[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۸۵
  • دوره جدید

خورش اسفناج گردو، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت گوسفندی: 400 گرم
اسفناج: 1 کیلوگرم
سیر: 2 حبه
پیاز: 1 عدد
گردو: دو سوم پیمانه
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم

خورش اسفناج گردو دامغانی یه خورش اصیل ایرانی بسیار مقوی و خوشمزه است. از جمله خواص شگفت انگیز گردو این است که گردو یک منبع غنی از چربی‌های سالم مثل امگا 3، پروتئین و فیبر به شمار می‌رود. علاوه بر خورش اسفناج گردو که در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم، گردو پایه اصلی خورش فسنجان مجلسی هم است. از طرف دیگر سبزی پرخاصیت اسفناج سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن است و تأثیر چشمگیری در سلامت پوست و مو دارد. با این همه خواصی که برای گردو و اسفناج گفتیم پس خورش اسفناج گردو یک کلکسیون کامل از ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز برای بدن ماست. پیشنهاد می‌کنم این خورش پرخاصیت را حتماً درست کرده و کودکان خود را به خوردن این خورش ترغیب کنید.

طرز تهیه 
مرحله اول: آماده سازی پیش نیازها
برای درست کردن خورش اسفناج گردو، ابتدا اسفناج‌ها را پاک کنید و خوب بشویید و بگذارید خشک شوند. سپس در اندازه‌های متوسط خرد کنید و کناری بگذارید.
پیاز را پوست بکنید و به صورت ریز خرد یا رنده ریز کنید.
سیرها را نیز پوست بکنید و رنده کنید.
زعفران را دم کنید.
گوشت را به صورت قطعات مکعبی برش بزنید و کناری بگذارید.
گردوها را نیز آسیاب کنید تا خوب له شوند.
مرحله دوم: پخت گوشت خورش اسفناج گردو
یک قابلمه متوسط را روی شعله گاز بگذارید. سپس مقداری روغن داخل آن بریزید تا داغ شود. حالا پیازها را داخل قابلمه بریزید و تفت بدهید تا نرم و شفاف شوند. سیرها را نیز به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. سپس مقداری زردچوبه نیز به مخلوط سیر و پیاز اضافه کنید و باز هم تفت دهید تا زردچوبه رنگ باز کند. در مرحله بعد گوشت‌ها را نیز به پیاز اضافه کنید و تا زمانی که گوشت‌ها تغییر رنگ دهند تفت دهید. حالا رب خانگی را هم اضافه کنید و ابتدا رب را تفت دهید تا خامی رب گرفته شود و رنگ باز کند و بعد با گوشت و پیاز مخلوط کنید. مقداری آب به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید.
مرحله سوم: افزودن گردو آسیاب شده به خورش
ابتدا در یک ماهیتابه کمی گردوها را تفت دهید تا چربی خود را بیش تر پس دهد. سپس گردو را به مواد گوشتی در حال پخت اضافه کنید و کمی با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم: افزودن اسفناج به خورش اسفناج گردو
در این مرحله اول در یک ماهیتابه متوسط کمی اسفناج‌ها را تفت دهید تا سبک شوند. سپس اسفناج را نیز به خورش اضافه کنید.
مرحله پنجم: طعم دار کردن خورش
در آخر پخت زعفران دم کرده، نمک، فلفل و دارچین را نیز به خورش اسفناج و گردو اضافه کنید و طعم خورش را بنا بر ذائقه خود تنظیم کنید. سپس اجازه دهید خورش برای حدود دو ساعت بپزد و جا بیفتد. این خورش را در کنار پلوی ساده یا پلوی زعفرانی میل کنید.
نوش جان.
نکات کلیدی
- اندازه مواد اولیه که در دستور خورش اسفناج گردو آمده است، تقریبی هستند در صورت تمایل می‌توانید مقدار مواد اولیه را تغییر دهید.
- در صورت تمایل، به جای رب گوجه فرنگی، می‌توانید از رب انار استفاده کنید و بنا بر ذائقه خود با افزودن آبغوره یا شکر طعم خورش را تنظیم کنید.
- خورش اسفناج گردو را علاوه بر گوشت قرمز با گوشت مرغ نیز می‌توانید درست کنید.
- اگر دوست داشتید می‌توانید آلو خورشی را نیز به خورش اضافه کنید. توجه داشته باشید که باید آلوها را از قبل کمی خیس کنید.
- علاوه بر اسفناج، از سبزی‌های معطری مانند گشنیز نیز در صورت تمایل می‌توانید در خورش اسفناج گردو استفاده کنید.
- در مرحله سوم درست کردن خورش اسفناج گردو، پس تفت دادن گردو، می‌توانید مقداری آب به آن اضافه کنید و به صورت جداگانه آن را بپزید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی