[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۴۲
  • دوره جدید

چه کنیم تا سرما نخوریم؟، روزنامه شیراز نوین

یک متخصص طب سنتی به معرفی چند نمونه از مواد غذایی و دمنوش‌ها جهت پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و تقویت سیستم ایمنی بدن پرداخت. ناصر رضایی پور، در خصوص راه‌های جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی با توجه به قرارگیری در فصل سرما در گفت‌وگو با مهر، اظهار داشت: یکی از مشکلات شایع فصول سرد سال ابتلا به سرماخوردگی است که علائم آن محدود به آبریزش بینی، عطسه، بی حالی و خستگی است. این متخصص طب سنتی افزود: سرماخوردگی یک بیماری واحد نیست و متخصصان می‌گویند این بیماری مجموعه‌ای از علائم خفیف تا شدید است که دست کم ۱۰۰۰ عامل ویروسی و باکتریایی در بروز آن نقش دارند. اما از نگاه طب ایرانی روش‌های ساده، کم هزینه و در دسترسی برای پیشگیری، درمان سرماخوردگی و آنفولانزا وجود دارد. وی با اشاره به اینکه در صورت بروز هرکدام از علائم سرماخوردگی فرد باید تا حد امکان استراحت داشته باشد، بیان کرد: پرهیز از مصرف خوردنی‌هایی که موجب سردی و تری بدن می‌شود از جمله ماست، خیار، گوجه، کاهو، ترشیجات و میوه‌های ترش در زمان سرماخوردگی از جمله نکات مهمی است که فرد باید رعایت کند. همچنین استفاده از سوپ‌ها و آش‌های ساده و گرم تا حد زیادی به بهبودی فرد کمک خواهد کرد. این متخصص طب سنتی در ادامه به معرفی چند نمونه از دمنوش‌ها و مواد تغذیه‌ای مؤثر برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و بهبود این بیماری اشاره کرد و گفت: شلغم با مزاج گرم و تر به صورت کاملاً پخته یا سوپ برای سرماخوردگی و همچنین پیشگیری از این بیماری به خصوص در کودکانی که زیاد سرما می‌خورند به شرط آنکه روزانه میل شود در فصل پاییز و زمستان می‌تواند بسیار مؤثر باشد؛ به بیان دیگر شلغم پخته شما را در برابر سرماخوردگی واکسینه می‌کند. وی ادامه داد: مصرف شربت‌های گوارایی از تخم بالنگو، به شکلی که یک قاشق چای‌خوری سرپر از دانه‌های بالنگو به همراه یک سوم لیوان گلاب و دوسوم لیوان آب با کمی شکر موجب تقویت سیستم ایمنی بدن به ویژه در کودکان و پیشگیری از سرماخوردگی‌های مکرر در آنها می‌شود. همچنین نوشیدن شربت عسل و آبلیمو برای پیشگیری از این بیماری در فصول پاییز و زمستان بسیار مؤثر است؛ چراکه عسل خاصیت ضد باکتریایی، ویروسی و قارچی دارد که در کنار آبلیمو با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدعفونی کننده تأثیر خوبی در مقاوم سازی بدن در برابر بیماری ایجاد می‌کند. مصرف منظم این شربت به ویژه در صبح باعث تقویت سیستم ایمنی و کاهش احتمال ابتلا به سرماخوردگی می‌شود. رضایی پور گفت: در زمان سرماخوردگی می‌توان یک قاشق عسل و یک برش لیموترش را به همراه آب ولرم مصرف کرد؛ چراکه لیموترش در کنار خواص بسیار خوبی از جمله افزایش آرامش، نشاط، کاهش آلرژی، شاداب کننده پوست که دارد در بهبود علائم سرماخوردگی نیز مؤثر است. وی عنوان کرد: از جمله موارد دیگری که می‌تواند از ابتلا به سرماخوردگی جلوگیری کند می‌توان به کدو حلوایی اشاره کرد. همچنین برای کاهش علائم سرماخوردگی به ویژه در شروع علائم مصرف دم کرده گل گاوزبان به همراه کمی لیمو عمانی به صورت چند بار در روز می‌تواند از خستگی زیاد، استرس، بی خوابی، سردرد، سنگینی چشم و حالات شبه آنفولانزا جلوگیری کند. وی افزود: دارچین با خاصیت ضد ویروسی و عناب نیز که منبع بسیار خوب ویتامین C و دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی است هر دو از تقویت کننده‌های خوب سیستم ایمنی بدن هستند و در جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی