چربی خون را چگونه کنترل کنیم؟، روزنامه شیراز نوین
یک متخصص تغذیه، با اشاره به عوامل مؤثر در بالا رفتن چربی خون و بروز انواع بیماریها، به ارائه راهکارهای تغذیه ای مناسبی برای کاهش چربی خون پرداخت.
به گزارش بهداشت نیوز، حمید حاجی فرجی، در خصوص عوامل مؤثر در بالا رفتن میزان چربی خون گفت: چربی خون و دریافت آن یک سطح خاص دارد؛ برای مثال بخشی از میزان چربی خون از منابع غذایی دریافت میشود که برای متابولیسم، سوخت و ساز و عملیاتهای سیستم عصبی بدن مورد نیاز است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه ۲۰ تا ۳۰ درصد کالری بدن از چربیها تأمین میشود، اظهار کرد: بخشی از کالری مورد نیاز بدن توسط چربیها تأمین میشود که ۱۰۰ درصد آن از منابع اسیدهای چرب غیر اشباع که در مغز دانهها و دانههای روغنی یافت میشود، است. همچنین امگا۳ و ۶ نیز در ماهیها و منابع دریایی از جمله منابع دریافت اسیدهای غیراشباع هستند و هرکدام به خودی خود میتوانند در تقویت سیستم امینی بدن و جلوگیری از بروز مشکلات قلبی عروقی، اختلال سلولهای عصبی و مشکلات چشم تأثیر فراوانی داشته باشند. همچنین به میزان زیادی التهابات را کاهش میدهند.
وی افزود: مشکلی که ما در بروز چربی خون با آن مواجهه هستیم. ژنتیک، کم کاری تیروئید یا اختلالاتی مانند دیابت کنترل نشده و همچنین الگوی ناصحیح مصرف مواد غذایی است که منجر به بالا رفتن چربی خون میشوند. برای مثال در بیماران دیابتی یا افرادی که از کم کاری تیروئید رنج میبرند میزان تری گلیسیرید از ۱۵۰ تا ۲۰۰ بالاتر رفته و بیمار باید تحت درمانهای پزشکی قرار گیرد؛ بدیهی است زمانی که میزان HDL کاهش پیدا میکند، فرد مبتلا به چاقی و فشار خون میشود که در چنین زمانی فرد به سندروم متابولیک مبتلا خواهد شد که ریسک بیماریهای قلبی و عروقی را بالا میبرد.
فرجی ادامه داد: درصد چربی دریافتی در بدن باید به همان میزان ۳۰ درصد باشد. برای این منظور اصلاح سبک و شیوه غذایی، عدم مصرف غذاهایی با پخت ناسالم یا فست فودها که با روغنهای اکسیدشده تهیه میشوند و رژیم غذایی مناسب حتی در افرادی که مشکلات ژنتیکی دارند نیز میتواند به میزان بسیار قابل توجهی در بالا رفتن چربی خون نقش داشته باشند.
وی گفت: وزن متعادل در افراد و کاهش وزن با استفاده از شیوههای اصولی میتواند از بروز چربی خون جلوگیری کند، در غیر این صورت کاهش وزن غیر اصولی خود به عنوان عامل افزایش چربی خون به شمار میرود.
این متخصص تغذیه افزود: کاهش مصرف قند و شکر و افزایش مصرف فیبر به میزان قابل توجهی برای جلوگیری از بروز چربی خون بالا مؤثر خواهد بود. مصرف روزانه ۵ تا ۷ واحد از سبزیجات خام و پخته، انجام فعالیت مناسب ورزشی به شکلی که ضربان قلب بالا رود، عدم مصرف چربیهای ترانس که در شیرینی و شکلات وجود دارند، همچنین مصرف غذاهای غیر سرخ شده میتوانند از بروز چربی خون بالا جلوگیری کنند.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین