‌های غذایی بین وعده‌های غذایی به‌طور چشمگیری کاهش یابد؛ بنابراین به کاهش وزن کمک می‌کند. همچنین، فرایندهای بهینه هضم شده به شما کمک می‌کنند تا ضایعات را از بین ببرید و سالم ترین مواد مغذی را از مواد غذایی خود دریافت کنید.
تقویت سیستم ایمنی
زردک سرشار از آنتی اکسیدان ها، ویتامین‌ها و ترکیبات آلی با محافظت از بدن در مقابل مهاجمان خارجی و همچنین فرآورده‌های سمی از متابولیسم سلولی خودایمنی را بهبود می‌بخشد. ویتامین C و E به عنوان آنتی اکسیدان در بدن عمل می‌کنند و رادیکال‌های آزاد مضر را از بین می‌برند یا خنثی می‌کنند و از استرس اکسیداتیو رهایی می‌بخشد.
رشد را ارتقا می‌دهد
طیف گسترده ای از مواد معدنی و ویتامین‌ها در شقاقل باعث می‌شود که آنها یک میان وعده ایدئال یا یک رژیم غذایی اضافی باشند. آنها بخش مهمی از یک رژیم متعادل را تشکیل می‌دهند.
بهداشت دهان و دندان
ویتامین C و فولات موجود در زردک باعث بهبود سلامت کلی دهان با جلوگیری از لثه، التهاب زبان، درد دندان و بوی بد دهان می‌شود. این مواد، لثه سالم را حفظ می‌کند و باعث ایجاد دندان‌های قوی می‌شود.
کمک به هضم
فیبر رژیم غذایی محلول در زردک جزء اصلی فرایند هضم بدن ماست و باعث تسهیل حرکت سالم غذا از طریق دستگاه گوارش می‌شود. این ماده در کاهش یبوست و جلوگیری از سایر اختلالات دستگاه گوارش کمک می‌کند.
چشم را تقویت می‌کند
مجلات تحقیقاتی علمی نشان می‌دهند که اسید اسکوربیک که در شقاقل وجود دارد، از بروز مشکلات مختلف چشم از جمله دژنراسیون ماکولا یا زوال بینایی وابسته به سن جلوگیری می‌کند که باعث تاری دید در افراد مسن می‌شود. آنتی اکسیدان‌های موجود در این سبزی نیز از چشم در برابر صدمات ناشی از خورشید محافظت می‌کنند. به طور کلی این به تقویت سلامت چشم و بینایی کمک می‌کند.
پتانسیل ضدسرطان
فالکاریندیول، یک آنتی اکسیدان موجود در شقاقل، ممکن است دارای خواص ضد سرطانی باشد که به دنبال از بین بردن سلول‌های توموری است.
تقویت استخوان‌ها
زردک سرشار از منگنز، کلسیم و روی است که به بهبود سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند. منگنز یک عامل گلیکوزیل ترانسفراز است که به تولید غضروف و تقویت استخوان کمک می‌کند و همچنین مشکلات اسکلتی مانند پوکی استخوان را برطرف می‌کند. علاوه بر این، خواص ضد التهابی این سبزی ریشه ای علائم آرتریت را کاهش می‌دهد.
سرشار از فولات و پتاسیم است
پتاسیم اضافی موجود در زردک با کنترل اثرات سدیم به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند. در حالی که مقدار زیادی فولات موجود در این گیاه باعث رشد گلبول‌های قرمز می‌شود و همچنین از بیماری‌های عصبی جلوگیری می‌کند.
تقویت سلامت مغز
پتاسیم و فولات موجود در شقاقل با افسردگی، اضطراب و سایر موارد ذهنی مبارزه می‌کند. آنها همچنین به شما کمک می‌کنند متمرکزتر و هوشیار باشید؛ بنابراین تأثیر مثبتی بر سلامت کلی عصبی می‌گذارد.
از بیماری‌های تنفسی جلوگیری می‌کند
خواص ضد التهابی زردک و کاروتنوئید موجود در آن به درمان بسیاری از مشکلات تنفسی و عفونت‌ها کمک می‌کند. این موارد شامل سینوزیت، آسم، خس خس سینه، آمفیزم (کیسه‌های هوای آسیب دیده در ریه‌ها)، برونشیت، تنگی نفس و سایر بیماری‌های تنفسی است.
منبع غنی ویتامین سی
ویتامین سی موجود در شقاقل باعث تولید گلبول‌های سفید خون برای حمله به میکروب‌های خارجی در بدن می‌شود. علاوه بر این به عنوان یک عنصر اصلی در تولید کلاژن، که یک ساختار اساسی در بدن ماست، عمل می‌کند.
از کم‌خونی جلوگیری می‌کند
ویتامین C، ویتامین B9 و آهن موجود در زردک برای افزایش جریان خون و جلوگیری از کم خونی به ویژه در خانم‌ها بسیار مهم است. علاوه بر این، ویتامین E در ساخت گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند و از این طریق باعث افزایش انتقال اکسیژن در بدن می‌شود.
مراقبت از پوست
شقاقل سرشار از ویتامین C، خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد پیری دارد. این خواص به جلوگیری از چین و چروک، تقویت خاصیت ارتجاعی پوست و ترمیم سلول‌های آسیب دیده پوست کمک می‌کند.
به دلیل وجود ویتامین K و منگنز در این گیاه، زردک به لخته شدن خون کمک می‌کند.
کاهش خطر ابتلا به دیابت
خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را با مصرف زردک کاهش دهید. مطالعات متعددی نشان می‌دهد که بین مصرف غذاهای غنی از فیبر مانند زردک و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 ارتباط مستقیمی وجود دارد. یک فنجان شقاقل تقریباً 7 گرم فیبر مخصوصاً فیبر محلول دارد که وظیفه آن پایین آمدن سطح کلسترول و تنظیم قند خون است.
مبارزه با سرطان
آنها می‌توانند به مبارزه با سرطان روده بزرگ کمک کنند. FAD موجود در زردک همچنین نشان داده است که رشد تومور را مهار می‌کند. این سلول قادر به یافتن سلول‌های سرطانی روده بزرگ است؛ درحالی‌که سلول‌های سالم آسیب نمی‌بینند. این ترکیب ثابت شده است که مؤثرترین ترکیب در مقابله با لوسمی لنفوبلاستیک حاد است؛ شایع‌ترین بدخیمی که در کودکان تشخیص داده شده است.
طبع زردک
طبع یا مزاج زردک گرم و تر است و دارای رطوبت بسیار خوب می‌باشد. زردک با خواص فراوانی که دارد برای افراد گرم مزاج توصیه نمی‌شود؛ زیرا در این افراد سردردهای شدید ایجاد می‌کند. اگر سردمزاج هستید، بهتر است زردک را با عسل میل کنید تا عوارضی برای شما نداشته باشد.

 

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی