[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۴۱
  • دوره جدید

خوراک بامیه، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
بامیه: 400 گرم
قارچ: 200 گرم
گوجه‌فرنگی: 300 گرم (4 عدد)
پیاز: 2 عدد
آب: 1 پیمانه
روغن: 2 قاشق‌غذاخوری
رب: 2 قاشق ‌غذاخوری
زردچوبه: 1 قاشق‌چای‌خوری
ادویه ‌بندری: 2 قاشق‌چای‌خوری (زنجبیل ‌خشک، دارچین، فلفل ‌قرمز، جوز هندی، زیره‌ سیاه، فلفل‌ سیاه، هل‌ سبز، پاپریکا، تخم ‌گشنیز، میخک، زردچوبه)

بامیه یکی از پر خاصیت ترین گیاه‌هاست که به دلیل طعم بی نظیری که دارد در بسیاری از غذاها از آن استفاده می‌شود. خورش بامیه یکی از محبوب ترین غذاهایی است که می‌توان با بامیه درست کرد. این غذای خوشمزه را می‌شود با گوشت یا مرغ تهیه کرد. خورش بامیه بادمجان هم یکی دیگر از غذاهای فوق العاده لذیذ است که یکی از مواد اصلی آن، بامیه است. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه غذایی جدید با بامیه را به شما آموزش دهیم. خوراک بامیه یکی دیگر از غذاهای خوشمزه ای است که می‌توانید با بامیه درست کنید. از آنجا که طرز تهیه خوراک بامیه تا حدودی سلیقه ای است و می‌شود مواد اولیه آن را به دلخواه کم و زیاد کرد، ما ۳ روش از رایج‌ترین دستورهای پخت خوراک بامیه را به شما معرفی می‌کنیم: در روش اول خوراک بامیه مخصوص گیاه خواران تهیه می‌شود و در آن هیچ گوشت و مرغی وجود ندارد. در روش دوم و سوم به ترتیب طرز تهیه خوراک بامیه با گوشت و مرغ را آموزش می‌دهیم که بسته به ذائقه تان یکی از آنها را انتخاب و درست کنید. نکات کلیدی انتهای مطلب را از دست ندهید! در این قسمت مهم‌ترین عواملی را که برای پخت خوراک بامیه به بهترین شکل به شما کمک می‌کند، خواهیم گفت.

طرز تهیه 
روش اول: خوراک بامیه بدون گوشت
۱- بامیه‌ها را خرد کنید (به شکل حلقه حلقه). داخل تابه کمی روغن (۲ قاشق) بریزید و بامیه‌های خردشده را به آن اضافه کنید. آن‌ها را خوب تفت دهید و از تابه خارج کنید.
۲- پیاز را به شکل نگینی (ترجیحاً درشت) خرد کنید و داخل تابه بریزید. بعد از آنکه پیاز کمی نرم شد، به آن زردچوبه و سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. همه ی مواد را با هم تفت دهید.
۳- بعد از آنکه رب گوجه فرنگی کمی در روغن سرخ شد، قارچ و گوجه فرنگی خرد شده را به آن اضافه کنید.
۴- بامیه‌هایی را که از قبل تفت داده بودید به سایر مواد اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.
۵- با ادویه بندری و نمک خوراک بامیه را طعم دار کنید. کمی آب به مواد اضافه کنید و در تابه را بگذارید تا خوراک بامیه به مدت ۲۰ دقیقه بپزد.
۶- خوراک بامیه را می‌توانید با برنج یا نان نوش جان کنید.

روش دوم: خوراک بامیه با گوشت
گوشت خورشی گوساله یا گوسفند: 250 گرم ‪
بامیه: 250 گرم
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشـق غذاخوری
گوجه فرنگی خرد شده: ۲ عدد
تمر هندی: یک چهارم بسته
آبلیمو: ۱ قاشق غذاخوری
چوب دارچین: ۱ عدد
پودر تخم گشنیز: ۱ قاشق چای‌خوری
سیر ریز شده: ۲ حبه
پیاز: ۱ عدد
فلفل، نمک و زردچوبه: به میزان لازم
آب جوش (می‌توانید آب جوش را حذف کرده و به جای آب جوش از آب مرغ استفاده کنید.)

۱- ابتدا تمر هندی را داخل آب جوش حل کنید.
۲- بامیه‌ها را (به شکل درسته با خرد شده) داخل کمی روغن تفت دهید و بعد از اینکه رنگ بامیه‌ها تغییر کرد آن را کنار بگذارید.
۳- پیاز خرد شده را نیز تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس سیر رنده شده را به آن اضافه کنید.
۴- گوشت قیمه ای را به پیاز و سیر اضافه کنید و خوب تفت دهید. سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید.
۵- گوجه‌ها را خرد کرده و داخل تابه بریزید و به همراه سایر مواد تفت دهید. کمی آب جوش به گوشت اضافه کنید و در تابه را بگذارید تا خوب بپزد.
۶- بعد از آنکه گوشت کامل پخت، بامیه‌ها را به آن اضافه کنید.
۷- تمر هندی را صاف کرده و به همراه کمی آب لیمو و سایر ادویه‌ها داخل خوراک بامیه بریزید.

روش سوم: خوراک بامیه با مرغ
سینه مرغ: 250 گرم
بامیه: 250 گرم
سیب زمینی: 1 عدد بزرگ
گل کلم خرد شده: ۱ پیمانه
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۱ حبه
رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
سس انار: کمی
آب نارنج: ۱-۲ قاشق
نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و سفید، آویشن، دارچین، پودر سیر، زنجبیل و یا هر ادویه‌ای: به دلخواه

1- پیاز را خرد کرده و تقت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و با هم تفت دهید. رب گوجه فرنگی و سس انار را به همراه دارچین به آن افزوده و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
۲- سینه مرغ را به اندازه دلخواه خرد کرده و به مواد اضافه کنید. تکه‌های مرغ را کاملاً تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
3- سپس داخل خوراک بامیه آب بریزید و در قابلمه را بگذارید تا بجوشد و جا بیفتد. سیب زمینی را نگینی خرد کرده و به آب جوش اضافه کنید.
4- بامیه‌های شسته و تمیز شده را جداگانه تفت دهید و در نیم ساعت آخر طبخ به خوراک اضافه کنید. ترشی و ادویه غذا را اندازه کنید. گل کلم تکه تکه شده را در ۱۰ الی ۱۲ دقیقه پایانی اضافه کرده و پس از طی این مدت خوراک را با نان یا برنج سرو کنید.
 
نکات کلیدی
- اگر از بامیه‌های ریز استفاده می‌کنید می‌توانید آن‌ها را خرد نکرده و درسته استفاده کنید.
- شما می‌توانید خوراک بامیه با گوشت قلقلی را هم امتحان کنید: یک عدد پیاز را در ۲۵۰ گرم گوشت چرخ‌کرده رنده کرده، به آن زردچوبه، نمک، فلفل و ادویه دلخواه اضافه کرده و ورز دهید. به اندازه دو بند انگشت از گوشت بردارید و آن را گلوله کنید. روغن را در تابه ریخته و گوشت قلقلی‌ها را داخل آن تفت دهید. کمی آب به گوشت‌ها اضافه کرده و اجازه دهید کاملاً بپزند.
- اضافه کردن مواد خوراک بامیه سلیقه ای است و شما می‌توانید برخی از این مواد را حذف کرده و مواد جدیدی به آن اضافه کنید. به عنوان مثال اضافه کردن هویج و کرفس خرد شده می‌تواند طعم فوق العاده ای به خوراک بدهد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی