روحانی در جلسه هیئتدولت: صدای ما در سیاست خارجی باید واحد باشد، روزنامه شیراز نوین
رئیس جمهور با اشاره به تحویل بودجه سال ۱۴۰۰ پیش از موعد مقرر به مجلس تأکید کرد: این اولین کار مشترک مجلس یازدهم و دولت دوازدهم است؛ متأسفانه در این چند ماه امکانش فراهم نشده که کار مشترکی انجام بدهیم. چون نمایندگان مجلس محترم لوایح ما را به بایگانی بردند و سونامی طرحها را راه انداختند.
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی صبح دیروز در جلسه هیئت دولت اظهار کرد: طبق قانون اساسی تعیین برنامه و خط مشی جزو اختیارات خاص رئیس جمهور به حساب میآید. ما ابتدا به قانون خدا سپس قانون اساسی و پس از آن قوانین مجلس پایبندیم و ابتدا باید قوانین بالادستی را به عنوان قوانین مهم مبنا قرار دهیم. بر همین اساس برنامه را برای دوره بعد کسی نمیتواند تعیین کند و برنامه را فقط رئیس جمهور تعیین میکند. برای همین هم مردم پای صندوقهای رأی میآیند و به فرد رأی نمیدهند؛ بلکه به برنامه رئیس جمهور رأی میدهند.
وی اضافه کرد: در انتخابات گذشته هم مردم برنامهها را خوانند و رأی دادند؛ برنامه ای را که ۲۴ میلیون نفر به آن رأی دادند که نمیشود کم و زیاد کرد. مردم یک روز رأی میدهند و ۴ سال عمل میخواهند و باید به آن برنامه ای که ارائه شده در طول ۴ سال پایبند بود.
روحانی با بیان اینکه باید صدای ما در سیاست خارجی یک صدای واحد باشد تأکید کرد: هرچه رفتار ما پخته تر، سنجیده تر و با دوراندیشی بیشتر باشد و منافع ملی ما اصل باشد و دعواهای سیاسی و جناحی را کنار بگذاریم موفق تر خواهیم بود. باید ملت و ایران برای ما اصل باشد. نه انتخابات ۱۴۰۰. روز انتخابات فرا خواهد رسید و باید بگذاریم ملت شاداب و فعال خودشان به پای صندوقهای رأی بیایند و هر کسی را میخواهند انتخاب کنند.
رئیس جمهور در ادامه یادآور شد: امروز فضای فرصت نه تنها در صنعت و کشاورزی بلکه برای دیپلماسی و حرکتهای وزارت خارجه بهتر از ماههای گذشته فراهم است. امروز فضایی است که بهتر میتوانیم با دنیا، منطقه، همسایگان و غرب و شرق کار کنیم و برای منافع ملی تحرک پیدا کنیم. این جاده پر فراز و نشیب به مقدار کمی در حال هموار شدن است و دیپلماتها میتوانند سریع تر گام بردارند.
وی افزود: ما برای پیشرفت دیپلماسی نیاز داریم که از کشور صدای واحدی شنیده شود، البته نمیگویم سلیقهها را یکی کنیم و مجلس تابع دولت باشد یا دولت تابع مجلس باشد. آنها هم نظر خود را دارند ما هم نظرات خود را داریم. ولی شنیده شدن صدای واحدی از کشور بسیار مهم است.
روحانی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تأکید بر اینکه ایران بر مبنای آنچه در سال ۹۸ اعلام کرد با صراحت به دنیا گفته که کاهش تعهدات در برابر کاهش تعهدات خواهد بود، خاطر نشان کرد: طرف مقابل تقریباً تعهدات خود را کنار گذاشت. آمریکا که از برجام بیرون رفت و آنها هم که ماندند به تعهدات خود یا عمل نکردند یا خیلی اندک عمل کردند؛ ما مدتی به آنها زمان دادیم و بعد رسماً اعلام کردیم که کاهش تعهدات در برابر کاهش تعهدات خواهیم داشت و در ۵ مرحله اعلام کردیم که دو ماه دو ماه این کاهش تعهدات را انجام خواهیم داد.
وی اضافه کرد: آن چیزی که در نظنز نصب شده یا سانتریفیوژهای IR۲M موضوع جدیدی نیست که اروپاییها برای آن نوحه میخوانند. اینکه سینه زنی ندارد؛ چراکه ما قبلاً به شما گفته ایم این کار را انجام خواهیم داد. کار ما در نطنز دقیقاً بر مبنای اعلام رسمی شخص من و دولت بوده است.
وی با اشاره به اینکه البته همیشه گفته شده که کاری که ما میکنیم قابل بازگشت خواهد بود عنوان کرد: ممکن است ۱۰ هزار سانتریفیوژ را راه بیندازیم ولی هر زمان بخواهیم آنها را خاموش کنیم. هر زمان که ۱+۵ یا ۱+ ۴ به تمام تعهداتشان عمل کردند ما هم به تمام تعهدات خود بازمیگردیم. برگشت به تعهدات زمان نیاز ندارد؛ بلکه به اراده نیاز دارد.
رئیس جمهور همچنین تصریح کرد: آن آدم کم سواد تاجر مسلک با خط خطی کردن یک کاغذ این کار را کرد و گفت که از برجام خارج شدم خوب حالا نفر بعد بیاید و یک کاغذ خوب بگذارد و امضا کند. این کار تنها یک امضا میخواهد. در آن زمان همه دو مرتبه سر جای اول بازمیگردیم. پس بازگشت به تعهدات اصلاً نیاز به زمان ندارد.
وی ادامه داد: آمریکاییها میتوانند به برجام بازگردند و دوباره ۱+ ۵ شکل بگیرد و البته باید به تمام تعهداتشان بازگردند و کاری که علیه ملت ایران کردند را جبران کنند. در آن صورت ما هم به تعهداتمان باز میگردیم. آن کاری که دولت کنونی رو به پایان آمریکا کرد به ضرر خودش و اعتماد جهان به آمریکا و به ضرر ملتهای منطقه و ایران و ثبات منطقه بود. آنها صد در صد اشتباه کردند و تعهدات خود را کنار گذاشتند البته از قدیم گفته ایم راه توبه باز است و هر روز که آنها به تعهدات خود بازگردند ما هم آماده برگشت به شرایط قبلی هستیم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تحویل بودجه سال ۱۴۰۰ پیش از موعد مقرر به مجلس تأکید کرد: این اولین کار مشترک مجلس یازدهم و دولت دوازدهم است متأسفانه در این چند ماه امکانش فراهم نشده که کار مشترکی انجام بدهیم. چون نمایندگان مجلس محترم لوایح ما را به بایگانی بردند و سونامی طرحها را راه انداختند. البته آنها مختار هستند و خودشان میدانند ولی این برخلاف اهداف توسعه کشور است. برای همکاری با لایحه کار سریعتر پیش میرود تا نمایندگان طرح بدهند.
وی ادامه داد: من خودم مجلسی هستم و اگر هفت سال است در دولت هستم ۲۰ سال در مجلس بودم و بیش از خیلیهای دیگر مجلسی هستم و میدانم راه حل لوایح است؛ مثلاً لایحه ای که تصویب شده و شورای نگهبان روی یک کلمه آن ایراد گرفته در ۵ دقیقه میتواند اصلاح و تبدیل به قانون شود. من از مجلس محترم خواهش میکنم که این بودجه ۱۴۰۰ را به عنوان نماد همکاری دولت و نمایندگان با هم پیش ببریم تا به موقع بررسی، تصویب و ابلاغ شود تا در پایان این دولت و آغاز دولت سیزدهم مطمئن کار صورت گیرد.
روحانی با اشاره به اینکه بودجه امسال یک بودجه راهبردی و با همه بودجههای هفت سال قبل تا حدی متفاوت است، اظهار کرد: این بودجه پیامهای بسیار مهمی دارد. ما یک چشم انداز بسیار روشن و امیدبخشی برای سال ۱۴۰۰ داریم. نه بر مبنای اینکه میخواهیم با کسی مذاکره و توافق بکنیم یا نکنیم، بلکه محاسبات دولت این گونه است. ما همین امروز و در شرایط جنگ اقتصادی در کشاورزی و صنعت در شش ماه اول سال نسبت به پارسال و سه ماه تابستان نسبت به پارسال عملکرد امیدوار کننده ای داشتیم. اساس بودجه ارائه شرایط مناسبتر اقتصادی برای سال ۱۴۰۰ است.
وی افزود: ما با بودجه این پیام را میدهیم که سال آینده دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت در روز خواهیم فروخت؛ چراکه هم قدرت تولید و هم قدرت فروش آن را داریم. دنیا این پیام را به خوبی دریافت کند که جمهوری اسلامی ایران شرایط تولید و فروش نفتش در سال آینده با دو سال قبل کاملاً متفاوت و جدید خواهد بود. البته ممکن است کاسبان تحریم خیلی از این علامت خوشحال نشوند اما این چراغ امید برای ملت برای سال بعد است.
وی همچنین به تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا درباره واکسن کرونا اشاره کرد و افزود: من از وزیر بهداشت درباره واکسن یکی از کشورها که محل بحث بود سؤال کردم که گفت قابل قبول است و دیشب دستور وارد کردن واکسن را دادم تا واکسیناسیون را از گروههای پرریسک شروع کنیم. درباره واکسن به شرکتهای دانش بنیان هم کمک میکنیم تا هر وقت واکسنشان آماده شد از آن استفاده کنیم و البته از کشورهای دیگری هم سفارش دادیم که بانک مرکزی و سایر نهادها در این زمینه فعال هستند.
وی اضافه کرد: البته هر اقدامی برای ورود دارو و واکسن انجام میدهیم باید صد لعن و نفرین به ترامپ بفرستیم؛ چرا که برای یک کار ساده که با یک تلفن و سوئیفت حل میشد امروز کلی مشکلات برای ما ایجاد کرده است. این جماعت کاخ سفید که اینقدر خبیث بودند به بهداشت مردم هم رحم نکردند و فاسدترین و سبعانه ترین رفتار را نسبت به مردم منطقه و مردم بزرگ ایران انجام دادند.
روحانی افزود: درباره واکسن پول آن آماده است و اراده و تصمیم هم وجود دارد ولی آمریکا مانع میشود. اما این به این معنی نیست که مردم فکر کنند واکسن به دستشان نمیرسد. تنها خواستم مردم بدانند با چه سختی و مشکلاتی این کار در حال انجام شدن است که ان شاءالله به زودی هم واکسن خارجی میخریم و هم در زمینه واکسن داخلی به نتیجه میرسیم.
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین