[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۸۴
  • دوره جدید

کنترل قند خون با مصرف این میوه خشک، روزنامه شیراز نوین

کشمش دارای آهن و ویتامین آ است. کشمش خاصیت سرطانی دارد و حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که بدن به آن نیاز دارد. در این مقاله به بررسی خواص کشمش می‌پردازیم.
به گزارش بهداشت نیوز، کشمش (raisin) میوه رسیده و خشک انگور است که با توجه به نوع انگور، روش و شرایط خشک کردن و مواد افزودنی مجاز موجود در آن به نام‌های مختلفی در بازار به فروش می‌رسد و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می‌شود. فیبر موجود در کشمش، از سرطان کولون و از رشد غیر معمول سلول‌ها جلوگیری می‌کند و موجب کنترل قند خون در بدن می‌شود و برای درمان بی نظمی معده و یبوست مفید است. مصرف کشمش سستی و رخوت را از بدن دور می‌کند و موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می‌شود، بدن را تقویت می‌کند، دهان را خوشبو می‌کند و منبع مناسبی از فیبر، آنتی اکسیدان و انرژی در بدن است. متخصصان تغذیه معتقدند خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون می‌دارد. همچنین فیبر زیاد در کشمش، به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند. در کنار آن پتاسیم را می‌توان نام برد که موجب کاهش فشارخون و جلوگیری از دفع مایعات بدن می‌شود و به میزان کافی در کشمش وجود دارد.همچنین سلنیوم در کشمش برای پوست عالی است. مقادیری از ویتامین‌های A و B در کشمش، موجود است که نیاز بدن را به این گروه ویتامینی تأمین می‌کند.
انواع کشمش
مطابق استاندارد ملی ایران، انواع کشمش، به ۳ گروه آفتابی، تیزابی و انگوری تقسیم می‌شود:
کشمش آفتابی به میوه رسیده‌ انواع مختلف انگور بی‌دانه اطلاق می‌شود که با تابش مستقیم آفتاب، خشک شده و به رنگ قهوه‌ای در می‌آید.
کشمش انگوری به رنگ زرد کهربایی تا قهوه‌ای روشن موجود است و همراه دود گوگرد خشک می‌شود.
کشمش تیزابی از محلول‌های قلیایی مجاز استفاده می‌شود که محصول نهایی دارای رنگ زرد روشن تا قهوه‌ای خرمایی است. جالب‌تر این که در بازار ۲ نوع دانه‌دار و بی‌دانه نیز وجود دارد؛ این طبقه‌بندی به علت نوع انگور مورد استفاده برای تولید کشمش است.
البته علاوه بر کشمش، مویز نیز در این گروه قرار می‌گیرد که همان کشمشی است که از انگورهای سیاه مجلسی قرمز یا انگور شاهانی تهیه می‌شود.
فراموش نکنید که انگور در اثر خشک شدن خواص خود را از دست نداده، حتی قندش زیادتر و اثر نیروبخش آن بیشتر شده و خاصیت نرم‌کنندگی سینه را نیز پیدا می‌کند عمده قند انگور فروکتوز است که برای افراد مبتلا به دیابت به اندازه گلوکز مشکل‌ساز نیست. همچنین در سال‌های اخیر، وجود فلز کروم در انگور تشخیص داده شده که به کاهش قند خون کمک بیشتری می‌کند. البته خواص مهم انگور که تاکنون مورد تأیید قرار گرفته است شامل اثرات ضددرد، ضدچسبندگی پلاکت‌ها، ضدآلرژی، ضدآلزایمر، ضد سفت و سخت شدن رگ‌ها، محافظ کبد، ضدسرطان،  ضدباکتری، ملین، ادرارآور، تقویت‌کننده قلب، کاهش‌دهنده کلسترول، محرک ایمنی بدن، کاهش‌دهنده چربی خون و محافظت‌کننده در برابر اشعه‌ها (آفتاب) است که می‌توان تا حدودی به کشمش نیز نسبت داد.
خواص این خشکبار چیست؟
کشمش، میوه خشک مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می‌شود.
یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم می‌باشد. بنابراین برای افرادی که رژیم‌های کم سدیم را باید رعایت کنند، خوردن کشمش بسیار مفید می‌باشد.
کشمش، دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می‌باشد و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند.
کشمش، برای سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است. یکی از خواص کشمش، این است که منبع خوب ویتامین D و هورمون استروژن می‌باشد. یکی از خواص کشمش آن است که کشمش منبع خوب ویتامین‌ها و عناصر مغذی بدن می‌باشد. عناصر و ویتامین‌هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین B در کشمش موجود است. کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی می‌باشد.
فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول‌ها، بیماری‌ها و همچنین کنترل قند خون می‌شود.
کشمش را به گوشت اضافه کنید تا مقدار چربی غذا را کم کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش و مقدار سدیم را کاهش دهد.
یکی از خواص کشمش، آنتی اکسیدان است. آنتی اکسیدان از پیری و بیماری‌های حاصله از آن می‌کاهد.
کشمش، از سرطان جلوگیری می‌کند.
کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می‌کند و باعث کاهش بیماری قلبی می‌گردد.
اگر به مدت ۴ هفته هر روز کشمش مصرف کنید، آنتی اکسیدان در خون افزایش و کلسترول بد (LDL) کاهش می‌یابد.
یکی دیگر از خواص کشمش کاهش استرس می‌باشد.
این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ‌های بدن می‌شود.
دیگر خواص کشمش
کشمش، برای درمان بی نظمی معده و یبوست مصرف می‌شود. برای جلوگیری از این ناخوشی‌ها می‌توانید، ۶-۵ عدد کشمش را خیس کنید و بعد از چند ساعت، آب آن را بنوشید.
تحقیقات نشان داده است که ورزشکارانی که قبل و در حین ورزش، حدود یک فنجان کشمش مصرف می‌کنند، بهتر از بقیه سلول‌های بدن را از آسیب حفظ می‌کنند.
کشمش به علت داشتن قند فروکتوز، دارای خاصیت مصرف سریع انرژی و کاهش وزن نیز می‌باشد.
کشمش، مانند هویج، برای سلامتی چشم نیز خوب است.
کشمش برای تقویت طبیعی انرژی فوق العاده است.
۱۰۰ گرم کشمش، شامل بیش از ۲۵% درصد مواد لازم توصیه شونده است.
همچنین فیبر زیادی در آن وجود دارد که به کاهش کلسترول و بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند.
پتاسیم موجود در آن موجب کاهش فشار خون و جلوگیری از دفع مایعات بدن می‌شود.
سلنیوم در کشمش وجود دارد که برای پوست عالی است. در کشمش مقادیر کمی از ویتامین A و مقادیر مناسبی ویتامین B یافت می‌شود.
چون این ماده غنی از کالری است، برای کسانی که مبتلا به افسردگی، تشویش و مشکلات عصبی هستند بسیار مناسب است.
مصرف کشمش از رشد باکتری‌های دهانی که باعث پوسیدگی‌های دندان و بیماری لثه می‌شوند، جلوگیری می‌کند.
به گفته متخصصان ترکیبات شیمیایی گیاهی تحت عنوان فیتوکمیکال‌های موجود در کشمش با مبارزه با باکتری‌های دهانی به بهداشت دهان کمک می‌کنند.
خوردن چند عدد کشمش، در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون می‌دارد.
همچنین کشمش، شیرین و چسبنده است و هر غذایی که حاوی قند باشد و چسبناک هم باشد، به نظر می‌رسد باعث پوسیدگی دندان می‌شود، اما این گروه تحقیقاتی عکس این مطلب را مطرح می‌کند.
شایان ذکر است کشمش، عمدتاً حاوی فروکتوز و گلوکز است و ساکارز که عامل اصلی بیماری دهان و دندان است، ندارد.
کشمش، همچنین تقویت‌کننده‌ی بدن است و موجب افزایش انرژی در فرد می‌شود.
مصرف کشمش، به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلامت استخوان‌ها مفید است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
کشمش، سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین‌های گروه B است. از طرفی کشمش، دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند و برای سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی بر عهده دارد و به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.
توصیه‌ها
با توجه به نحوه توزیع انواع کشمش‌های موجود در بازار و امکان وجود آلودگی‌های میکروبی، آفت‌زدگی، میزان روغن، بقایای سموم و گوگرد محصول بیشتر از حد مجاز به مصرف‌کنندگان توصیه می‌شود که هنگام خرید از محصولات بسته‌بندی‌شده با مجوزهای لازم بهداشتی استفاده کنند و پیش از مصرف، کشمش را با آب شست‌وشو دهند تا روغن‌های معدنی، گرد و غبار و سایر آلودگی‌های احتمالی که در سطح محصول وجود دارند، به حداقل ممکن برسد.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی