[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۴۲
  • دوره جدید

خوراک گل‌کلم، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
گل کلم ‌کوچک: 1 عدد
هویج‌ درشت: 3 عدد
پیاز درشت: 1 عدد
لوبیا چیتی: 2 پیمانه
گوشت گوسفندی: 500 گرم
رب گوجه: 2 قاشق غذاخوری
ادویه (زردچوبه، فلفل سیاه و قرمز و ‌پودر سیر و ‌چوب دارچین): به مقدار لازم

گل کلم یکی از خوشمزه ترین و پر خاصیت ترین صیفی جات است که با آن می‌شود غذاهای متنوعی درست کرد. خوراک گل کلم یکی از خوشمزه ترین غذاهایی است که در بسیاری از کشورها به روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود. اغلب افراد گل کلم را به شکل آب پز با سبزیجات مختلف مثل هویج، لوبیا سبز، بروکلی و قارچ درست می‌کنند. در نهایت می‌شود آنها را با ادویه‌ها و سس‌های مختلف طعم دار کرد. اما درست کردن این خوراک خوشمزه به این روش محدود نمی‌شود. خوراک گل کلم و سیب زمینی هندی یکی از خوشمزه ترین انواع خوراک گل کلم است که با ادویه‌های مخصوص و طعمی تند و متفاوت درست می‌شود. علاوه بر این می‌توانید این غذای خاص، خوشمزه و فوق العاده مقوی را با گوشت تکه ای، مرغ و گوشت چرخ‌کرده نیز تهیه کنید. در این مطلب چند روش ساده برای درست کردن خوراک گل کلم به شما آموزش خواهیم داد. در روش اول از گوشت تکه ای یا مرغ می‌توانید برای درست کردن این خوراک استفاده کنید. روش دوم مخصوص کسانی است که به پنیر پیتزا علاقه زیادی دارند و در آن از گوشت و مرغ استفاده نمی‌شود. در روش سوم برای درست کردن خوراک گل کلم با گوشت چرخ‌کرده یک سس خوشمزه تهیه کرده و روی کلم‌های پخته شده می‌ریزید. شما می‌توانید به دلخواه از روش‌های مختلف برای درست کردن این غذای بی نظیر استفاده کنید. نکات کلیدی انتهای مطلب را از دست ندهید! به کمک آنها می‌توانید این غذا را به بهترین شکل درست کنید.

طرز تهیه 
روش اول: خوراک گل‌کلم با گوشت یا مرغ
۱- ابتدا پیازها را نگینی خرد کرده و داخل تابه با کمی روغن سرخ کنید.
۲- ادویه‌ها را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا عطر آن‌ها آزاد شود، سپس گوشت یا مرغ را افزوده و چند دقیقه تقت دهید.
۳- بعد از آنکه رنگ گوشت تغییر کرد، رب را به مواد اضافه کرده و چند دقیقه خوب تفت دهید تا روغن کاملاً قرمز شود. سپس زیر حرارت را کم کرده و درب تابه را بگذارید تا گوشت کمی آب بیندازد.
۴- دو لیتر آب جوش به خوراک کلم اضافه کرده و اجازه دهید تا گوشت کاملاً پخته شود. حدوداً ۸۰ درصد گوشت که پخته شد لوبیا چیتی نیم پز را اضافه کنید.
۵- هویج خرد شده را داخل تابه جداگانه کمی تفت دهید تا کمی نرم شود و بعد از حدود ۳۰ دقیقه پخت خوراک، به آن اضافه کنید. سپس مجدداً بیست دقیقه دیگر خوراک گل کلم را با حرارت ملایم بپزید.
۶- گل کلم‌ها را خرد کرده و بشویید. سپس آن‌ها را در تابه جداگانه با کمی روغن سرخ کنید. کلم‌های سرخ شده را به خوراک اضافه کرده و خیلی آهسته با سایر مواد مخلوط کنید تا له نشود. ده دقیقه زمان برای پخت خوراک کافی است.
 
روش دوم: خوراک گل‌کلم با پنیر پیتزا
گل کلم: ۱ عدد
تخم مرغ: ۲ عدد
شیر: به مقدار لازم
نمک و فلفل و پنیر پیتزا: به مقدار لازم
۱- گل کلم‌ها را بشویید و خرد کنید. سپس آن‌ها را بدون روغن داخل تابه تخت ریخته و درب آن را بگذارید. اجازه دهید گل کلم کمی نرم شود‌.
۲- کمی روغن یا کره اضافه کرده و دوباره کمی گل کلم را تفت دهید.
۳- تخم مرغ‌ها را داخل ظرف یا کاسه با کمی شیر (حدود نصف استکان) هم بزنید و روی گل کلم‌ها بریزید. سپس کمی نمک و فلفل روی آن بپاشید. مجدداً درب ظرف را بگذارید و بعد که کمی تخم مرغ‌ها خودش را گرفت کمی پنیر پیتزا به آن اضافه کنید. دوباره درب ظرف را بگذارید و بعد از آنکه پنیر‌ها آب شد می‌توانید آن را سرو کنید.
۴- در کنار ظرف سرو خوراک گل کلم می‌توانید از گوجه فرنگی وخیار شور و سبزی یا سس مخصوص استفاده کنید.
 
روش سوم: خوراک گل‌کلم آب‌پز با گوشت چرخ‌کرده
گل‌کلم: ۱ عدد
گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
گوجه رنده شده: ۲ عدد
رب گوجه‌فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و پنیر پیتزا: به مقدار لازم
۱- گل کلم را خرد کنید. آن‌ها را داخل قابلمه بریزید و با کمی آب و مقداری آب لیموی تازه بپزید.
۲- داخل تابه پیاز را داخل روغن تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و تفت دهید. بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، رب را به گوشت اضافه کرده و چند دقیقه به همراه ادویه‌ها تفت دهید. سپس گوجه فرنگی را پوره کرده و به همراه کمی آب به مایه خوراک اضافه کنید.
۳- کف تابه ای دیگر، گل کلم‌های آب‌پز شده را بچینید. به طوری که تمام سطح آن را بپوشاند. سپس سسی را که با گوشت چرخ‌کرده آماده کرده اید، به طور یکنواخت روی گل کلم‌ها بریزید. کمی آب لیموی تازه روی آن بچکانید و روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید. درب تابه را بگذارید تا خوراک روی حرارت ملایم پخته شده و پنیرها آب شوند.
۴- روی خوراک کمی جعفری تازه خرد شده بریزید و آن را سرو کنید.
 
نکات کلیدی
- کلم ‌و‌ هویج را حتماً تفت بدهید تا داخل خوراک له نشوند. آن‌ها اصلاً روغن را ‌جذب نکرده و غذا را چرب نمی‌کنند.
- استفاده از گوشت گوسفند خوراک گل کلم را خوشمزه تر خواهد کرد اما می‌توانید از گوشت گوساله نیز استفاده کنید.
- آب لیمو چاشنی خوبی برای این غذاست. می‌توانیند به دلخواه موقع سرو با غذا میل کنید.
- استفاده از چوب دارچین اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید.
- لوبیا چیتی را ‌از قبل بجوشانید تا آب حبوبات رنگ ‌خوراک گل کلم را بد نکند و‌ همچنین نفخ آن گرفته شود. می‌توانید از کمی زیره برای گرفتن نفخ لوبیا استفاده کنید.
- خوراک گل کلم را به شکل پرسی با نان و برنج می‌توان سرو کرد.
- وگان‌ها می‌توانند خوراک گل کلم را با لوبیا سبز، قارچ، هویج و ذرت آب‌پز و بدون گوشت و مرغ درست کنند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی