[ فردا را به امروز می آوریم ]
  • آخرین شماره ۱۱۸۶
  • دوره جدید

لطفاً این موقع روز پرتقال نخورید، روزنامه شیراز نوین

حقایقی درباره خوردن پرتقال وجود دارد که قبل از مصرف باید بدانید؛ همینطور مصرف پرتقال برای برخی افراد خطرناک است.
به گزارش بهداشت نیوز، پرتقال نیز همانند میوه‌های دیگر، سالم تلقی می‌شود اما با این حال، برای تمامی رژیم‌های غذایی توصیه نشده و ممکن است مضراتی نیز به همراه داشته باشد. اگر به دنبال کاهش وزن خود هستید باید بیش از آنچه که در روز کالری مصرف می‌کنید آن را بسوزانید. از پرتقال به دلیل اینکه دارای قند طبیعی، فیبر، آمینواسید و مواد معدنی کمی می‌باشد نمی‌توان به عنوان یک معجزه درمانی برای کاهش وزن و چربی حساب کرد.
پرتقال فاقد چربی است
 این میوه در بین تمامی میوه‌ها فاقد چربی اما از طرفی دارای کالری بالایی است؛ به این صورت که در هر یک گرم از پرتقال مقدار 9 کالری و 4 کربوهیدرات یا پروتئین یافت می‌شود.
بدن برای جذب برخی ویتامین‌ها به چربی‌های موجود در رژیم غذایی احتیاج دارد؛ زیرا انرژی لازم برای ورزش‌های استقامتی را فراهم و به لخته شدن خون و رشد مغز کمک می‌کند. بنابراین کمبود چربی مضر می‌باشد؛ به خصوص اگر از پرتقال به جای غذاهایی مانند آجیل که چربی‌های سالم را تأمین می‌کنند استفاده شود.
پرتقال دارای فیبر کمی است
اگر در رژیم هستید، خوردن مواد غذایی حاوی فیبر به دلیل آنکه احساس سیری به شما می‌دهند بسیار مهم می‌باشد. پرتقال حاوی مقدار نسبتاً کمی فیبر است؛ به این صورت که در هر 100 گرم پرتقال 2 گرم فیبر موجود می‌باشد. فیبر علاوه بر احساس سیری به کنترل کلسترول و سطح قند خون، تقویت منظم حرکات روده و کنترل وزن نیز کمک می‌کند. بنابراین خوردن پرتقال به جای غذاهای سرشار از فیبر می‌تواند برای کاهش وزن و سلامت عمومی مضر باشد؛ زیرا طبق مشاهدات افرادی که رژیم‌های غذایی با فیبر بالایی دارند لاغرتر و سالم تر هستند.
به‌جای آب‌پرتقال، پرتقال بخورید؛ زیرا آب‌پرتقال در مقایسه با پرتقال کالری بیشتری دارد
هر فنجان آب پرتقال حاوی 112 کالری ست. علاوه بر این یک فنجان آب پرتقال حاوی مقداری ویتامین C، فولات و پتاسیم است اما پرتقال در هر کالری ریزمغذی‌های بیشتری را برای بدن تأمین می‌کند.
 پرتقال پروتئین کمی دارد
 خوردن پرتقال به دلیل کمبود پروتئین می‌تواند مضر باشد؛ به این صورت که در هر 100 گرم پرتقال فقط 1 گرم پروتئین موجود است. پروتئین یک ماده مغذی برای بدن و حفظ یکپارچگی ماهیچه‌ها، پوست و سایر بافت‌های بدن می‌باشد. پروتئین به کنترل وزن نیز کمک می‌کند. به دلیل اهمیت پروتئین خوردن پرتقال به عنوان یک میان وعده که حاوی پروتئین کمی می‌باشد می‌تواند بر سلامتی بدن تأثیر منفی داشته باشد.
پرتقال دارای قند کمی است
درحالی که پرتقال حاوی هیچ گونه مواد شیرین کننده مصنوعی نیست اما سرشار از قندها و کربوهیدرات‌های ساده است. پرتقال حاوی سه شکل مختلف از قندهای طبیعی است. فروکتوز معمولاً به عنوان قند میوه شناخته می‌شود. پرتقال حاوی فروکتوز، گلوکز و ساکارز است. فروکتوز و گلوکز از یک واحد قند تشکیل شده اند بنابراین به آنها مونوساکارید گفته می‌شود. هنگامی که گلوکز و فروکتوز به یکدیگر متصل می‌شوند ساکارز دی ساکارید تشکیل خواهد شد. کربوهیدرات‌های ساده انرژی کمی را برای بدن در مقایسه با کربوهیدرات‌های پیچیده فراهم می‌کنند.
قند موجود در پرتقال باعث پوسیدگی دندان می‌شود. علاوه برآن باعث می‌شود در میزان قندخون نیز تأثیر بگذارد؛ زیرا هر قند موجود در پرتقال سطح متفاوتی از شیرینی را نشان می‌دهد. به این صورت که فروکتوز دوبرابر بیشتر نسبت به دیگر قندها شیرینی داشته و گلوکز شیرینی نسبتاً کمی نسبت به فروکتوز و ساکارز دارد. براساس تحقیقات انجام شده در ژورنال تغذیه، مصرف مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا می‌تواند روند کاهش وزن را آهسته کند.
پرتقال دارای حداقل مقدار اسید آمینه است
 پرتقال دارای حداقل مقدار اسیدامینه می‌باشد که به ساخت و ترمیم سلول‌ها و فعالسازی هورمون‌ها و انزیم‌ها کمک می‌کند. اسید امینه می‌تواند درکاهش وزن، افزایش قدرت عضلات و عملکرد‌های ورزشی مؤثر واقع شود. طبق تحقیقات منتشر شده در مجله تغذیه یک اسید امینه (آرژنین) می‌تواند باعث افزایش عضلانی ماهیچه‌های لاغر و کاهش چربی بدن شود.
 پرتقال دارای مواد معدنی کمی است
 با وجود اینکه پرتقال طیف وسیعی از ویتامین‌ها را تأمین می‌کند اما از لحاظ تأمین مواد معدنی ضعیف است؛ زیرا تقریباً حاوی هیچ گونه آهن، روی، مس، منگنز، سلنیوم و فسفری نیست.
کسانی که خوردن پرتقال برایشان خطرناک است!
با وجود تمام مزایا و مضرات ذکر شده از پرتقال، خوردن این میوه برای تعدادی از افراد پیشنهاد نمی‌شود و باید در مصرف آن دقت لازم را به عمل آورند؛ به عنوان مثال کسانی که طبع بلغمی دارند، از معده و روده سردی برخوردار هستند، به همین علت باید از مصرف پرتقال جلوگیری کنند. همچنین مصرف آن در بیماران دیابتی، صرعی و تشنجی، روماتیسمی و افرادی که بی اختیاری ادرار و رفلاکس گوارشی دارند نیز توصیه نخواهد شد.
پرتقال شیرین، طبع سرد و تر اما پرتقال ترش طبع سرد و خشک دارد؛ لذا افراد بلغمی و سودایی مزاج تا حد امکان باید از مصرف پرتقال خودداری کنند و در صورت استفاده، آن را به همراه مسهل گلپر و نمک میل کنند.
توصیه می‌شود پس از خوردن پرتقال از نوشیدن چای پرهیز شود؛ چرا که عموماً نوشیدن آب قبل و بعد از هر میوه خصوصاً میوه‌های آبدار مفید نمی‌باشد.
 بهترین ساعت برای مصرف پرتقال در بعد از ظهر بوده و بدترین زمان مصرف این میوه شب هنگام است که خوردن آن در ساعات پایانی روز و شب توصیه نمی‌شود.

تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
نام و نام خانوادگی  

آدرس ایمیل    

متن نظر  

کد امنیتی