حلوای کفگیری، روزنامه شیراز نوین
مواد لازم برای 10 نفر
آرد گندم: 4 پیمانه
آرد نخودچی: 2 پیمانه
کره: 50 گرم
روغن جامد یا نیمه جامد: 1 قاشق غذاخوری سرپر
پودر قند: 1 و یک دوم پیمانه
گردوی خرد شده: به مقدار دلخواه
پودر هل: 1 قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل: 1 قاشق غذاخوری
زعفران غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
گلاب: به مقدار لازم
حلوای کفگیری یکی از حلواهای معروف شهر شیرینی پرور ایران یعنی تبریز است. تبریز هم مثل شمال کشور در تنوع غذا و انواع شیرینی و حلوا حرفهای زیادی برای گفتن دارد. اگه تبریز رفته باشید میدانید که سوغاتیهای این شهر مثل قرابیه، بستنی خشک، نوقا و… بسیار خوشمزه هستند. آجیل تبریز زبانزد خاص و عام است. از باقلوای تبریز هم نگوییم که دهانمان آب میافتد!
البته شهرت تبریز فقط به خاطر شیرینیهای خوشمزه اش نیست و این شهر غذاها و حلواهای خوشمزه ای هم دارد. به عنوان مثال هیچکس نیست که تا حالا اسم کوفته تبریزی را نشنیده باشد، یا حلوای اوماج. خلاصه اینکه امروز میخواهیم سری به تبریز بزنیم و حلوای کفگیری خوشمزه، آسان و جالب را به شما آموزش دهیم. پس با ما همراه باشید و حتماً این حلوای فوق العاده را تهیه کنید. این حلوا وعدهای مقوی و پرانرژی است و به عنوان میان وعده و عصرانه هم مصرف میشود.
طرز تهیه
مرحله اول: آردها را بدون روغن کامل تفت دهید.
آد گندم را داخل یک ماهی تابه مناسب الک کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. حدود 40 تا 45 دقیقه آرد با شعله خیلی کم تفت دهید. مهم آن است که بوی خامی آرد کاملاً گرفته شود اما رنگ آن چندان تغییر نکند. اگر شعله را زیاد کنید حلوای شما طعم سوخته میدهد. اگر کمتر از این مدت آرد را تفت دهید طعم خامی آرد میدهد. پس صبور باشید و با حرارت خیلی ملایم حدود 45 دقیقه آرد گندم را تفت دهید.
بعد از این زمان خیلی سریع آرد نخودچی را نیز داخل تابه الک کنید و باز هم با همان شعله ملایم به مدت 10 الی 15 دقیقه تفت دهید. این زمان بستگی به این دارد که شما بوی پختگی آرد را کاملاً حس کنید. باز هم تأکید میکنیم رنگ آرد در حلوای کفگیری نباید تغییر زیادی داشته باشد.
مرحله دوم: روغن و کره را اضافه کنید.
وقتی مخلوط آرد گندم و نخودچی به اندازه کافی تفت خورد ماهیتابه را از روی شعله بردارید. آردهای تفت خورده مجدداً از الک رد کنید تا سبک و یکدست شوند و بعداً گلوله گلوله نشوند. در اینجا روغن و کره را به آرد اضافه کنید و دوباره روی حرارت خیلی ملایم به مدت 15 دقیقه تفت دهید. بعد از این مدت شعله را خاموش کنید و اجازه دهید مواد کمی خنک شوند.
مرحله سوم: سایر مواد حلوای کفگیری را به ترتیب اضافه کنید.
وقتی که ترکیب آرد و روغن مقداری از حرارت افتاد پودر قند را به آن اضافه کنید و با پشت قاشق (یا با دست) کامل هم بزنید تا پودر قند به نوعی در آرد و روغن حل و جذب آن شود. در این مرحله باید یک خمیر نرم داشته باشید که با فشار دست منسجم میشود. در ادامه پودر هل، زنجفیل و گردوی خرد شده را اضافه کنید و باز هم مواد را مخلوط کنید تا همگی به خورد هم بروند. یک قسمت از مواد را برای زعفرانی کردن بردارید و مابقی را گوشه ظرف جمع کنید. سپس با استفاده از یک کفگیر خیلی آرام یک لایه از آن بردارید. یک بشقاب را به صورت وارونه روی کفگیر قرار دهید و حلوا را روی آن برگردانید، سپس با استفاده از پودر پسته یا گردو آن را تزیین و نوش جان کنید.
مرحله چهارم: حلوای زعفرانی درست کنید.
برای درست کردن حلوای کفگیری زعفرانی به نیمی از مواد که برداشته اید زعفران دم کرده اضافه کنید. بهتر است این کار را تدریجی انجام دهید و همین که رنگ دلخواهتان به دست آمد دیگر زعفران اضافه نکنید. بعد از زعفران نوبت افزودن گلاب است. در ریختن گلاب خیلی دقت به خرج دهید تا حلوا حالت خمیری و شل پیدا نکند. بافت این حلوا باید مانند شیرینی نخودچی ترد و شکننده باشد. در پایان مانند مرحله قبل حلوا را یک گوشه ظرف جمع کنید و با کفگیر از آن بردارید و سرو کنید.
نکات کلیدی
- میتوانید گلاب و زعفران را از دستور حذف کنید و حلوای ساده درست کنید.
- تفت دادن آرد با شعله خیلی ملایم از اهمیت ویژه ای برخوردار است پس در پخت این حلوا عجله به خرج ندهید.
- گردو را به اندازه ای خرد کنید که دندان گیر باشد.
- میتوانید حلوای کفگیری را باز کنید و به شکل دلخواه قالب بزنید اما اصل دستور آن است که با کفگیر بردارید.
- میتوانید حلوا را داخل قالبهای سیلیکونی فشرده کنید و 15 دقیقه در یخچال قرار دهید و سپس به راحتی از قالب خارج کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین