[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۸۰
  • دوره جدید

طرز تهیه نان پنجیک، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 12 نفر
آرد: 4 پیمانه
مخمر خشک (مایه خمیر): 10 گرم
آب گرم (ولرم): یک دوم پیمانه
شیرگرم (ولرم): یک دوم پیمانه
مارگارین (کره): یک سوم پیمانه
تخم مرغ: 1 عدد
شکر دانه ریز: 70 گرم
پودر قند: به مقدار لازم (برای تزئین)
زرده تخم مرغ: 1 عدد (برای رو مال)
مواد لازم برای شهد
آب: 30 میلی لیتر
شکر: 30 گرم

تهیه نان خانگی برای علاقه مندان به هنر پخت و پز کاری است هیجان انگیز که شاید کمی زمان بر و گاهی پیچیده باشد اما اگر اصول آن رعایت شود حتی در خانه هم می‌توان نان‌های حجیم خوشمزه و باکیفیت درست کرد و از خوردن آن لذت برد. می‌دانیم که نان‌های فانتزی یا حجیم را می‌توان با توجه به کاربرد و زمان مصرفشان دسته بندی کرد؛ به عنوان مثال نان عصرانه، نان صبحانه، نان ساندویچی، نان شیرین و… . از بین نان‌های حجیم، نان‌های شیرین یا صبحانه بسیار محبوب و دلچسب‌اند و انواع متفاوتی چه از نظر بافت نان و چه از نظر طعم و مزه دارند. یکی از نان‌های خوشمزه که با مواد ساده و البته راحت می‌توان در خانه آن را تهیه کرد نان کرم اسکاتلندی یا همان نان پنجیک است. کرم بانز (cream buns) از آنجایی که بدون جوش شیرین و بهبود دهنده تهیه می‌شود نانی است سالم که در صورت تهیه شدنش در خانه می‌تواند یکی از خوردنی‌های مفید وعده‌های غذایی باشد؛ بنابراین در این نوشته تصمیم داریم شما را با روش تهیه نان پنجیک اسکاتلندی آشنا کنیم. امیدواریم این نان خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از خوردنش در کنار اعضای خانواده لذت ببرید.
 
طرز تهیه
مرحله اول:
مخمر را در ظرفی استیل یا بلوری بریزید و یک قاشق غذاخوری از شکر را با آن مخلوط نمایید. آب را به ترکیب شکر و مخمر اضافه کنید و کمی هم بزنید. اجازه دهید این مخلوط چند دقیقه استراحت کند تا خمیر مایه عمل کند (عمل آمدن مخمر به این صورت است که اگر به سطح یا اطراف آن نگاه کنید حباب‌های حاصل از فعالیت مخمر را می‌بینید که به سرعت به سمت بالا حرکت می‌کنند).
مرحله دوم:
تخم مرغ را با همزن دستی یا چنگال بزنید تا از حالت لختگی در آید و سپس آن را همراه شیر و مارگارین ذوب شده به مخمر عمل آمده بیافزایید.
مرحله سوم:
شکر، نمک و آرد را به مواد نان پنجیک اضافه کنید و آن را به خوبی ورز دهید تا خمیری لطیف به دست آید. کمی از آرد را نگه دارید. چسبندگی آرد‌ها متفاوت است پس با نگه داشتن مقداری از آرد می‌توانید از داشتن خمیر لطیف تر مطمئن شوید. یعنی پس از عمل آمدن و استراحت خمیر اگر متوجه چسبندگی خمیر شدید باقی آرد را اضافه می‌کنید و در غیر این صورت اگر خمیر چسبندگی نداشت یعنی میزان آرد کافی بوده و نیازی به افزودن باقی آرد نیست.
مرحله چهارم:
پس از عمل آمدن خمیر و دو برابر شدن حجم آن ، سطح میز کار را آرد پاشی کنید. چانه یا گلوله‌هایی به اندازه توپ تنیس بردارید و در سینی فر چرب و آرد پاشی شده بچینید.
مرحله پنجم:
 در طبقه زیرین فر یک ظرف آب جوش قرار دهید. سینی حاوی چانه‌های نان پنجیک را به مدت نیم ساعت در فر خاموش قرار دهید تا حجم چانه‌ها تقریباً دو برابر شود.
مرحله ششم: 
در این مرحله پس از دو برابر شدن خمیر، سینی را از فر خارج کنید. یک عدد زرده تخم مرغ را خوب بزنید تا روان شود و به وسیله فرچه روی خمیر عمل آمده بمالید.
مرحله هفتم:
فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت ده دقیقه گرم کنید. سینی رادر فر بگذارید تا خمیرنان پنجیک اسکاتلندی به مدت 20 دقیه بپزد.
مرحله هشتم:
پس از پخت اگر دوست دارید نان‌ها طلایی تر شود کمی گریل فر را روشن کنید اما حواستان باشد بیش از حد طلایی نشود.
مرحله نهم:
زمانی که نان داخل فر است، موقع آماده کردن شهد نان است. آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا آب جوش آید و شهد کمی غلظت پیدا کند.
مرحله دهم:
پس از خارج کردن نان کرمدار اسکاتلندی زمانی که هنوز گرم است، روی هر نان مقداری شهد بریزید و آن را در مجاورت هوای خنک قرار دهید تا خمیر نشود.
نان کرم که کمی خنک شد، آن را روی توری فلزی منتقل کنید تا از زیر و رو با هوای آزاد در تماس باشد. این کار از خمیر شدن نان جلوگیری خواهد کرد. پس از سرد شدن کمی نان را برش بزنید و وسط آن کرم کره ای یا خامه یا حتی کرم شکلاتی قرار دهید. کمی پودر قند روی نان پنجیک الک کنید.

نکات کلیدی
- اگر از همزن مخصوص نان استفاده می‌کنید از سری (k) شکل یا پدالی استفاده نمایید.
- می‌توانید چانه‌های خمیر را وزن کنید تا همه هم اندازه شوند.
- این نان خوشمزه را بدون کرم هم می‌توان استفاده کرد.
- استفاده از مارگارین در تهیه نان و شیرینی باعث می‌شود کیفیت و ماندگاری بالا رود و دیگر بوی تند دوغ کره حیوانی را در نان و شیرینی حس نخواهید کرد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی