چلچراغ فارس در جنوب کشور درخشید، روزنامه شیراز نوین
سعیدرضا امیرآبادی- گروه خبر
5 پروژه برق رسانی در استانهای فارس و بوشهر با صرف هزینهای بالغ بر 86 میلیارد تومان در هفته بیست و هشتم پویش هر هفته الف-ب-ایران مورد افتتاح شد. این مراسم صبح دیروز سه شنبه 20آبانماه با حضور معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، معاون عمرانی استانداری فارس، معاون بهره برداری شرکت برق منطقه ای استان فارس و جمعی دیگر از مقامات ارشد استان در شرکت برق منطقه ای فارس با همراهی اصحاب رسانه برگزار شد.
ایران پیشتاز کاهش تلفات مصرف برق در خاورمیانه
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه کشورمان در زمینه کاهش تلفات برق در منطقه خاورمیانه پیشتاز است اظهار داشت: کاهش تلفات انرژی در شبکههای انتقال و توزیع برق اکنون ۹.۷۶ درصد است و تا پایان امسال این نسبت به ۹.۲ هم میرسد. مهندس همایون حائری در آیین بهره برداری از طرحهای تأمین و انتقال برق در شیراز و در قالب پویش الف-ب-ایران اظهار داشت: همه برنامه ریزیها و تلاشها در این جهت است که با کاهش تلفات و افزایش بهره وری نیروگاهها و همچنین پایداری شبکه با ساخت کمتر مولدهای انرژی و افزایش ظرفیت مدیریت مصرف از نقاط اوج مصرف بدون هیچ دغدغه و نگرانی عبور کنیم. حائری اضافه کرد: با تلاش کارکنان شرکتهای توزیع و انتقال نیروی برق، تلفات شبکه برای نخستین بار در کشور تک رقمی شده است و به زیر ۱۰ درصد کاهش یافت. در سال گذشته این میزان به ۹.۸ درصد کاهش یافت که با توجه با شرایط اقتصادی گام مهمی در افزایش بهره وری شبکه بود. وی ادامه داد: سال گذشته با مدیریت صحیح مصرف برق در کشور، پیک بار شبکه ۳ هزار و ۸۰۰ مگاوات کاهش یافت که این میزان کاهش معادل صرفه جویی در احداث یک نیروگاه پنج هزار و ۲۰۰ مگاواتی بود، هدف از مدیریت مصرف علاوه برق حفظ پایداری شبکه، افزایش رفاه مردم و توسعه اجتماعی است. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در ادامه گفت: نیروهای متخصص در حوزه تأمین برق اکنون با تمرکز روی افزایش بهره وری نیروگاهها موفق شده اند با افزایش راندمان تولید و کاهش تلفات شرایط مناسبی برای افزایش بهره وری نیروگاهها ایجاد کنند؛ بهره وری نیروگاهی در کشورمان اکنون ۳۸.۶ درصد است و تا پایان امسال به ۳۹ درصد هم میرسد و این نسبت تا سال ۱۴۰۰ به حدود ۴۰ درصد خواهد رسید که در این حوزه هم کشورمان در منطقه جایگاه ویژه دارد. حائری همچنین از صرفهجویی ۷۰هزار میلیارد تومانی با اعمال برنامههای مدیریت مصرف خبر داد و گفت: اگر با این شیب بتوانیم حرکت کنیم تا ۱۰ سال آینده پیک مصرف ما عدد ۶۴ هزار و ۶۹۶ مگاوات خواهد بود و در صورتی که این مدیریت مصرف ادامه نیابد، این ظرفیت به ۸۶ هزار و ۷۰۹ مگاوات خواهد رسید و این به معنای ضرورت ایجاد ۱۲۵ هزار مگاوات نیروگاه است. وی گفت: طرح ویژه، تغییر ساعات کاری اداری با همکاری استانداریها نیز از جمله برنامههای قابل اعتنا در مدیریت مصرف برق است که دستاوردهای مناسبی داشته است.
همچنین امسال یک هزار و ۸۴۹ مگاوات ظرفیت جدید وارد مدار شده و اجرای تفاهمنامههای همکاری به میزان ۲۹۴هزار منعقد شده بود. حائری با اشاره به اقدامهای مرتبط با حفظ و ارتقای واحدهای موجود و راهاندازی واحدهای جدید، ایجاد ظرفیت جدید ۱۸۴۰ مگاوات و انعقاد تفاهمنامه مشترک به میزان ۱۲۹۴ مورد افزود: امسال با برنامه ریزیهای انجام شده به میزان ۵ هزار و ۶۴۶ مگاوات صرفهجویی شد؛ درحالیکه اگر برنامههای مدیریت مصرف نبود باید بیش از ۷ هزار مگاوات نیروگاه احداث میکردیم که این توان را تأمین کند. حائری گفت: ضریب بار در سال جاری از ۹۱.۵ به ۹۴ درصد رسید؛ در حالی که کمترین کشوری وجود دارد که ضریب بار آن به این عدد برسد و این نشان میدهد که برای سالهای آینده باید برنامههای دیگری داشته باشیم تا بتوانیم قله مدیریت مصرف را فتح کنیم.
۳۰ طرح بزرگ تأمین و انتقال برق در فارس
در ادامه این مراسم معاون عمرانی استانداری فارس دیروز سه شنبه در آیین بهره برداری از طرحهای برق و انرژی، بر لزوم بهره گیری از همه ظرفیتهای توسعه و تأمین برق در استان تأکید کرد و افزود: پویش الف-ب-ایران تاکنون دستاوردهای بزرگی برای استان فارس در زمینه تأمین انرژی و برق داشته است. محمود رضایی کوچی افزود: فارس حدود ۵ هزار مگاوات ظرفیت ایجاد انرژی خورشیدی دارد. شرکت برق منطقه ای فارس حدود ۳۰ طرح بزرگ تأمین و انتقال برق را در این استان و در جنوب کشور کلید زده است که ۱۴ طرح تا پایان امسال افتتاح میشود. اجرای این طرحها بیانگر توجه دولت به تأمین زیرساختهای صنعتی فارس است. معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در ادامه گفت: ارزش ریالی طرحهایی که تا پایان امسال در زمینه تأمین و انتقال برق در استان فارس به بهره برداری میرسد، بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان است. شرکتهای توزیع هم امسال حدود ۱۰۰ میلیارد تومان در این حوزه سرمایه گذاری خواهند کرد. رضایی کوچی همچنین بر لزوم رفع برخی از تنگناهای تأمین انرژی در استان فارس تأکید کرد و گفت: شهرستانهای ممسنی، رستم، لارستان و برخی دیگر از مناطق این استان نیازهایی در این حوزه دارند که باید با توجه بیشتر این نیازها بر طرف شود. وی افزود: تأمین روشنایی معابر شهری در شیراز و شهرستانها، تأمین روشنایی بزرگراهها و جادههای روستایی، تأمین برق برای ایستگاههای موبایل و سایتهای شبکههای ارتباطی در مناطق کوهستانی و تلاش برای کاهش افت ولتاژ و پایداری شبکه از دیگر نیازهای استان فارس است.
رونق اشتغالزایی در صنعت انرژی
در ادامه این مراسم حمزه روغنیان معاون بهره برداری شرکت برق منطقه ای استان فارس دیروز سه شنبه در این آیین با بیان مشخصات طرحهای یاد شده اظهار داشت: طرحهای پویش الف-ب-ایران شامل افزایش ظرفیت ایستگاه شهروز شهر، پست ۱۳۲ کیلوولت عمادشهر، طرح اجرای سیم محافظ فیبر نوری خط انتقال دهنو - فیروز آباد و افزایش ظرفیت پشت بوشیگان شهرستان کازرون در استان فارس و طرح احداث پست سیار ۱۳۲/۲۰ کیلوولت بردخون در شهرستان دیر استان بوشهر است که امروز به بهره برداری رسید. روغنیان بهره برداری از طرحهای یاد شده را موجب پایداری شبکه و تأسیسات و تأمین برق مطمین دانست و افزود: همه ایستگاههای برق تحت پایش دائمی قرار دارند اما ممکن است گاهی عوامل مختلف و غیرمترقبه موجب بروز حادثه شود. از این رو در طرحهای یاد شده روی پایداری شبکه و تأسیسات بسیار تأکید شده است.
وی ادامه داد: طرح افزایش ظرفیت پست شهروز شهر در شیراز از سال گذشته کلید خورده و اکنون آماده بهره برداری است. اجرای این طرح با سرمایه گذاری ۲۲۰ میلیارد ریال موجب پایداری شبکه و کاهش خاموشیها و همچنین تأمین برق مشترکان این حوزه میشود و برای ۱۰ نفر به صورت مستقیم و برای ۲۰ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است. معاون شرکت برق منطقه ای استان فارس خاطرنشان کرد: طرح اجرای پست برق ۱۳۲ کیلوولت عماد شهر در شهرستان لارستان نیز با سرمایه گذاری ۲۵۰ میلیارد ریال موجب افزایش پایداری شبکه و کاهش خاموشیها میگردد و برای ۲۰ نفر ایجاد شغل میکند.
این مقام مسئول ادامه داد: طرح اجرای سیم محافظ فیبر نوری خط انتقال دهنو- فیروز آباد هم با سرمایه گذاری ۵۰ میلیارد ریال موجب افزایش قابلیت اطمینان شبکه و رؤیت پذیری میشود و برای ۱۵ نفر ایجاد اشتغال کرده است. همچنین افزایش ظرفیت پست بوشیگان شهرستان کازرون نیز با سرمایه گذاری ۱۶۰ میلیارد ریالی تأثیر بسزایی در کاهش خاموشیها و افزایش پایداری شبکه دارد. روغنیان در ادامه به اجرای طرح احداث پست سیار ۱۳۲/۲۰ کیلوولت بردخون در شهرستان دیر استان بوشهر اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح با سرمایه گذاری ۱۸۰ میلیارد ریالی از سال گذشته آغاز شده و اکنون به بهره برداری میرسد. پایداری شبکه و کاهش خاموشیها و تأمین برق مشترکان در شهرستان دیر از جمله اهداف اصلی این طرح است.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین