[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۷۹
  • دوره جدید

کشک‌بادمجان، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
بادمجان: 5 عدد
پیاز بزرگ: 1 عدد
کشک: یک دوم پیمانه
سیر: 2 حبه
نعنا خشک: 3 قاشق غذاخوری
مغز گردوی آسیاب شده: یک سوم پیمانه (دلخواه)
روغن: به مقدار کافی
نمک: به مقدار لازم

بادمجان سرخ شده یا کبابی در غذاهای مختلفی کاربرد دارد. بادمجان سرخ شده در کنار خورش قیمه عالی می‌شود؛ اما می‌توان از آن برای تهیه کشک بادمجان هم استفاده کرد. البته در روش سنتی از بادمجان کبابی استفاده می‌شود ولی بادمجان سرخ شده برای کشک بادمجان مجلسی و شیک مناسب‌تر است. همان طور که می‌دانید کشک بادمجان یکی از غذاهای مناسب جشن تولد و مهمانی‌های دورهمی هم به شمار می‌رود.
کشک بادمجان یکی از آسان‌ترین غذاهای سنتی ایرانی است که امروزه به شکل‌های متنوعی تهیه و تزئین می‌شود و حتی در مهمانی‌ها هم جای خودش را بر سر سفره‌ها پیدا کرده است. حتی گاهی با استفاده از نان تست آن را به شکل کیک درمی‌آورند و به شکل‌های مختلف و زیبا تزئینش می‌کنند. دستور تهیه این غذای بسیار خوشمزه را در ادامه بخوانید و با نکات کلیدی خوشمزه شدن آن هم آشنا شوید.

طرز تهیه 
مرحله اول: سرخ کردن بادمجان
اول از همه پوست بادمجان‌ها را بگیرید و آنها را به صورت طولی نصف کنید. برای گرفتن تلخی بادمجان آن را بشویید و رویش کمی نمک بپاشید و بگذارید حدود ربع ساعت بماند. سپس آنها را خشک کنید. حال آنها را در مقداری روغن به خوبی سرخ کنید. بادمجان‌های سرخ شده را روی دستمال حوله ای بچینید تا روغن اضافی آنها تا حد امکان گرفته شود. در این مرحله می‌توانید بادمجان سرخ شده را فریز کنید و هر وقت خواستید از آن در تهیه کشک بادمجان، قیمه بادمجان یا غذاهای دیگر استفاده کنید.
مرحله دوم: تفت دادن نعنا
نعنای خشک را 10 دقیقه در آب خیس دهید. سپس درون مقداری روغن با حرارت ملایم تفت بدهید. 1 قاشق از نعنا را برای تزئین جدا کنید و کنار بگذارید.
مرحله سوم: سرخ کردن پیاز و سیر
پیازها را به صورت خلالی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ نمایید. وقتی پیاز شروع به سرخ شدن کرد به آن سیر رنده شده را اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر تفت بدهید.
مرحله چهارم: اضافه کردن بادمجان
بادمجان را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید با حرارت ملایم تفت دهید. در ضمن هم زدن با قاشق چوبی بادمجان را له کنید (می‌توانید این کار را قبل از اضافه کردن بادمجان هم انجام دهید). 
مرحله پنجم: اضافه کردن نعنا، گردو و کشک
نعنا داغ و گردوی آسیاب شده را نیز اضافه کنید. کشک را با یک چهارم لیوان آب سرد مخلوط کنید و به بادمجان‌ها اضافه نمایید و کمی تفت دهید تا آب اضافی غذا کشیده شود.
مرحله ششم: تزئین و سرو
کشک بادمجان را در ظرف سرو مورد نظر بکشید و رویش را با پیاز داغ، نعنا داغ، کشک و گردو تزئین کنید. می‌توانید کمی گوشت چرخ کرده آماده کنید و همراه با کشک بادمجان و نان سرو نمایید.

نکات کلیدی
- می‌توانید با اضافه کردن کمی زردچوبه به پیاز آن را خوشرنگ تر کنید.
- اگر مایل هستید بافت کشک بادمجان شما یکدست تر باشد و بادمجان کاملاً له شده باشد می‌توانید قبل از اضافه کردن بادمجان سرخ شده را با گوشتکوب بکوبید یا در مخلوط کن میکس کنید.
- می‌توانید از مقدار کمتر یا بیشتری سیر استفاد کنید.
- استفاده از گردو نیز سلیقه ای می‌باشد (گردو برای رفع طبع سرد کشک مصرف می‌شود).
- اگر می‌خواهید کشک بادمجان کم چرب تری داشته باشید به جای سرخ کردن بادمجان‌ها را کبابی یا آب پز کنید. البته به عنوان غذای اصلی نیز می‌تواند مصرف شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی