برای این میوهها حتماً پوستکن به دست شوید، روزنامه شیراز نوین
برخی از میوهها و سبزیجات پوست مفیدی دارند که توصیه میشود از کندن آنها خودداری کنید؛ در حالی که برخی از میوهها و سبزیجات حتماً باید بدون پوست مصرف شوند.
به گزارش بهداشت نیوز، پوست کن خود را کنار بگذارید و از فیبر زیاد و عالی این میوهها و سبزیجات لذت ببرید. در ادامه چرایی این وجود دارد که چرا شما باید پوست بعضی از میوهها را بخورید.
پوست میوهها و سبزیجات به طور کلی حاوی آنتی اکسیدانها، فیبر، ویتامین و مواد معدنی است. میوهها و سبزیجات پوست کنده نشده، ممکن است تا 33 درصد فیبر بیشتری نسبت به همان میوه بدون پوست داشته باشند.
سطوح آنتی اکسیدان در پوست میوهها میتواند تا 328 بار بیشتر از گوشت همان میوه باشد. مقدار مواد مغذی موجود در هر پوست میوه یا سبزی متفاوت است و هر پوستی هم توصیه نمیشود که مصرف شود؛ مانند آنهایی که خیلی سفت هستند و یا آنهایی که برای خوردن خوشمزه نیستند.
با این نظر، اگر هدف شما نیز افزایش مواد مغذی سالم در رژیم غذایی باشد، متخصصان میگویند بهتر است که میوهها و سبزیجات زیر را بدون پوست کندن آنها بخورید. (و مطمئن شوید که بقیه را پوست میکنید!) نگران پوست توتها، گیلاس یا انگور نباشید.
خوردن انواع توت ها، گیلاس و انگور بدون پوست کندنشان بهتر است. جدا از این واقعیت این است که پوست کندن توتها و انگور چالش برانگیز است و واقعاً پوست کندن اکثر میوهها ممکن نیست، پوست مقدار زیادی آنتی اکسیدانها و مواد مغذی را ارائه میکند.
به ویژه پوست انگور خیلی مفید است؛ چون این بخش از انگور بیشترین مقدار آنتی اکسیدانها در کل میوه را دارد. تقویت آنتی اکسیدانها دلیل این است که چرا اینها برخی از سالم ترین میوهها برای بدن شما هستند.
از پوستکندن گلابی، هلو و آلو اجتناب کنید
پوست هلو، گلابی و آلو هر کدام مقدار زیادی فیبر، مواد مغذی و آنتی اکسیدان دارد. یک مطالعه حتی نشان داد که کندن پوست هلو موجب کاهش 13 تا 48 درصد از دریافت آنتی اکسیدانها میشود. برای میوهها و سبزیجاتی ک پوست نمیکنید و آنهایی که این کار را میکنید، همیشه قبل از خوردن به طور کامل آنها را تمیز نمایید.
از پوستکندن سیب و زردآلو پرهیز کنید
سیب یکی از میوههایی است که توصیه میشود پوست کنده نشوند. پوست سیب دارای فیبر محلول، ویتامین C، ویتامین A و فلاونوئید کورستین است. اگرچه پوست سیب شامل بسیاری از مواد غذایی و فیبر است، اما آنها آفت کش زیادی میگیرند. بنابراین مطمئن شوید که آنها را به خوبی میشویید یا خرید سیبهای ارگانیک را در نظر بگیرید.
سیب و زردآلو برخی از خوراکیهای سالمی هستند که بسیار مغذی تر از آنچه که شما درک کرده اید و در باره شان میدانید، هستند.
از پوستکندن گوجه پرهیز کنید
پوست گوجه فرنگی غلظت بالایی از فلانویید نارینگنین دارد، که میتواند التهاب را کاهش و حفاظت در برابر برخی بیماریها را افزایش دهد. اگرچه همچنان در این باره تحقیقات بیشتری لازم است. تحقیقات دیگر نیز نشان میدهد که گوجه فرنگی با پوست، دسترسی به برخی از مواد مغذی را افزایش میدهد.
از پوستکندن خیار و کیوی پرهیز کنید
پوست کیوی به طرز شگفت آوری، قابل خوردن است. پوست کیوی مقدار زیادی ویتامین C دارد و خوردن آن مقدار فیبر را سه برابر میکند. سعی کنید آن را بسیار نازک ببرید. برای خیار، شما میتوانید پوستش را نگه دارید و ویتامین K، فیبر و پتاسیم را بگیرید.
از پوستکندن بادمجان و کدو پرهیز کنید
اگر میخواهید فیبر، فلانوئید و منیزیم بیشتری دریافت کنید، پوست بادمجان را نگه دارید. دلیل دیگر حفظ پوست بادمجان و پوست کدو نیز به خاطر آب است. کدو و بادمجان دارای غلظت زیاد آب هستند؛ کدو 95 درصد آب دارد و بادمجان 92 درصد. پوست این سبزیجات نیز مواد مغذی بیشتری دارند.
از پوستکندن سیبزمینی پرهیز کنید
پوست سیب زمینی حاوی فیبر، آهن، ویتامین C، پتاسیم و اسید فولیک است. به جای دور ریختن این مواد مغذی، از یک برس گیاهی استفاده کنید، تا قبل از پخت به آرامی سیب زمینی را تمیز کنید.
پوست کدو تنبل و کدو حلوایی را نگه دارید
کدو تنبل از نظر بسیاری افراد میوه است و آنها پوستی دارند که شما میتوانید با پختن، بخورید.
پوست مرکبات را نگه دارید
پوست مرکبات مثل لیمو و پرتقال در صورتی خوردنی هستند که رنده شده شان را بپزید. پرتقال و دیگر مرکبات تنها برخی از بهترین غذاهای آنتی اکسیدانها را دارند که میتوانید بخورید، اما پوست آنها نیز یکی از تکههای غذایی است که نمیدانید چطور میتوانید بخورید. حتی میتوانید آنها را روی بسیاری از غذاها استفاده کنید.
همیشه پوست میوههای گرمسیری را بگیرید
آناناس، پاپایا، انبه، موز، ملون و لیش میوههای گرمسیری هستند که برای برخی افراد به خصوص افراد دچار مشکلات گوارشی همیشه باید پوست کنده شوند؛ چراکه این میوهها دارای پوستی هستند که برای جویدن و هضم دشوار میباشند.
همیشه آووکادو، سیر و پیاز را پوست بگیرید
مانند میوههای گرمسیری، پوست آووکادو به سختی هضم میشود و چیزی نیست که شما بخورید. آووکادو منبع خوبی از فیبر، پتاسیم، اسید فولیک و چربیهای تک اشباعی است. در مورد سیر و پیاز، پوستشان خیلی مفید یا خوشمزه نیست؛ بنابراین ارزش پوست کندن را دارد.
فواید بسیاری در خوردن پوست بیشتر میوهها و سبزیجات وجود دارد، اما تنها مربوط به بخش مغذی نیست. اگر پوست میوه یا سبزیجات خیلی سخت هستند، بهتر است آن را بدون پوست بخورید و از مواد مغذی داخل آن استفاده کنید تا اینکه کلا از خوردن آن میوهها و سبزیجات اجتناب کنید؛ چون با نخوردن میوه و سبزیجات کافی مشکلاتی برای بدن شما پیش میآید.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین