عوارض رنگکردن مکرر مو، روزنامه شیراز نوین
رنگ کردن مو کاملاً یک اقدام شیمیایی بر پایه مواد شیمیایی میباشد. رنگ کردن مو تماماً به معنای رنگ گرفتن رنگدانههای مو میباشد که از طریق پراکسید و آمونیاک انجام میشود. به گزارش نمناک، همه ما تجربه رنگ کردن مو را داریم و گاهی اوقات پشت سر هم موی خود را رنگ میکنیم. امکان دارد چند روز یا حتی چند هفته طول بکشد تا اثرات این مواد شیمیایی ظاهر شوند ولی به هر حال چنانچه موهای خود را مرتب رنگ میکنید، شانس رخ دادن این عوارض جانبی بیشتر خواهد بود.
انواع رنگ مو
رنگ موی دائمی: این رنگ موها را حداقل باید یک بار در سال استفاده کرد تا بتواند به طور دائمی روی موهای شما باشد. این رنگها سطح ph بالایی دارند.
رنگ موی نیمهدائمی: این رنگها روی کوتیکول را میگیرند و روی پوست سر نفوذ خواهند کرد.
رنگ موهای موقتی: این رنگها روی پوست سر نفوذ نمیکنند و باید چند هفته یک بار استفاده شود.
دکلرهکردن: دکلره به معنای روشن کردن مو برای از بین بردن تیرگی موهای قهوه ای و مشکی میباشد.
رنگ موی فاقد آمونیاک: این رنگها آمونیاک ندارند اما حاوی هیدروژن پراکسید میباشند و موها را نرم خواهند کرد.
عوارض جانبی رنگکردن مکرر مو
1. پروسه طولانی
رنگهای دائمی مو اغلب حاوی آمونیاک و پراکسید هستند. آمونیاک موجود در آن باعث شکستن ساقه مو میشود و پراکسید موجود در آن، رنگدانهها را خنثی میکند و رنگهای باقی مانده قبلی را نیز از بین میبرد و پروسه ریلکس کردن کوتیکولها ممکن است به موها آسیب بزند. استفاده بیش از حد از این مواد شیمیایی باعث تکرار شدن این پروسه میشود و ساقههای مو را میشکند که معمولاً در شستن با آب نیز بدتر خواهند شد.
2. تأثیر بر باروری
مطالعات نشان میدهد که جذب این مواد از طریق موها تقریباً حداقل میباشد و در نتیجه رنگ مو روی باروری یا حاملگی تأثیر نمیگذارد. اگرچه ممکن است که فرد بعد از استفاده از رنگ مو با مشکلات باروری روبهرو شود و این مشکل تنها در صورتی به وجود میآید که به دفعات زیاد از رنگ مو استفاده کند.
3. واکنشهای آلرژیک
رنگ مو باعث واکنشهای آلرژیک میشود؛ مخصوصاً رنگ موهای دائمی که حاوی پارافنیل ندیامین هستند که یک آلرژین رایج میباشند. افرادی که به مشکلات پوستی مبتلا هستند، بیش از بقیه در معرض ابتلا به این آلرژیها قرار میگیرند.
افراد مبتلا به اگزما و پسوریازیس باید از رنگ کردن مو پرهیز کنند زیرا با خارش، قرمزی و ورم پوست سر مواجه میشوند. راه مناسب دیگر این است که از رنگ مویی استفاده کنید که واکنش آلرژیک نداشته باشد.
4. نگهداری و حفظ رنگ مو
اگرچه نگهداری سخت جزء عوارض جانبی محسوب نمیشود اما میتواند شما را به سختی بیندازد. بسیاری از افراد به راهکارهای نگهداری از مو بعد از رنگ کردن توجه نمیکنند و در نتیجه با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.
اگر میخواهید کمتر در معرض آسیب موهای رنگ کرده قرار گیرید، باید در طولانی مدت یک نگهداری صحیح را از آن داشته باشید که در غیر این صورت به موهای خود آسیب وارد خواهید کرد.
5. ورم
زمانی که سر خود را رنگ میکنید، ممکن است مواد شیمیایی موجود در آن با قسمتهای حساس پوست صورت شما واکنش نشان دهد. در بعضی موارد، این مواد شیمیایی به چشمهای شما برخورد میکنند و باعث التهاب و ورم یا قرمز شدن چشمانتان خواهند شد. در بعضی از موارد نیز ناراحتی شدید را برای چشمانتان به وجود میآورند.
6. آسم
آسم یکی از نشانههای واکنش شدید آلرژیک به رنگ مو میباشد. بو کردن مواد شیمیایی مثل رنگ مو میتواند منجر به سرفه کردن، وزوز گوش، التهاب ریه، گلودرد یا حملههای آسم شود.
7. سرطان
اگر رنگهای دائمی را به دفعات بالا استفاده کنید، میتوانید راهی را برای ابتلا به سرطان باز کنید. ممکن است فرمول این مواد شیمیایی تغییر کنند و زودتر منجر به سرطان شوند.
ماده شیمیایی به نام رزورسینول که در رنگهای مو یافت میشود در حقیقت ماده ای شیمیایی است که طبق بررسیها اثر مختل کننده غدد درون ریز را دارد و میتواند خطر ابتلا به سرطان سینه را با مختل کردن تعادل طبیعی هورمونها بیشتر کند.
8. ضعیف و شکنندهشدن موهای سر
چنانچه عادت به رنگ کردن موهای خود به صورت مکرر دارید، به دلیل مواد شیمیایی موجود در رنگ موها، موهایتان دچار خشکی خواهد شد؛ چراکه مواد شیمیایی موجود در رنگ موها عاملی است برای از بین رفتن رطوبت مو و در نهایت شکننده شدن موها که گاهی این آسیب و از بین رفتن درخشندگی موها به قدر زیاد میشود که کوتاهی مو راه چاره است.
9 . تحریکپذیرشدن پوست
رنگ مو کاهی اوقات باعث ایجاد واکنشهای پوستی شده و علائمی همچون احساس سوزش، قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست، خارش و ناراحتی را به همره دارد؛ برای همین توصیه میشود 48 ساعت پیش از رنگ کردن موها آن را روی قسمتی از موهای خود تست کنید تا از نبود حساسیت مطمئن شوید. چنانچه ورم و خارشی بعد از تست رنگ مو ایجاد شد و بهبود نیافت حتماً به یک پزشک متخصص پوست مراجعه کنید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین