[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۴۳
  • دوره جدید

سس براق، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای یک کیک متوسط
پودر ژلاتین: 100 گرم
شکر: 300 گرم
گلوکز: 300 گرم
خامه صبحانه یا شیر عسلی: 200 گرم
شکلات سفید: 300 گرم
رنگ خوراکی: چند قطره
آب: به میزان لازم

بسیاری از سس‌ها برای سالاد و بسیاری از آنها به عنوان چاشنی برای غذا درست می‌شوند. اما دسته دیگری از سس‌ها هستند که طعم شیرین دارند و برای کیک و شیرینی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سس‌ها اغلب با شکلات یا طعم دهنده‌های میوه ای درست می‌شوند و نه تنها طعم و مزه کیک و شیرینی را بهتر می‌کنند، بلکه ظاهر آنها را نیز زیباتر جلوه می‌دهند و به عنوان یک تزئین خوراکی در نظر گرفته می‌شوند. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه نوعی سس تزئینی برای کیک و شیرینی را به شما آموزش دهیم. این سس ظاهری بسیار براق و شیشه ای دارد و به اسم سس آینه ای و گلیز شناخته می‌شود. شما می‌توانید یک کیک ساده درست کنید و بعد از این سس براق به عنوان روکش استفاده کرده و ظاهر آن را مثل یک قناد حرفه ای تزئین کنید. طرز تهیه سس براق بسیار آسان بوده و برای درست کردن آن به مواد اولیه زیادی نیاز ندارید. شما می‌توانید همه این مواد اولیه از پودر ژلاتین تا شکلات یا رنگ‌های خوراکی را از فروشگاه‌های معتبر لوازم قنادی تهیه کرده و در کمترین زمان ممکن این سس فوق العاده را درست کنید. در ادامه تمام جزئیات لازم برای درست کردن سس آینه ای را آموزش می‌دهیم تا بتوانید این روکش فوق العاده را برای کیک در مناسبت‌های مختلف درست کنید. علاوه بر این نکات کلیدی انتهای مطلب به شما کمک می‌کند تا بتوانید این سس خاص را مثل یک قناد حرفه ای درست کنید.

طرز تهیه 
روش اول: سس براق فرانسوی
۱- ابتدا پودر ژلاتین را با 500 گرم آب داخل یک ظرف فلزی بریزید و به روش بن ماری، روی بخار آب حرارت دهید تا ژلاتین کاملاً حل شود.
۲- سپس ظرف را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید تا کمی حرارت آن کم شود.
۳- وقتی ظرف کمی خنک شد، آن‌ را به مدت یک روز داخل یخچال قرار دهید.
۴- روز بعد شکر، گلوگز و 150 گرم آب را با هم مخلوط کرده و روی شعله قرار دهید. دقت کنید که مواد باید فقط داغ شوند پس وقتی در اطراف حباب‌‌های ریز دیدید یعنی قبل از اینکه مواد شروع به جوشیدن کند، ظرف را از روی شعله بردارید.
۵- شکلات‌ها را خرد کرده، داخل مخلوط بریزید تا آب شوند.
۶- در این مرحله خامه را اضافه کرده و هم بزنید.
۷- حدود 100 گرم از ترکیب ژلاتینی که روز قبل آماده کردید را خرد کرده و داخل مخلوط بریزید و به آرامی هم بزنید تا هوا داخل مواد نشود و ژلاتین در مواد حل شود.
۸- در آخر سس را از داخل صافی عبور دهید تا کاملاً یک‌ دست شود.
۹- سپس چند قطره از رنگ خوراکی مورد نظر خود را اضافه کرده و آن را به رنگ دلخواه درآورید.
۱۰- برای تزئین کیک با سس براق ابتدا کیک را با خامه فرم گرفته کاور کنید و آن را به مدت 2 ساعت داخل فریزر قرار دهید تا سطح کیک کاملاً سفت شود.
۱۱- سپس کیک را از فریزر بیرون آورده و سس براق را روی آن ریخته و کاملاً صاف کنید.

روش دوم: سس براق شکلاتی
پودر ژلاتین: 9 گرم + ۳ قاشق غذاخوری آب
شکر: 225 گرم
آب: 125 گرم
خامه: 130 گرم
پودر کاکائو: 30 گرم
۱- ابتدا پودر ژلاتین را داخل کاسه آب بریزید و با هم مخلوط کنید.
۲- در قابلمه کوچکی آب و شکر را مخلوط کنید و آن‌ها را به مدت 5 دقیقه با حرارت متوسط بجوشانید.
۳- سپس مخلوط ژلاتین را اضافه کرده و مواد را خوب هم بزنید تا ژلاتین کاملاً آب شود. سپس مخلوط را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا دمای آن به 24 درجه سانتی گراد برسد.
۴- اکنون می‌توانید از این سس آینه ای به عنوان روکش کیک استفاده کنید.
 
نکات کلیدی
- به جای خامه صبحانه می‌توانید از شیر عسلی هم استفاده کنید.
- پس از آماده شدن سس براق می‌توانید آن را داخل چند کاسه قسمت کرده و در هر کاسه رنگ خوراکی متفاوتی بریزید. در این صورت چند رنگ سس براق خواهید داشت.
- برای درست کردن سس آینه ای می‌توانید هم از پودر ژلاتین و هم ژلاتین ورقه ای استفاده کنید.
- از سس گلیز می‌توانید به عنوان روکش برای کیک مراسم و جشن‌های خاص مانند تولد استفاده کنید. این سس بهترین گزینه برای کیک کدو تنبل هالووین خواهد بود.
- برای زیباتر شدن کیک می‌توانید بعد از استفاده از سس براق، روی آن کمی اکلیل خوراکی بپاشید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی