سمیترین حیوانات جهان و محل زندگیشان را بشناسید ، روزنامه شیراز نوین
سمیترین حیوانات جهان
و محل زندگیشان را بشناسید
بخش دوم
ماهی بادکنکی
ماهی بادکنکی درحالی که زنده و بادکرده است برای انسان خطری ندارد. اما این ماهی در برخی کشورها مانند ژاپن، بهعنوان غذایی لوکس استفاده میشود که خطر از همینجا آغاز میشود. روده، تخمدان و کبد این ماهی، انباشته از سم تترو دوتوکسین است که آن را 1200 برابر کشندهتر از سیانور تخمین میزنند. آشپزهای ژاپنی با چیرهدستی این سم را از بین میبرند، اما اگر روش پخت بهخوبی انجام نشود، آنگاه است که شما با یک بشقاب سم مواجه خواهید شد. سالیانه حدود 44 نفر، جان خود را بهدلیل پخت غلط ماهی بادکنکی از دست میدهد.
سنگماهی یا ماهی سنگی
سنگ ماهی، خطرناکترین ماهی در میان گونههای مختلف ماهیان بهشمار میآید. 13باله تیغمانند که روی بدن این ماهی دیده میشود، پر از زهر بوده و با ایجاد شوک، فلج ماهیچهای و مرگ بافتی، موجب مرگ قربانیاش میشود. گرچه سنگ ماهی با انسان قرابتی ندارد اما درصورت نیش زدن انسان بالغ، میتواند در عرض 24 ساعت قلب او را از کار بیندازد.
سنگ ماهی در آبهای دریای عمان و زیر صخرهها زندگی میکند و از این جهت همسایگان آبزی ما بهشمار میروند. مراقب باشید!
عروس دریایی جعبهای
عروسهای دریایی، آبزیان سمی هستند و انواع سم آنها روی انسان اثرات مختلفی میگذارد و میتواند زخمهایی ایجاد کند که تا چند ماه اثر آن باقی بماند. یکی از دردناکترن سم عروسهای دریایی، متعلق به «Box Jellyfish» عروس دریایی جعبهای است. این آبزی کوچک بهاندازه یک توپ فوتبال بوده و شاخکهای آن که به 60عدد میرسد و میتوانند طولی تا 4.5متر داشته باشند. سم این موجود، دردی معادل ریختن اسید روی بدن و عضلات را ایجاد میکند و این درد تا ماهها با قربانی انسانی همراه خواهد بود.
عروس دریایی جعبهای در آبهای دریایی سراسر جهان زندگی میکند و بیشتر از همه در فلیپین، استرالیا و مجمعالجزایر مالایی قربانی میگیرد.
اختاپوس حلقه آبی
اختاپوس حلقه آبی، اندازهای کوچک بهاندازه یک توپ بیسبال دارد و بازوهایش به طول 20سانتیمتر میرسد؛ اما کشندهترین سم آبزیان را در خود حمل میکند. درحقیقت سم این اختاپوس، سلاحی است برای شکار و دفاع و اسیدی است برای هضم خرچنگ و دیگر نرمتنان. اما یک میلیگرم از سم این جانور، برای کشتن انسان بالغ کافی است. اگر سم این اختاپوس گرفته شود، میتواند 26انسان را از پا دربیاورد. گزیده شدن توسط اختاپوس حلقه آبی، هیچ دردی ندارد و عوارض آن، بیحسی بدن، از کار افتادن چشمها و ماهیچههای تنفسی است که مرگی آرام را بههمراه خواهد داشت.
خوشبختانه این هشتپای کشنده در آبهای اقیانوسی و دور از محیط زیست انسان زندگی میکند. اما غواصان و ساکنین شهرهای ساحلی اقیانوسی باید مراقب این جانور مرگبار باشند.
ادامه دارد...
تاکنون نظری برای این خبر ثبت نشده است!
ثبت نظر جدید
خبرهای تصادفی روزنامه شیراز نوین