[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۸۰
  • دوره جدید

قیساوا، روزنامه شیراز نوین

مواد لازم برای 5 یا 6 نفر
خرما: 1 بسته
تخم مرغ: 2 عدد
پودر گردو: 5 یا 6 قاشق غذاخوری
پودر هل: یک دوم قاشق چای خوری
پودر دارچین: یک هشتم قاشق چای خوری
پودر گل سرخ: یک دوم قاشق چای خوری
کره: 150 گرم
کنجد و پسته: برای تزئین

قیساوا یا خاگینه خرما یک صبحانه اصیل ایرانی متعلق به استان‌های آذری زبان کشور عزیزمان است. قیساوا با ترکیبی منحصر به فرد از خرما، گردو و تخم مرغ در واقع یک بمب انرژی محسوب می‌شود که به خصوص در روزهای سرد پاییز و زمستان، همراه با انواع نان و در کنار یک نوشیدنی گرم و دمنوش، انرژی عالی برای یک روز هیجان انگیز را به شما می‌دهد. در این مطلب می‌خواهیم طرز تهیه قیساوا را با روشی آسان آموزش دهیم. قیساوا یک صبحانه بسیار مقوی و خوشمزه به خصوص برای فرزندانتان است. پس پیشنهاد می‌کنیم این غذای فوق العاده خوشمزه را درست کنیند و از خوردن آن در یک روز زیبای پاییزی در کنار عزیزانتان لذت ببرید.

طرز تهیه 
مرحله اول: آماده سازی خرمای قیساوا
برای درست کردن قیساوا خوشمزه و مقوی، در مرحله اول نیاز است که خرماها را آماده کنید. ابتدا هسته خرما‌ها را جدا کنید و بعد با دقت پوست آن‌ها را بکنید.
مرحله دوم: پخت خرما
حالا خرماهای هسته و پوست گرفته شده را داخل یک قابلمه بریزید و حدود نصف استکان آب هم به آن‌ها اضافه کنید. سپس قابلمه را روی شعله ملایم گاز بگذارید و هر از گاهی با کمک یک قاشق یا چنگال خرما‌ها را له کنید.
مرحله سوم: آماده سازی تخم مرغ ها
در این مرحله تخم مرغ‌ها را در یک کاسه کوچک بشکنید و به کمک یک چنگال هم بزنید تا از لختی دربیایند.
مرحله چهارم: ترکیب کردن کره و خرما قیساوا
حالا یک ماهیتابه را روی شعله ملایم گاز بگذارید. کره به دمای محیط رسیده را داخل ماهیتابه بریزید و اجازه دهید کره آب شود. سپس خرماهای پخته و له شده را به کره اضافه کنید و با هم مخلوط کنید.
مرحله پنجم: افزودن پودرها
در مرحله بعد پودر گردو، پودر هل، پودر دارچین و پودر گل سرخ را به مخلوط کره و خرما اضافه کنید و به خوبی مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله ششم: اضافه کردن تخم مرغ‌ها به قیساوا
پس از اینکه مواد اولیه قیساوا را در مراحل قبل خوب با هم مخلوط کردید، در این مرحله تخم مرغ‌های زده شده را نیز به آن‌ها اضافه کنید و اجازه دهید تخم مرغ پخته شود.
قیساوای شما اکنون آماده سرو است.
نوش جان.

نکات کلیدی
- در مرحله سوم از تهیه قیساوا، در صورت تمایل می‌توانید مقدار کمی شیر هم به تخم مرغ‌ها اضافه کنید. همچنین اگر دوست داشتید می‌توانید بدون اینکه تخم مرغ‌ها را بزنید آن‌ها را به بقیه مواد اضافه کنید.
- علاوه بر مواد اولیه که در دستور قیساوا آمده است، در صورت تمایل می‌توانید از قیسی هم در تهیه این غذای خوش طعم استفاده کنید.
- شما می‌توانید قیساوا را علاوه بر اینکه روی گاز درست کنید، در فر هم درست کنید. برای درست کردن قیساوا در فر طرز تهیه کمی متفاوت است. برای این کار ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد از حدود 15 دقیقه قبل روشن کنید تا گرم شود. در مرحله بعد هسته خرماها را از داخل آن‌ها خارج کنید و به جای هسته، گردو را داخل آن‌ها بگذارید. حالا خرماها را کنار هم در یک ظرف پیرکس بچینید. حالا یک عدد از تخم مرغ‌ها را در یک کاسه به همراه شیر بزنید و روی خرماها بریزید. سپس پودر گردو، پودر هل، پودر گل سرخ و پودر دارچین هم روی خرماها بریزید و برای 10 دقیقه داخل فر بگذارید. در این زمان تخم مرغ دوم را هم در یک کاسه بشکنید و هم بزنید. حالا ظرف را از فر خارج کنید و تخم مرغ زده شده را به آن اضافه کنید و مجدداً برای 5 دقیقه ظرف را داخل فر بگذارید تا تخم مرغ بپزد. حالا قیساوا را از فر خارج کنید و با کنجد و پودر پسته آن را تزئین کنید.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی