[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۲۱۶
  • دوره جدید

خورش مرجو، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
سیب زمینی: 1 عدد
آلو بخارا: 10 عدد
عدس: 1 پیمانه
گوشت گوسفندی: 400 گرم
پیاز: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم
آبغوره: به میزان لازم

خورش یکی از غذاهای اصلی در سفره‌های ایرانی است که تنوع بسیار زیادی دارد؛ مثل خورش قیمه نخود، خورش اناربیج و... خورش مرجو یا خورش عدس از غذاهای ایرانی محلی و سنتی متعلق به شهر زیبای طالقان است. ماده اصلی تشکیل دهنده این خورش اصیل و بی نظیر عدس است. عدس منبع غنی از پروتئین گیاهی، پتاسیم، فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی محسوب می‌شود. از جمله مزایای بی شمار عدس می‌توان به درمان کم خونی و تقلیل فشار خون اشاره کرد. پس با توجه به خواص شگفت انگیز عدس، خورش مرجو علاوه بر طعم و عطر دل پذیری که دارد خورشی سالم و مقوی هم است. در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه خورش مرجو را گام به گام و به روشی ساده به شما آموزش دهیم. امیدوارم این خورش خوشمزه را درست کنید و از آن لذت ببرید.

طرز تهیه 
مرحله اول: آماده سازی پیش نیازها
برای درست کردن خورش مرجو، ابتدا عدس‌ها را داخل یک کاسه بریزید و روی آن‌ها را با آب بپوشانید و بگذارید خیس بخورند. آلو‌ها را نیز در آب بگذارید تا خیس بخورند.
پیازها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید و کناری بگذارید.
سیب زمینی را نیز پوست بکنید و به شکل دلخواه خرد کنید و کناری بگذارید.
زعفران را هم دم کنید.
مرحله دوم: پخت گوشت خورش مرجو
در این مرحله یک قابلمه متوسط را روی شعله گاز بگذارید تا گرم شود. سپس مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا کمی داغ شود. حالا پیازهایی که خرد کردید را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا پیاز سبک و شفاف شود. مقداری زردچوبه نیز به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا زردچوبه رنگ پس بدهد. حالا گوشت‌هایی که به صورت مکعبی خرد کردید را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس رب گوجه خانگی را نیز در وسط قابلمه بریزید و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند و بعد با گوشت و پیاز خوب مخلوط کنید. حالا مقداری آب به مواد اضافه کنید و حرارت گاز را ملایم کنید و زمان دهید تا گوشت پخته شود.
مرحله سوم: افزودن آلو و عدس به خورش مرجو
در اواسط پخت گوشت خورش مرجو، آلوها و عدس را که گذاشته بودید خیس بخورند، از آب خارج کنید و به بقیه مواد در حال پخت در قابلمه اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با بقیه مواد هم بزنید. سپس سیب زمینی‌هایی را که خرد کردید نیز به مواد اضافه کنید و نمک و فلفل و دارچین را نیز به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش بپزد.
مرحله چهارم: طعم دار کردن خورش
در آخر پخت خورش مرجو، آبغوره و زعفران دم کرده را بنا بر ذائقه خود به خورش مرجو اضافه کنید و بگذارید خورش خوب جا بیفتد. سپس به همراه پلوی ساده یا پلو زعفرانی میل کنید.
نوش جان.

نکات کلیدی 
- اندازه مواد اولیه که در دستور خورش مرجو آمده است، تقریبی هستند. در صورت تمایل می‌توانید با رعایت نسبت مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.
- در صورت تمایل می‌توانید گوشت را از مواد اولیه دستور خورش مرجو حذف کنید و یک خورش کاملاً گیاهی و سالم درست کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی